Jump to content

Hubertus

Members
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Hubertus

  1. Ser at du vill ha opp startene på åp prøve, jeg vill heller ha opp startene på ep prøve, dette gir etter min mening en mye mer riktig oversikt over hundenes kvaliteter, en en åp prøve i kjent terreng, med kompisen som dommer. Hvor mange hunder kommer ikke frem til EP med 2*1 på to starter, men faller helt igjenom på ep? Det er faktisk en god del.

     

    ...

     

    Helt enig, i en perfekt verden er dette optimalt. Vi må nok bare erkjenne at hvis vi skulle utelukke alle individer fra avl som ikke har jaget til 1. EP, så hadde det blitt skralt. Det koster en del, både i form av penger og fridager, å stille på eliteprøve, og jeg tror den store majoriteten av harejegere har et ganske distansert forhold til todagers-prøver. Benekter ikke at det kan forekomme kompis-dømming på åp fra tid til annen, men jeg tror generelt at premieringene gir et godt bilde.

  2. Det er ikke tvil om at det er mange flotte finner, Finskstøver. Jeg er i grunn ikke så veldig deppa over at det ikke er mange schweizerstøver-eiere som konkurrerer aktivt, selv om det skaper blest om rasen hvis man har noen virkelig gode individer som hevder seg.

     

    Det vi trenger er flere ÅP-starter, slik at avlsrådet har et best mulig grunnlag i avlsarbeidet. Det er bare å se på hva dunkerringen har fått til de siste åra

     

    Hvorvidt det er enklere å få til en finne enn en av de andre rasene skal vi kanskje la ligge.

  3. Får du dette godkjent/anbefalt om den ene bare er utstillingspremiert og ikke har vært på jaktprøve? (Kjenner ikke til Schweiser, derfor jeg spør, men vet at det ikke hadde blitt godkjent/anbefalt innen Finskstøver).

     

    De små rasene er nok helt avhengige av ildskjeler om de skal overleve, i mine øyne er det mye mer dokumenterte jaktegenskaper og bredde i rasene Finskstøver og Hamilton (til dels nå også Dunker). Derfor kommer alle disse i rekkene foran Schweiser når det gjelder jaktprøve hunder og prisene på Schweiser blir lavere, siden etterspørselen er liten. Likevel er det et nisjemarked blant raseelskerne, men for å treffe disse, må du ha en av de beste innen rasen og ha jaktprøveresultater å vise til (det er tross alt jakt og ikke utstilling vi bruker bikkjene til)!

    Når det gjelder jakthunder, så viser vel mye av innkryssningsprosjektene med X hunder i de forskjellige rasene, at dette blir friske hunder med mye bra egenskaper (arvbarheten ned i 2. og 3. Ledd er jeg dog mer skeptisk til). I mine øyne gjør det sitt til at om jeg skulle hatt en billig hund, kun med tanke på jakt, så hadde jeg nok heller valgt en uheldig tjuvparing mellom to gode jakthunder enn en hund fra en av smårasene som ikke har dokumentert jaktegenskaper.

     

    Ble litt rot her, men kort summert; Jeg tror ikke folk kjøper Schweiser som prøvehund, før de dokumenterer mer bredde og bedre prøveresultater (de fleste med interresse for dette, ser ikke på 2-3 tusenlapper, når det er snakk om en 10årig jaktkammerat). Skal de likevel ha en jakthund, viser vel det meste forskning at kryssninger er sunne, friske og gode bikkjer, så da plukker heller folk disse, en Schweiser.

    (Vet at dette er satt på spissen).

     

    Jeg tror du er inne på noe veldig vesentlig her, Finskstøver. Utfordringen for de små rasene er jo nettopp at de ikke dominerer resultatlistene på DM`er og NM. Nå er det ikke meningen å dreie denne diskusjonen mot krangling om hvilken rase som er best, men ser man på premieringsprosent ligger faktisk schweizerstøver forholdsvis høyt på lista, og høyere enn de "store rasene". Poenget er at sørgelig få stiller på prøve, og jeg tror det er den fremste utfordringen for raseringene - få folk til å stille på prøve!!!

     

    Synes det likevel blir litt useriøst (selv om du sier at du setter ting på spissen) å antyde at "smårasene" ikke har dokumenterte jaktegenskaper, selv om det er noen år siden det stod en schweizerstøver øverst på pallen i NM. :wink: Resultatene viser jo nettopp at mange av de som stiller, går til premiering.

  4. Er helt enig i at 4.500,- er for lite. Såvidt jeg har fått med meg har vel prisene ligget normalt mellom 5.000 - 8.000 de siste åra. Det kan kanskje hende at enkelte oppdrettere får kalde føtter hvis de sitter med et stort valpekull, og skrur ned prisen for å slippe å sitte igjen med usolgte valper. Jeg mener at 7 - 8.000 ikke er noen upris hvis linjene ser bra ut, og det blir som andre har nevnt "å pisse i havet" i forhold til hva man vanligvis ryker på av andre kostnader.

     

    Jeg ville uansett ikke solgt valp til en som hadde begynt å prute på prisen. Det blir for useriøst, etter min mening

     

    Harald

  5. Rufus, jeg er veldig enig med det du skriver :!:

     

    Her krøp kvikksølvet ned til -18 i dag tidlig, så vi droppa skauen i dag. Det blir tross alt såpass mange dager i skauen fra august til februar at jeg ikke ser poenget med å utsette bikkjene for påkjenningen nå. Pus sitter sikkert der når det blir litt mildere, også

  6. Det er meldt "bikkjekaldt" fremover, i hvert fall på østlandet. Hvor mye må termometeret krype på skalaen før dere synes det blir for kaldt å slippe? Nå er det jo noen raser som er litt mer velutsyrt med isolasjon enn andre, men kunne vært interessant å høre hva dere praktiserer.

     

    Jakter selv med schweizerstøvere (ikke ruhåra). Etter siste sjekk på yr.no ligger det an til at vekkeklokka får hvile i morgen tidlig :x

  7. Hei

     

    Jeg har aldri forsøkt med en 7 år gammel hund, men på ungbikkjene har det i hvert fall fungert fint; Sett ut bikkja når den er sliten, og ta med deg en kopp kaffe, stol og en avis. Sett deg i nærheten, og vent til den har roet seg ned. Etter hvert kan du gå vekk i korte perioder, men ikke la den være aleine lenge av gangen.

     

    Dette er litt tidkrevende, men det er kanskje verdt et forsøk.

     

    Lykke til!

     

    H

  8. Her ble det plutselig stille :shock:

     

    Legger ved et par bilder av mine langørede venner, Trollskogens Tirill og Rex. Førstnevnte er etter Kimbekkdalens Hall og Britta vom Mülistützli (Kylland), og Rex`ern er etter Trollskogens King og Vidsjås Ronja (Tveter).

     

    Rex er rekrutt ennå, og jeg har prioritert han så langt i høst. Tirill skal få slippe til i helga.

     

    IMG_3127.JPG

    rex_ringebu_000.jpg

  9. Tror jeg hadde ventet med vann-prosjektet, ja. Jeg ville forsøkt å ta små skritt av gangen. Ta en kjapp tur ut når bikkja enten er opptatt med maten, en leke eller sover, det trenger ikke vå være mer enn et par minutter. Prøv å ikke lag noen "vesen" av at dere går/kommer tilbake. Dette har i hvert fall funka greit hos oss.

×
×
  • Create New...