Jump to content

m7-hunter

Members
  • Posts

    40
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by m7-hunter

  1. Akkurat kommet hjem fra ei ukes jakt på Snøhetta Øst. Har jaktet på Oppdals del, hvor det var veldig bra med dyr de første dagene av jakta. Det har vært nære på et par ganger, men det har ikke blitt dyr på oss enda. Uansett har det vært en rå tur! Vi har fått se jerv, fjellrev og moskus. I dag tidlig så jeg også ei hjortekolle, 1500 moh. Like etterpå så jeg en jerv luske rundt i grålysninga, drøye 200m unna. Tidligere i uka så jeg også en jerv fra lang avstand i kikkert, hvor den forsynte seg av slakteavfall fra dagen før.

  2. Beklager, dårlig formulert av meg. Jeg har nemlig simle/ungdyr-kort. Kan jeg da skyte en 1,5 år gammel bukk som ungdyr, eller regnes denne som kløftbukk hvis den har to endetakker på en eller begge sider?

  3. Hvilke erfaringer har du gjort deg med Jörnkängan? Jeg ser at du også har lang erfaring med Lundhags - hvordan er lesten på Jörnkängan sammenlignet med Lundhags? I dag prøvde jeg en Lundhags Professional på foten, men den blir for lav over vrista for min fot. Dette var standard såle, Optilest hadde de ikke. Jeg synes "Kängan" ser veldig fin ut, men er veldig usikker på om den vil passe foten. Original-modellen skal visstnok være bredere enn M96 og ser også litt høyere ut over vrista på bilder. Men den er helt flat under, og sålen ser litt klumpete ut.

     

    Mvh,

    Andreas

  4. Jeg takket nei til tilbud om simle- og kalvekort hos Røldal fjellstyre, ettersom jeg har fått jakt på Dovre. Fellingsprosenten i Odda ser sørgelig lav ut, og for meg blir det mer stress enn kos å dra nedover i høst. Nå leser jeg i tillegg på sidene hos Ullensvang Fjellstyre at samjaktavtalene stort sett er begrenset til innenbygds jegere. :? Da er det kjekt å ha fått jakt en annen plass :wink:

  5. Jeg anbefaler alle å lese et leserinnlegg i siste "Jakt & Fiske" nr. 4 2012. "Forvaltning av kystsel", side 38-40. Etter min mening er det et bra og saklig innlegg fra Kjell Tormod Nilssen, forsker ved Havforskningsinstituttet. Det går blant annet på bestand, bestandsutvikling, kvoter og grunnlag for kvoter.

  6. Nydelig valp! Og den virker utrolig trygg og rolig. At valper biter labber/hale, er gjerne et tegn på stress. Men hvis det skjer såpass skjelden som èn gang i døgnet, så er dette neppe årsaken i dette tilfellet, så jeg vet ikke hva det kan skyldes. Ut ifra bildene, så virker det som et avslappet individ, det gjør det mye enklere i månedene kommer.

     

    Lykke til med valpen! :D

  7. Jeg kjøpte av og til Partizan blyspiss som treningsammo, billig.

     

    Ellers har jeg ladet Swift Scirocco 90grs og skutt mye rådyr med denne. Med litt skrå skuddvinkel har jeg av og til funnet igjen kula i skinnet, perfekt soppform. Men i det siste har jeg ladet Oryx og brukt den på rådyrjakt. Denne ekspanderer lettere virker det som.

  8. Har erfart at særlig store haverter synker som et lodd før du rekker å få ut tomhylsa... :( Jeg skjøt en gang en stor jævel på nesten 2,60. Den sank like før gutta i båten rakk fram. Vi kasta ut markør, men måtte bare gi opp, det var for mye blod til å se noe i vannkikkerten. På vei hjemover senere på dagen kjørte vi via skuddplassen, men vi hadde gitt opp håpet, da det hadde blåst opp. Men plutselig lå selen og fløyt i vannskorpa :shock: Den hadde nok blåst seg opp, og løsna fra taren da vi dreiv og pilka den andre gangen.

  9. m7: merkelig at du skal få en i postoppkrav sendt idag da..
    XXL tenker vel på likviditetsbalansen - de fleste av oss andre har jo allerede betalt via kortet! :mrgreen:

     

    tja, pussig greier. Men han jeg prata med sa tydelig at han hadde den på lager, og han mottok med største selvfølgelighet adresse og personalia for å sende den i postoppkrav - han mente sågar at det var rart at den ikke lenger fantes i nettbutikken.

  10. Hadde en litt spesiell tur med dattera mi på 5 år nå i kveld. vi stod å plokka noen blåbær i en veg skråning da jeg får se 3 store reinsbukker som kommer gående langs veien. men det kommer bare flere å flere, får filmet de med mobilen da de passerer oss på mellom 5 og 10 meter. det vår tilsammen 26 storbukker som paserte oss 8):mrgreen:

     

    Var dette i Knutshø? Lørdags kveld i Barne-TV-tid så jeg 26 storbukker i Vesle Elgsjøtangen. :wink: Dog aldri nærmere enn 300m. Men det var et mektig syn i kveldssola. En liten kalv som hadde virra rundt i området siden formiddagen slo seg sammen med bukkene, og de trakk videre sørover.

  11. Hvordan er det med brunst i forhold til småbukker?

    Har et kort på liten bukk i Forollhogna som jeg ikke har fått brukt. Ennå. (Vet sant og si ikke helt når jeg skal få tid heller...)

    Noen som vet om brunst vil påvirke kjøttkvaliteten på et sånt dyr? Er det bare storbukkene det smaker brunst av, eller gjelder det alle hannkjønn på fjellet? Hannkjønn av REIN altså, ikke jegere :wink:

    Hvis såfremt i fall, når slår brunsten inn?

     

    Takker for svar

     

    Jeg tar opp igjen denne, noen av de gamle gutta som vet? :D

     

    Mvh,

    Andreas

  12. No kjenner eg jaktinnstinktet river i heile kroppen. I morga ettermiddag tek eg bilen fatt nord-østover til Kvikne. Ryktene seier at det er mykje dyr i området. Men liker dårlig at det no har dreid om til sønnavær. Tek utg. punkt i trepunkten med god utsikt mot hestfjellet. Pleier å være mykje dyr i dette området når nordavinden har stått på ei stund. Håper reinen holder litt igjen før dei trekker sørover :o Reknar med at eg ikkje blir den einaste "bukken" i området i helga :lol:

     

    Skitt jakt også til dokke andre som skal ta turen! :)

     

    Jeg håper også at reinen ikke har det veldig travelt med å komme seg sørover :) Jeg drar opp til Knutshø i ettermiddag, jakter vel med utgangspunkt i Bækkelægret. Som det hørtes ut på oppsynstelefonen i går, så var en stor flokk trygt plantet på Oppdals-grunn :D Føler jeg burde vært der nå men..

     

    Mvh,

    Andreas

  13. Opticron Imagic BGA SE 8x42.

    Den har steget litt i veilledende de siste åra, tipper du må gi litt over 6000,- for den.

    Jeg kjøpte min på Kikkertspesialisten.no

     

    Har ikke fått brukt den så mye, ble ikke så mye jakt i fjor høst. Men en god kikkert, stødig og god, dobbel testvinner.

     

    Mvh,

    Andreas

  14. jeg søkte inatur for 12 året på rad,,,,,,,,,,,,,,,,,venter fortsatt på å få et dyr.....humbugg!!!!!

     

    Tja, sjansene er ikke akkurat store på Inatur. På tilbudene til Fjellstyret var det vel rundt 10% av drøyt 2000 søkere som fikk løyve. Men hvis en ikke søker blir det hvertfall ingenting! :) Så dersom sjansen for å ikke få løyve har vært 90% i 12 år, så er det faktisk 0,9^12 =28,2% sjanse for at du ikke har fått løyve hittil.

    http://www.fjellstyra.no/nyheter/4559.o2.html

     

    Mvh,

    Andreas

  15. Gratulerer til alle som har fått kort! Jeg søkte på Inatur for første gang i år, og har fått kort på Kongsvold og Drivstua Øst.

    Noen som har vært der? :) Jeg lurer litt på når det lønner seg å dra dit, er det lurt å vente til litt uti September, og det kanskje er litt mindre folk?

     

    Edit: På Inatur står det "Hund: nei". Betyr det at jeg ikke kan ta med elgbikkja i bånd?

     

    Mvh,

    Andreas

×
×
  • Create New...