Jump to content

kanedal

Members
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by kanedal

  1. Vi har hatt 6 skudd siden feltskyting startet i Norge, og jeg mener at hvis det hadde vært praktisk så ville en endring blitt tatt godt i mot. Men når baneskyttere begynner å tukle med noe de burde holde seg langt unna, ja da blir feltskytterne provoserte. Feltskyting er variasjon, 5 skudd ville gitt oss en mye dårligere mulighet til nettopp dette.

     

    Hvorfor i f... skal vi tilpasse oss bane? Finnes overhodet ingen sammenligning, så hvis det betyr så lite for dere om det skal være 5 eller 6 skudd kan dere ikke støtte 95% av skytterne der ute som vil skyte flest mulig skudd på hver standplass og la vær å komme med slike forslag eller støtte de da de kommer. Hold dere for god til slikt, betyr det ikke noe for dere så la vær å press en endring frem som ikke er ønskelig.

     

    Jeg noterte meg hvem som har slike holdninger, og utifra gruppene kommer det også frem hvem de representerte. Jeg håper at klubbene og kretsene de representerte er klar over at de støttet 5 skudd slik at flertallet blir representert. For jeg regner med at når man reiser på en klubb eller krets sin regning er det de meningene man skal fronte i slike saker, for gjør man ikke det så burde man betale selv eller holde seg for god til å endre mening fra hva skytterne mener og til sin personlige preferanse. Men har man fått beskjed om å støtte 5 skudd er det helt greit, da taler man for sine medlemmer noe som er bra (men jeg har mine mistanker at det ikke helt stemmer)

     

    Lurer på om alle skytterne i feks Oslo vil ha 5 skudd i felt ?

     

    K.

     

    Hei Kjetil, så at du var en av de ivrige på konferansen når det gjaldt den såkalte avstemmingen om 5 eller 6 skudd i felt. Når jeg mener ivrig så tenker jeg på at u og endel andre kikket rundt for å se hvilke "idioter" som ikke stemte på 6 skudd i felt. Hadde du vært like ivrig når det skulle stemmes for hvem som var for 5 skudd så hadde du kanskje sett at ikke alle fra Oslo stemte på fem skudd heller.

    Selv holdt jeg meg unna å stemme på dette. Grunnen? Jo, konferansen er en konferanse og ingenting annet. Mange tror tydeligvis at det som det stemmes for der blir vedtatt, mulig det gjør det men konferansen har ikke noen vedtaksmyndighet.

    Forøvrig så er det meg revnende likegyldig om det skytes med 5 eller 6 skudd i felt, gøy er det uansett. Men i min gruppe så var vi skjønt enige alle sammen, felt er felt og la det være sånn.

     

    Forøvrig så synes det som om kammerets brukere mener de representerer 95% av skytterne i NSF. Mulig det, men tviler sterkt.

     

    Lars Kanedal.

  2. CM22RF kan absolutt anbefales.

    Men en bør jo teste de forskjellige først, for det er jo ikke sikkert at det som passer vil passe deg.

    For ordens skyld så er jeg ikke spesielt svak i armen, men foretrekker alikevel den lette Morinien. Det er ikke bare vekta men også balansepunktet, siktene, avtrekket og flere ting som avgjør mitt valg.

    Har også en Pardini SP22, men den virker som en dinosaur i forhold :-)

  3. Hos oss (Oslo pistolklubb) er du velkommen, men siden du nevner køer regner jeg med at du allerede har vært i kontakt med oss.

     

    Det kan nok ta inntil 2-3 måneder før det blir ledig plass, men du kan ha flaks også.

     

    Lars

  4. De to jeg har konkludert med at jeg liker meget godt er Pardinien (må notere meg eksakt modell neste gang) og Ruger Mk3.

    Føltes som jeg hadde mye bedre kontroll på de to. Rugeren var dessuten meget velbalansert etter min smak.

     

    Så så langt så er det en av disse jeg ville kjøpt hvis jeg fikk tillatelse idag :)

     

    Men hvordan er Mk3'en å feltstrippe for vedlikehold?

     

    Mekanismen er jo pakket inn i et "rør" så og si.

     

    Si ifra neste gang du er på trening så kan vi demontere Rugeren sammen, enkelt når du kan det. Men sånn er det jo med alt.

    Ta også å gribb tak i andre med eget våpen og spør om å få teste, ingen som sier nei da.

     

    Lars

  5. Da var kurset ferdig.. :) Var veldig fint med en gjennomgang av alle trinnene for å levere et godt skudd. :)

    Petter er en veldig god lærer som får deg til å tenke gjennom alt du gjør for å gjøre det bedre..

    Problemet mitt blir nå å lære det videre siden jeg helst vil bruke all tiden jeg har på banen på meg selv 8)

    Kurset anbefales.

    Men husk at du blir bedre til å skyte når du lærer andre å skyte. Du blir oppmerksom på ting du kanskje selv ikke er så flink på.

  6. Ikke bestemt enda. OKTS og Oslo pk har tatt på seg å arrangere dette i 2010. Grunnet en del ting har det ikke blitt tid til å sette opp disse stevnene ennå.

    Dette skulle vært ordnet fra kretsens sin side, men som du ser så er det altså ikke gjort noe med.

     

    Vi håper å kunne annonsere mer rundt dette i løpet av kort tid.

     

    Lars Kanedal, opmann oslo pk

    les min blogg her: http://www.kanedal.com

  7. Byttel løp på min M14 hos Børselars¨, meget bra jobb og rimelig. Husker ikke helt hva det kom på ,men det ble mye rimeligere enn jeg regnet med. Tenkte det var best å ikke spørre om pris på forhånd, fryktet at det var j....ig dyrt og at jeg da kom til å droppe det. Tror prisen lå rundt 2000,- pluss minus

     

    Lars

  8. Personlig må jeg si at jeg er storfornøyd med min walther ssp, så og si aldri funksjonsfeil veldig bra presisjon og mange justeringsmuligheter, både skjefte og avtrekk. den koster 15 laken ny, men tror jeg så en brukt på finn. men det finnes ikke så mange brukte våpen av denne type da det er en forholdsvis ny modell. :lol:

     

    Og så og si aldrig funksjonsfeil betyr hva? Ingen feil må sies å være bra, noen innimellom er ikke bra :D

  9. Forskjellen ligger vel i det at tennstiften i den nye (flytende) er noe kort, spesiellt hvis man letter på slagfjæra. Det finnes lenger tennstift å få kjøpt.

    Har testet både gamle og nye og kan ikke påstå at det er noen forskjell på samlingene på gammel og ny. Jeg snakker da om 686, selv foretrekker jeg min ombyggde M14 men det er jo bare .38spesial.

     

    Lykke til med kjøp, tror du blir fornøyd uansett hva du velger.

  10. Kan ikke se at HI skyter så mye at det gjør noe. Ikke deltok han på stevnet og hans fravær har fra skyting er generelt stort. Eier han fremdeles en pistol og vet han hvordan det skal gjøres??

    Kjekt å være stor i kjeften når man ikke skyter i det hele tatt.(ref fsu.no)

    quote]

     

    Hmmm, hvor mange starter har du i felt?

    Ser at du kommenterer OPKs feltstevne fra i fjor så da skjøt du vel der regner jeg med?

    Som nybegynner er du velkommen til feltkurs hos meg, jeg kan ikke lære deg å bli norgesmester men skal vel klare å få deg litt på vei.

    Du nevner noe om manglende informasjon på st.plass 9. Det skulle ikke være det med tolkekant på den store helfiguren i grønt vel? Tror aldri jeg har blitt opplyst om tolkekant på noen stevner i det hele tatt. Sto selv på st.plass 10 hele dagen så jeg vet en som kranglet på niern, det kom vel en kommentar som lød noe sånn som dette " kan du aldri gå en løype uten å krangle" (ikke helt ordrett men sånn ca.) fra en på det laget. Du får ha meg unnskyldt hvis det ikke var den episoden det var snakk om her.

     

    Ser at enkelte innlegg inneholder det siste feltstevnet til OPK, skjøt der selv uten å fylle, men det var ikke noe feil med løypa. Frimerker? Hmm, kan ikke huske at de var spesielt små og vanskelige å treffe, men så er jeg jo A-skytter da.

    Vi hadde i fjor ingen som var i nærheten av å fylle, ja til og med jeg klagde da, selv om jeg var med i gjengen som ordna det stevnet, i år hadde vi flere (ikke mange) som fylte og det må jo da sies å være lettere enn i fjor. Det må vel ikke være slik at løypa skal oppfattes som vanskelig fordi man ikke fylte den mens man kanskje fylte nm-løypa? Jeg for min del fylte ingen av de :evil: så jeg må bare skjerpe meg til neste stevne.

     

     

    Over til det seriøse:

    Ang. vanskelighetsgraden på løypene så er det ikke veldig morsomt å kunne fylle alle løypene er det vel?

    Startet selv med kun 54% i revolver, 65% i militær og 78% i finfelt i mitt første stevne. Nå fem år etter har jeg fortsatt ikke gitt opp. Ja, jeg har klart å fylle noen ganger etter det, men ikke mange nok :evil:

    Så hvem sin skyld er det? Kanskje arrangørene som har satt en alt for vanskelig løype? Været? Dårlig ammo?

    Mest sannsynlig en kombinasjon av disse elementene og noen til skulle jeg tro.

    Nei det er vel egentlig meg og ingen andre som har skylden der, jeg har kanskje ikke trent nok, er ikke fokusert på de riktige tingene osv.

    Har vært på noen feltstevner i Sverige, ja i innlandet og ikke de som ligger ved grensa, og man kan jo trygt si at de fleste A-skyttere i Norge ville ha store problemer med å fylle der. Til og med de beste svenskene sliter, men kan ikke huske at de klager slik som vi gjør her hjemme (kanskje de klager på svenske forumsider?). Har i hvertfall aldri hørt noe på selve stevnene.

    Feltfolket vil jo at NSF skal ta de på alvor og da bør man vel også vise at man mener alvor ved å ha utfordrende løyper som gjør at man som skytter må skjerpe seg for å vinne stevnet/klassen. For det er jo det det handler om, å vinne, ikke fylle en løype som er så lett at tjue mann fyller den og man havner på tjuende plass pga. rangering.

    Hva med mosjonistene sier dere da, jo, har de ennå ikke sluttet med dette så kommer de nok til å fortsette uansett hvor lett/vanskelig løypa er.

    Nybegynnerne da? Jo de har jeg hatt mye med å gjøre, både som instruktør på nybegynner/sikkerhetskurs og på egne feltkurs. Det er slik at de fleste nybegynnere faktisk slutter i løpet av første året, dette er uavhengig av om de bare trener eller har vært med på stevner (bane/felt). De få som faktisk fortsetter (hos oss)går ikke rundt og klager på at løypene er for vanskelig etc. De har fått klar beskjed om at skal de bli gode så må de trene og det mye, de som skyter felt blir fortalt at det kan lønne seg å ikke skyte på alle skivene. Ingen vits å skyte på en skive du tror du bommer på. Kanskje vi som instruktører da har litt av ansvaret for at nybegynnerne blir "skremt" av såkalte "frimerke"løyper og ikke arrangørene som har satt løypa.

    Nå sitter jeg selvfølgelig ikke med fasiten her og blir ofte kalt for kverulant (ikke sant Bård). Men jeg har jo mange stevner (over 330 starter) siden jeg begynte i 2003, så jeg har jo sett noen løyper rundt omkring og av ymse vanskelighetsgrad, så noe bakgrunn har jeg jo for mine kommentarer.

     

    Forøvrig har jo Nordisk mesterskap i felt gått av stabelen med heller labert norskt resultat. Kan det ha noe med at vi er vant til alt for lette løyper?

     

    Ha en fortsatt fortreffelig skytesesong.

×
×
  • Create New...