Jump to content

-=JaktLyst=-

Members
  • Posts

    107
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by -=JaktLyst=-

  1. Har besøk av en Golden Retriever for andre gang i sommer. Flåttfelle deluxe.

     

    Denne gangen er hun nybehandlet med Expot. Etter 5 meter i gresset i veikanten kan jeg jamt børste av 10 flått. Det drøsser noen ferdigsugde grå rosiner også. Men det sitter kanskje litt færre i huden nå som hun er nybehandlet, men det virker ikke som om det reduserer antallet som hopper på henne.

     

    Averøy, nordmøre.

  2. Takk for svar!

     

    Med deres kjennskap til tikka m55. Tror dere at jeg kan slippe unna med ekstra lave ringer? Jeg sitter oppi Lofoten nå, men skulle helst hatt ringene ventende i posten når jeg kommer hjem. Største dim på Zeissen er visst 62mm.

     

     

    Espen

  3. Hei!

     

    Et kjapt m55 spørsmål.

     

    Jeg har kjøpt meg et Victory 3-12x56-sikte og må ha nye ringer i 30mm.

    Hvilke optilock ringer må jeg ha? Kan jeg klare med med medium størrelse eller må jeg ha høye?

     

     

     

    På førehand takk.

     

    Espen

  4. Får vel melde at jeg har skutt mitt første hjortevilt. Mitt andre år med børse på jakt.

     

    En kalv på søndagskvelden i fint lys og kort hold. Skuddet satt akkurat der det skulle.

    Aller første gang jeg har dratt på jakt aleine og første felling :smile:

     

    Jaktlyst

  5. *Breaking news* :lol:

     

    Det er tydeligvis satt igang nyproduksjon på magasiner til Tikka m55.

     

    Jeg var nylig innom Winge våpen på årlig visitt, og spurte som vanlig om det var noen magasiner til m55 å få tak i. En av de ansatte kunne da fortelle at Tikka "by popular demand" hadde satt igang produksjon igjen. Jeg bestilte da sporenstreks ett i 308.

    Jeg må innrømme at jeg har vært litt spent på om det kunne stemme, men det ser altså slik ut. Passer i våpenet gjør det også :overrasket:

     

    Selv om jeg ikke har lest dette fra offisielt hold, har jeg nå altså et ubrukt femskudds-magasin til Tikka m55 i 308 i hende.

  6. Det har faktisk skjedd at norske gardister i fredstid har brukt bajonett i selvforsvar, for å unngå å måtte løsne skudd i relativt tettbygd strøk med de farer for tredjeperson et skudd ville medført. Jeg synes å huske at en full idiot som prøvde å stjele gardistens våpen fikk en bajonett godt planter i skuldra for en del år tilbake.

     

    Angående det tullet med at bajonetten skal være uskarp, så har det nok historisk sett mindre med folkerett å gjøre enn å unngå skader ved geværeksersis i fredstid. Så vidt jeg vet er det noen land som opererer med "slipes kun på ordre", og hvor slik ordre gis i krigstid uten at dette anses som problematisk.

     

    Det var i -96.

  7. Kan man få spørre om ved hvilke anledninger de bærer deres Nudie Jeans med kniven anrettet slik?

     

    Jeg liker godt å bære kniv til daglig, og gjerne også til dongeri men føler at jeg må begrense meg til en beskjeden spyderco-anretning stikkende opp av lommen.

     

    E

×
×
  • Create New...