Jump to content

Adriansen

Members
  • Posts

    1
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Adriansen

  1. Nå har jeg lest denne tråden så godt jeg kan et par ggr.

     

    Jeg har en urgammel winchester 37a enkeltløper, med hane. Den har vært på fjellet og på sjøen og ser faktisk nokså bra ut når en tenker på hvor vanskjøttet den har vært. Uansett:

     

    Kan jeg skyte Hevishot og Wingmaster HD og slikt i den? Den er vokst opp med Rottweil Waidmannsheil og Nittedals Ekspress, og har jo fått noen Hevishot allerede og jeg hadde egentlig ikke tenkt noe mer over det før kona kom (hun hadde snappet opp stålhaglproblematikken fra et eller annet blad) og erklærte at "du får ikke lov å skyte de patronene med den gamle råtne hagla"... Hadde ikke tenkt å bry meg om det, men begynte jo å tenke.

     

    Hagla har nemlig ingen trykkmerking som jeg kan finne, det står Wincester proof steel, made in Canada og mod 37a, New Haven, Conn og et serienr.

     

    K

     

    Hei M67.

    Nei, du kan ikke skyte stål eller Hevi-Shot i din 37a. Jeg har samme børsa, og stappet ukritisk alt som fantes av ammo i den i ungdomsårene. Det fikk sine følger. Børsa har 91cm langt løp og maksimal trangboring. Den har også låskasse med en rund innleggsplate i lettmetall der tennålen kommer ut. Denne ble i mitt tilfelle trykket nesten 2 millimeter tilbake i låsen på grunn av overdrevet kammertrykk. Jeg fikk restaurert den, og i dag går den som bare det, og ser bedre ut enn før. Jeg bruker likevel ikke annet enn -70 patroner i den, selv om den i sin tid ble laget for magnum. Hold deg til Vismuth eller tungsten. Hevi-Shot er etter min mening som å skyte med en opphakket diamantbryne. :roll:

     

    Edit: Så var det en som spurte om hagler merket med "Fleur De Lyr." Dette er en skrivleif som er vedvarende her i landet, blant annet i XXL-katalogen, de siste fem årene. Det refereres til den franske liljen: "Fleur-de-lis" som er blitt merket forbundet med "steel-proof" i Europeisk sammenheng den siste tiden. Søk på google, og svaret er ja: Hagler merket med dette symbolet skal være godkjent for stål.

×
×
  • Create New...