Jump to content

vulpes vulpes

Members
  • Posts

    29
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by vulpes vulpes

  1. Har vært på jakt etter ny kikkert en stund og sjekket ut litt forskjellige merker. Det ser ut som det står mellom Zeizz og Docter med hensyn til budsjettet mitt.

    Vet ikke om noen har noen synspunkter på lysgjenomgang og skumringsverdi mellom disse. Har hørt at Zeizz nå kun har 10 års garanti. Har sjekket litt rundt med priser på Docter og det ser ut som Jaktdepotet har gode priser. det jeg derimot har hørt er at det dreier som om B-varer solgt ut via en tysk forhandler. Noen som kan si om det stemmer?

     

    Zeizz???? Er det en "Kina-kopi" av Zeiss.... :?

  2. Noen som har vært borti å skyte en hjort der kjønn er vanskelig å bestemme, etter at dyret er felt :?:

    Dyret veide 39kg, 2,5år gammel, hadde et lite jur uten melk og en pikk :shock: .

    Ingen hodyråpning bak under ræva, og heller ikke gevir.

     

    Ifølge kommunens mann så går den som kolle fordi den hadde jur.

     

     

     

    Påfallende mange små dyr i år, og vi har knapt sett kalv.

    Er det resultat av innavl fordi vi har latt de store gamle bukkene få gå i fred de siste 6 årene??

     

    Hva skjer?

     

    Mutasjon??

     

    Wikipedia:

    "Mutasjon er en forandring i et gen eller kromosom under en celledeling. Det var den nederlandske biologen, genetikeren og botanikeren Hugo de Vries (1848-1935) som innførte begrepet mutasjon i 1901.

     

    Selv om cellene kopierer DNA-molekylene med stor nøyaktighet, skjer det noen ganger en feil. Da kan rekkefølge av baser i genet bli forandret, og vi har fått en mutasjon. Hvis mutasjoner skjer under dannelsen av en kjønnscelle, kan den bli overført til de neste generasjonene. Noen feil skjer under replikasjonen, mens andre kan skyldes omgivelsesfaktorer, f.eks. biotop messige endringer eller andre ytre påvirkningsfaktorer."

     

    Du nevner innavl... En kan vel heller ikke utelukke at en av deres innbyggere har vært ute å viftet med "snabelen". Hvilke avkom det hadde gitt er vel heller uvist.... :D

  3. Driver og ser på elektroniske hørselvern til julepresang. På XXL har de Sordin og Peltor Sporttac. Prisen er ca den samme. Hvilken av disse er best? Hvilke andre rimelige elektroniske hørselvern bør vurderes?[/quote

     

     

    Jeg har Peltor Sport tac og er meget fornøyd. Kjøpte de hos http://www.ebutikken.no/

     

    www.xxl.no selger de til kr 949,-

    http://www.ebutikken.no/ selger de til kr 849,-

     

    Og som jeg har funnet ut. XXL er ikke billigst.... :wink::wink:

  4. POD’s rolle i forhold til den vedtatte våpenforskriften er skremmende. Den er formulert slik at de bl.a. kan vedta et forbud mot hvilket som helst halvautomatisk våpen. De kommer høyst sannsynlig til å være liberal men utformingen av forskriften er helt på tryne. Og hvem stod bak… Tja, var ikke det noen ”disipler” med røtter dypt inne i den sittende regjeringen..

     

    Spørsmplet er når den nye forskriften kommer til å tre i kraft...?

  5. Jeg mener at en nødvendigvis ikke trenger omrokere på regjeringen. Det viktigste er at politikere forandrer fokus, og får økt forståelse for jakt og skytesporten. Tar vare på tradisjoner. Støtter og tilrettelegger for lovlige, og motarbeider kriminelle i større grad enn hva de gjør i dag. Bare litt økt forståelse for jegerens og skytterens behov for å utøve sin hobby og sport hadde hjulpet mye. Det kan enkelt gjøres med at en engasjerer seg. Informasjon, og lobbyvirksomhet rettet mot riktige personer og organisasjoner.

     

    Egentlig ikke rart at enkelte våpenkontorer rundt om kring i riket gir avslag på våpensøknader med begrunnelse for at en har tilstrekkelig med våpen. Enkelte steder er kunnskapen og viljen så som så. Enkelte spør seg sikkert; Hvorfor trenger en våpeneier flere rifler når en allerede har en i kaliber 30-06? Den kan en da skyte rype, rådyr, hjort, elg og ikke minst afrikanske vilt med den riflen. Det blir som å forlange at en skiutøver skal bruke et par ski til alle typer grener. Hva er årsaken? Begrenset kunnskap og forståelse for jakt, skyting og våpen. En ting er sikkert. Enkelte mennesker er tilhenger og andre er dessverre motstandere.

     

    Jegere og skyttere skriker og klager. Opposisjonen viser styrke og engasjement. Blitz, organisasjoner mot jakt & fiske, folk som er født og oppvokst i byen med ingen forståelse for jakt & fiske, m.fl. Hva gjør de? De engasjerer og posisjonerer samt arbeider strategisk og korrekt. Snart styrer ”storbyen” skuten. Og da hjelper det lite å stå ute i periferien å skrike og klage.

     

    Truls; jeg har aldri stemt Frp, og kommer høyst sannsynlig aldri til å gjøre det. Jeg ser bare hva som er i ferd med å skje.

  6. Det nytter ikke å klage over innstramninger på våpeneier fronten. Ref.: tilgang til færre kalibre. Engasjer dere. Det hele dreiser seg om politikk. Ikke noe annet. Knut Storberget & Co. Rødt og grønt. Så lenge dens slags partier regjerer blir det ikke noe enklere for fremtiden. Tvert om. Et land styrt av denne type personer og partier er det ikke lenge til at dere kan si farvel til å eie våpen som pistoler, revolvere, våpen av militær karakter og kalibre m.m.

     

    Hvor lenge må vi vente før det kommer et forbud mot et kaliber som .338 Lapua Magum? Det er flere land i Europa hvor det allerede finnes forbud mot å eie våpen i kalibre som .223 Rem, .308Win, 30-06 m.fl. Begrunnelsen er kjent.

     

    Jeg er selvsagt glad for at Politiet beslaglegger illegale våpen.

     

    Politikerne og Politiet bør i større grad fokusere på kriminelle miljøer fremfor lovlige borgere som kun er opptatt av å dyrke en hobby.

     

    Til dere som vil eie våpen i fremtiden, og ikke minst jakte & skyte. Engasjer dere i Politikken. Og snart er det valg.

  7. Jeg skal kjøpe meg en kano for jakt og fiske. Den skal hovedsakelig brukes til innlandsfiske. Lav vekt og god plass til utstyr er viktige kriterier for meg. Stort sett blir det to personer i kanoen.

     

    Har egentlig bestemt meg for en Ally kano da den er sammenleggbar, og av den grunn enkel å frakte. Er usikker på størrelsen. Står mellom 15, 16,5 og 18 fot? Den skal være grønn. Det heller mot en 711 ALLY 18´ DR da den har best sidestabilitet.

     

    Er det noen av dere som kjenner godt til Ally og har gode erfaringer? Hvilken modell anbefaler dere til jakt og fiske?

  8. Som det er nevnt tidligere her så bør du dra til butikken å "kjenne" på begge våpnene.

    Selv bruker jeg Sauer 202 og det er uten tvil det beste våpenet jeg har eid. Jeg har jaktet selv og vært mye på jakt med folk som bruker Blaser og synes på ingen måte det er et ideelt jaktvåpen.

     

    Om du tar en titt på hvilke våpen de som konkurerer i jaktskyting bruker så er Saueren suverent mest brukt og du vil nesten ikke se en eneste Blaser i aksjon. Med jaktskyting mener jeg grenene jaktfelt, løpende elg og nordisk jaktskyting. Dette er skytegrener hvor de fleste stiller med sine jaktvåpen og er det ikke et tankekors at nesten ingen bruker Blaser?

     

    Hva angår avtrekk og presisjon er Saueren overlegen og de Blaserene jeg har prøvd har hatt skuffende dårlig presisjon.

     

    Anbefaler Sauer på det varmeste.

    Hilsen Kristoffer Clausen

     

    Hehe.. :D

     

    Jeg har sett de nyeste filmene dine. Du er tydeligvis sponset av importøren av Sauer i Norge, Magne Landrø AS.... Virker slik :D Og da blir uttalelsene deretter.....

     

    PS; liker ikke personer som lar seg kjøpe......

  9. Kritierier for valg av Blaser:

    * Betydelig enklere å bytte løp. Slipper å skyte våpenet inn igjen etter skifte (forutsetningen er at en har en kikkert pr løp). Sauer; en må skyte inn eller testskyte hver gang.

    * Kikkerten er festet på pipen (kikkert og pipe vil dermed alltid være i "linje" etter demontering og montering) På Saueren er den derimot festet på kassen (feil moment ved montering, og den kommer ut av posisjon. Må skyte inn igjen). Saueren er også sårbar når det gjelder f.eks olje mellom pipe og kasse ved montering. Påvirker presisjonen negativt.

    * Enkelt å demontere og montere. Bra med tanke på reise. Spesielt utland (fly) dan en slipper å bruke store kofferter. Jeg reiser mye.

    * Oppspenner. Svært sikkert system vs vanlig sikring som en finner på bl.a. Sauer.

    * Nitrerte piper. Overflaten kan pusses med stålull og olje uten at det foringer overflaten.

    * Avtrekk. Gjennomgående bedre på Blaser.

    * Modulsysten. Høy fleksibilitet med tanke på ulike stokker, piper m.m.

     

    Noen kjører fortsatt Ford Taunus og Granada da de hevder at det gamle og klassiske er det beste.

     

    PS; jeg eier en Sauer S202 Avantgarde Grade Lux og en Blaser med to stokker (professional og superluksus). Sauer riflen kommer snart for salg.

     

    Ikke missforstå meg. Sauer er for all del en meget bra rifle!!

  10. Når det gjelder saklig kritikk er første kriteria at påstandene faktisk stemmer. Jeg mener selvfølgelig ikke å antyde at Hans Kristian farer med løgn, men hvordan kan vi vite det? Hva om det er en feil med spamfilteret til Hans Kristian så alle mailer fra JD går i søpla, da har jo han i hengt ut de på helt feil grunnlag.

    Alt i alt er slike saker såpass problematiske at vi ikke ønsker å ha de her. Og for å snu ting på hodet, om forhandlerne hadde begynt å henge ut enkeltpersoner for manglende betaling / avhenting av bestillingsvarer hadde det nok blitt et h*lvetes leven her :mrgreen:

     

     

    Når det gjelder andre tråder hvor slikt forekommer er det bare å bruke knappen, vi kan ikke oppdage alle slike tilfeller. Vi må nok ta en vurdering av den nevnte tråden og vår praksis generelt, det er godt mulig at vi har vært for sløve med dette til nå.

     

    MVH

    Fulmen

     

    Fulmen; Du svarer egentlig ikke på spørsmålene.

     

    Kan du fortelle forumets medlemmer og lesere hvorfor dere lar aktører harselere med XXL og ikke med aktører som Jaktdepotet o.l.? Tråder som omhandler små aktører som sistnevnte fjernes umiddelbart.

     

    Ser frem til et konstruktivt svar

  11. http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=24&t=11412&st=0&sk=t&sd=a&hilit=xxl&start=140

    Denne tråden får jo leve, bare der er det jo ikke jaktdepotet som blir kritisert men alles uvenn xxl, Skjønner ikke at det skal være noe forskjell på det.

     

    Er helt enig. Direkte useriøst og PATETISK av Kammeret.no å la medlemmer harselere med XXL. Men med en gang det er Jaktdepotet o.l. da blir tråden fjernet. Er det mulig å være så useriøs????

     

    Skam dere!!!!!!!!!!!!!!!

  12. Smale truger gir lettere gange. De er mindre sidestabile ved dyp og løs snø. Spesielt ved tung opp-pakning. Men er derimot enklere å gå “horisontalt” i skråninger. Brede det motsatte.

     

    Bindinger og stegjern har stor betydning. Sistnevnte har vesentlig betydning ved is og bratt terreng. Og det er store forskjeller mellom ulike modeller og produsenter. Foretrekker rustfritt og med grove/dype grep.

     

    For stor bæreflate i forhold til kroppsvekten resulterer i at en sklir i bratte opp- og nedoverbakker ved hard snø. Kjøp derfor ikke for store truger.

     

    Bruk av staver kompenserer for stegjern og stabilitet samt gjør det lettere å ta seg frem i vanskelig terreng.

     

    Leddede bindinger er et must.

     

    Vurder ski ved flatt terreng og store avstander. Ski gir mindre lyd og større hastighet.

     

    Og for de som lurer på hva jeg bruker i dag; Tubbs, og Åsnes Combat Nato (ski)

×
×
  • Create New...