Jump to content

olav

Members
  • Posts

    419
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by olav

  1. På ‎17‎.‎08‎.‎2008 den 13.37, Morten Vinje skrev:

    Får vel kontakte deg når jeg skal begynne med mantlede saker, skjønner jeg ;-)

     

    Har du prøvd å bruke LEE Liquid Alox kulefett til å smøre pressede kuler med?

    Holder på med 357 mantler og trekker de ned til 308 som skal bli lange nok til mantlet enten med blyspiss eller FMJ i vekt på 250 gr til spesielt lydedmpet gevæ . Så snart du har mantlen og presset blykjerne går det greit huske på at du har rett formmingdie til den spissen du vil ha  .

  2. På ‎21‎.‎06‎.‎2017 den 10.55, TMB skrev:

    Ja, 348 hylsene mine passer utmerket i #8, men de fra betram passer ikke i noen av holderene. 

    Vil ikke ei 500S&W hylse bli for kort?

    Jeg vurderer å kjøpe tomhylser for .50 alaskan, noen som har tilbakemeldinger på bruk av disse til 12mm remington?

    Så ei tang for 50/70 i dim .515 vil fungere utmerket, vil det ikke være bedre med 450grs tanga, eller blir de kulene også for tunge?

     

    Hylseholder nr 42 passer til BB hylser den fåes av Betram . Har jo noen liggendes ogaå.

  3. Har bestil og betalt for to amerikanske våpen i fra Frankrike samt en annen men den fikk jeg med  en gang . To Coltrevolvere ble stoppet i tollen der borte og sent tilbake til sender. Nå står jeg fast og taper minst 40000 kr på dette for det ser ikke ut til at vedkommende samle, snakker kun fransk , ikke tilbakefører pengene. Det er altså slik i Frankrike ut og in antikke våpen stoppes.

    • Sad 2
  4. Trenger en børsemaker som er til å stole på som kan lage et gevær i 25-20 single shot og i 25-21. Kna skaffe piper tror jeg og martini kasser men arbeidet gjentstår.

    Hadde inne ett prosjekt som lå inne i 2 år uten at no ble gjort hos en børsis kjent noen mil unna navn ikke nevnt i tillegg fikk han titusen kr i forskudd samt deler som jeg da fikk til bake etter 2 år ugjort.

     

    Opplysninger om det samt om blomberte Weblyer i kal 38 s&w samt 455 kal beelonneess med et diesett og en pakke hylser i historiske våpen

     

    MHV OLAV

  5. Har en Huskverna 12 kal/9,3x57R-360 . Geværet er meget bra (trenger blånering) men jeg finner ikke ladedata for riflepatronen annet en svartkrutt . Ville jo gjerne prøve løpet og jeg har bblykuler i kaliberet .

  6. Jeg ser at tre proffesorer som IKKE er jegere uttaler seg om hagl i naturen . De sier inntak av hagl er farlig og de nevner og kuler med blyspiss . De er i mot at vi får bruke blyhagl og en lurer på agendaen her som er diffus , ligger det høyheter i bakgrunnen og forer proffesorene med illegal info . En annen proffesor sier at inntak av hagl ikke er farlig da de enten kommer ut den rette veien eller ved inntrengning, skadeskyting , kapsler haglene inn ved en kroppsprosess og mannen er ikke jeger og han forstår ikke agendaen til de tre proffesorene . Mange organisasjoner til og med grønne sier ingen ting om blyhagl .

    Vi kan vel følge svenskene og ikke bruke blyhagl over våtmark selv om hagl som sagt kapsler seg inn i løpet av kort tid i kroppen. Kan nevne at jeg har 4 kuler i kroppen fra 1965 og alle er kapslet inn i det hvite stoffet den siste proffessoren nevner.

    Olav

  7. Ville gått for en MEC der kan du og kjøpe ekstra dier og utstyr til andre kalibre . Men det finnes og håndholdte ladesett for hagle og rifler for rifler faktisk opp til 4 Bore.

    Olav

  8. Ja men det er jo bare en 8x57 Mauser patron nedstrupt til 54" . Hva tror du vi gjorde med Moderat skyting før Norma begynte å lade Moderat 8x54 i 1959 ? Vi skjøt med tysk mauserammo selv om det var risikabelt men det gikk. Mhv Olav.

  9. Det er jo bare å ta en 8x57 Mauserhylse og korte den ned til 54" ladning moderat blir en vanlig 6,5x55 Mauser ladning med passende 323 "kule , skal se i mine gjemmer etter ladedata og kulevekter . Men i min tid da jeg ladet for Børsemaker Oterkiil var det slik jeg gjorde og slipte ned settedien for en lett krymp ,taper.

    Olav.

  10. Hei, men da måtte du se til at det gikk an å brekke den etterpå ,hvis ikke er jeg ikke inntressert men du får fort de kr som de står om i Pentagon og da i 455 cal

    Hilsen Olav.

×
×
  • Create New...