Jump to content

RHINO

Members
  • Posts

    224
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by RHINO

  1. Hei. Trenger hjelp til info ang en rifle jeg akkurat har kjøpt. Det er en orginal Husqvarna i kal 358 Norma Magnum. Jeg kan legge til våpennr senere, men har vel kommet frem til at det kan være en 1651. 

  2. Hei. Da har jeg akkurat fått i hus min første Weatherby rifle. En mark V i 300 Weatherby magnum. Min er altså laget i Japan. Er det årstallet som står sist i våpen nr? Hvordan er den jeg har i forhold til de amerikanske? Går alle stokker til mark V om hverandre? 

    037D7333-09F2-4EFC-8193-D3BAEE0E2744.jpeg

    DDB9BF05-EC0E-4BE3-B4DA-2F1163C20730.jpeg

    0116C125-ED9E-4A22-B5E3-48D2081CD71F.jpeg

  3. Da er min sauer 404 synkro xt på vei til meg fra jakt og friluft.

    Håper barnesykdommene er borte. Var veldig spesielt å selge min sauer 202, som har fulgt meg i mange år, og som jeg har skutt mane elger med. Min gamle sauer var en stutzen eleganse i 9,3x62, og det er kaliberet jeg har valgt i den nye også.

    Håper jeg ikke vil angre.

  4. Liker stokken som den er igrunnen. Veide den på en dårlig kjøkkenvekt, og den var tett opp under 1,5 kg.

    Kan jo kjøpe en KKC som skal være rundt 1,1+ kg., da har jeg ca. 400 gr. igjen til demper.

    Da kan jeg beholde Laukonen stokken som den er, evt. selge til en Lakelander entusiast.

     

    Håper fortsatt noen sitter inne med noe fakta ang. alder, model etc. spurt i min forrige post.

    Hei. Kvitta deg med Laukonenstokken? Vil den passe 393 i kal 358 NM?

  5. SAKO L61R 338 WINMAG

    Hei kamerater. dette er min rifle. fra slutten av 70-tallet, event starten på 80. på kassa står det AIII.

    Er dette en l61r magnum kasse?

  6. Hei godt folk. skal kjøpe en cz 455, og skal bruke den hjemmefra på åtejakt på rev. jeg lurer på hva dere anbefaler, ikke bare på virkningen på reven, men også hvilke av disse som kan dempes best. jeg har noen hus ved siden av meg, og det er viktig at rifla , med demper, ikke smeller for mye. åta ligger ca 70-80m fra huset. jeg har fra før, en hausken whisper i kal 22. denne tenkte jeg og bruke på rifla, enten det blir en 17 kal, eller 22.

  7. Montasjen som Gunwerks beskriver med feste i den bakre basen på en svingmontasje, har jeg hatt og forkastet. Den ble ikke veldig stabil.

    Det finnes også en til fremre base på svingmontasjer, Maklick bl.a. Synes heller ikke denne var tilstrekkelig stabil.

    Til svingmontasjer finnes også ei plate som forankres i begge baser. Har hatt en slik på dobbeltrifla og den var veldig stabil. Synes den ble høy og klumpete og gikk bort fra det.

    Freste litt i skinna og kjøpte ei plata fra Häussler til kombien. Det var en snasen løsning.

    Til løsningen som Sauer 150 beskriver får du vel kjøpt plater som er beregnet på akkurat det, så du slipper å modifisere annet enn skinna. Denne løsningen er i alle fall stabil.

    Dersom skinna er høy nok til at den får skikkelig feste, så kan en Maknetic også være en grei løsning.

    takker for svar. saken med maknetic blei forkastet som en brukbar løsning, av en kompis. det var rett og slett ubrukelig, i hans øyne. tok han av docteren, var siktetpunktet hakke feil nestegang.

  8. Hei godt folk. etter mange år med kikkert på drillingen, byttet jeg for noen år siden over til doctersight, og blei meget fornøyd med det valget. bruker drillingen til rådyr, og med hagglehold, er dette etter min mening, og for mitt bruk den beste løsningen. jeg trenger med andre ord ingen råd om kikkertmontasjer.

    Nå er en ny drilling kommet i hus, og den gamle blei solgt. den "nye" er en sauer & son. mao en øst tysker, fra 80-tallet. helt ubrukt. tight som f.... dette er jo litt "hummer & kanari" i forhold til kvalitet, men jeg er fornøyd jeg.

    SÅ kommer spørsmålet; hvordan skal jeg montere docteren? min forrige, blei jo en weever klakk borret og skrudd i skinna, etter at en bit av den var frest bort, men dette er jo ganske drøyt og gjøre. vet dere der ute, om en noe mer proff måte, uten at det kommer opp i en hinsides beløp, surt opparbeidet sum penger?? jeg har IKKE ventilert skinne (SELFØLGELIG).

    Mvh Asbjørn Glemmestad

  9. SAUER 202, STUTZEN ELEGANSE.

    Hei dere. kjøpte min andre 202 for ca 1 år siden. skulle ha 9,3x62, og valget falt tilslutt på en helstokk fra jakt og friluft. nydelig rifle, men det er en hake: den har portet løp. rekylen er mild og fin den, men 9,3 rekylen har aldri plaget meg, men smellet er no helt jæ....

    Er dette orginalt? har funnet ut at jeg MÅ jakte med aktive hørselsvern.

  10. hei godtfolk. jeg hadde desverre ikke penger til wingewåpen sin testvinner av revevarsler i nyeste jakt. jeg vurderte mange andre, men endte opp med viltkamera sin type til 400kr. den så nemlig veldig lik "mikkel" varsleren til brunst, som koster 1000kr. er det noen her inne som har noen erfaringer og dele med meg? jeg har ikke bladet JAKT, heller, så jeg lurer veldig på om hvordan listen så ut med tanke på mikkel, spypoint og alle de andre.

    Mvh Asbjørn Glemmestad

×
×
  • Create New...