Jump to content

haralabb

Members
  • Posts

    43
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by haralabb

  1. Hei

     

    Endelig kom grs stokken på plass. Veldig fornøyd. Var på banen igår og fikk skutt storviltprøven. Den samlet alle fem skudda i senter på dyreskiva. Utrolig bra presisjon på denne børsa. Brukte Federal Premium 6,5x55 Trophy Bonded 140 grain.

     

    rsz_1tikka_t3_ss_65x55.jpgg]

  2. Hei

     

    Melder meg på i Tikka klubben jeg også. Var å hentet ny Tikka T3 super varmint 6,5x55 hos Winge på onsdag som var. Har også en GRS stokk i bestilling der, så ser veldig frem til å komme i gang på banen. :D

  3. Jeg har kjøpt meg et brukt Zeiss Diavari 3-12x56 T* som jeg skal montere på min nye Tikka T3 Super Varmint. Denne har picatinny skinne og nå har jeg oppdaget at det ikke bare er å gå i våpenforretningen å kjøpe montasjer til denne kikkerten med skinne. Recknagel har, men å bestille og få levert dette, har jeg fått opplyst tar ca 1-1,5 mnd. Så jeg lurer på om noen har et sett liggene som de ønsker å selge, evt om noen har tips om hvor jeg kan få tak i dette litt raskere.

  4. Jeg ville vurdert en neopren kolbeforhøyer/patronholder og brukt Zastavaen, få børsa godt tilpasset. Nyt høsten, skyt hjort.

     

    Hei.

     

     

    Jo jeg følger forsåvidt tanken din, men er du sikker på at anslagsenergien holder? Enig i at Zastavan er ei god børse. Uten tvil og jeg vil aldri kvitte meg med den uansett hva jeg måtte investere i.

  5. Tør jeg spørre om du har andre rifler til storviltjakt fra tidligere? Hva legger du vekt på når du nå skal ha nytt våpen (til hjortejakt)?

     

     

    Hei.

     

     

    Ja da, jeg har ei Zastava rifle i 6,5x55 med kikkert og lyddemper. Det som er litt greia, eller for å si det på en annen måte, årsaken til at jeg begynte å vurdere ny rifle, var at jeg oppdaget eller fikk forståelsen av at når jeg fikk påmontert lyddemper med dertil kapping av løpet, så mistet jeg såpass anslagsenergi at jeg muligens kom under grensa for anslag på 100m. Jeg er ikke 100 % sikker, men mye info rundt tilsier at jeg er plutselig er i grenseland og vel så det. Dette var ikke noe jeg tenkte på eller var klar over når jeg slo til på lyddempertilbudet.

    Så derfor ny børse og da i 308 som tåler demper og kapping uansett. Samtidig får jeg hevet kvaliteten på rifle og kikkert. Ikke for det , jeg har vært veldig fornøyd med Zastavan. Skyter godt med den.

  6. Dersom dere har tilgang på rådyrhund fungerer disse ofte også på hjort. Dersom en har Astro peiler på i tillegg kan en da få oversikt over nøyaktig hvor hunden løper og trekkrutene til hjorten.

     

     

    Ja det hadde kanskje vært en måte å gjøre det på. Vi har desverre ikke noen rådyrhund noen av oss. V i har fuglehunder begge to. Kompisen en Munsterlander og jeg ei Vorsthertispe. Vi har i utgangspunktet bedrevet fuglejakt/rådyr i mange år før vi fikk interessen for hjortevilt.

  7. Du har mange muligheter, men kanskje kan jeg være enig i at ca 2 500 kroner er litt mye å bruke på kinnstykke. Du må se det ut fra en vurdering. Hva skal du jakte på, blir det behov for en lyssterk kikkert? Dersom du konkluderer med at du ikke skal jakte mye i skumring men mer dagpostering med løshund eller slikt, så trenger du ikke en kikkert med så stor lysåpning. 1.5-6x42 kikkert er et veldig greit allround sikte, særlig hvis du ikke kjøper det billigste. En kompis har et meopta artemis i i den størreslen (1,5-6x42) på samme rifla (s&l classic 6,5x55) og jeg mener han slapp unna med lav montasje. Kan hende han måtte opp i medium høyde på montasjene, husker ikke riktig. Uansett for han var det ikke nødvendig med en høyere kolbe, da den "lille" kikkerten ikke kom så høyt oppe på rifla som min "store" kikkert gjorde. Om en kolbe er for lav eller for høy kan også avhenge litt av "ansiktsanatomien" hos den enkelte, så om det bare er min kompis som har uvanlig lave kinnbein vet jeg ikke :P

     

     

    Hei.

     

    Denne rifla kjøpes i første omgang med tanke på hjortejakten. Derfor ønsker jeg også en kikkert med gode skumringsegenskaper. Jeg er enig med deg i at stokken på S & L kjentes veldig god slik den var. Den lå veldig godt i hånda.

    Er også enig i at justerbart kinnstykke kommer før kkc stokk.

  8. Der hørtes jo veldig ok ut det da. Greit å vite at det er flere muligheter her. Prøvde rifla i forretn. idag igjen. . . :) og jeg bør nok ha justerbart kinnstykke siden kolben er forholdsvis rett.

     

     

     

    Jeg legger til grunn at du har et budsjett - ellers kjøper du ikke en S&L Classic men heller en Victory eller et annet våpen for den del (ser ingen umiddelbar samlet fordel med Classic som gjør denne mer attraktiv enn Victory / 97DL hvis man ser bort fra økonomi).

     

     

    Ja, jeg har ei budsjettramme å forholde meg til med litt slakk. Tanken var ei rifle opp mot maks 10 000,- Deretter en kikkert i feks 2,5-10x50 gjerne Zeiss rundt 8000,- Videre en lyddemper.

    Da er vi sånn sett rundt 20 000,- vel.

  9. Riktig det som Ragnar-rokk er inne på, med å prøve å smyge overifrå, det kan være effektivt.. Hjorten stikk som regel alltid oppover når du har støkt den, så går ein eit par sammen med 100-150 meters mellomrom, så er det ein sjansje på kantene. Bruk god tid på smyging, alltid sjekk vind retningen ofte, at du har den mot deg. Og når du stopper opp, hvis du trur du ser noko, så stå i ro kanskje 3-4-5 minutter før du går vidare. Går du straks på, kan faktisk hjorten stå å trykke, spesielt bukkene, men blir du stående litt lenge, så kan hjorten bli usikker og ta avgårde. Ha alltid børsa klar, og bruk gjerne kikkert til å sjekke jevnlig nedover liene. På dagtid kan hjorten ligge og sove oppi lia der, og av og til er det kun hodet på den du ser, så det lønner seg å bruke tid og kikkert. :)

     

     

     

    Ja , vi skal prøve det hvis vi får muligheten igjen til høsten. Veit ikke helt hvordan trekningen av terreng foregår, om det har noe å si at man hadde terrenget året før. Burde kanskje gitt ett fortrinn i og med at hjortejakt er erfaringsjakt , med kunnskap og kjennskap til terrenget som de viktigste faktorene.

    Vi får se.

  10. Det er vannskelig å gi eksakte råd men en taktikk vis det er mulig er å plassere en mann med oversikt mens den andre går inn i bratthengene nedenfra hjorten er ikke lett å se når den står i ro.men viss den ble satt i bevegelse kunne man fått oversikt hvor den kom fra og hvilke ruter den velger.

     

     

     

    ja vi kan prøve en sånn taktikk. Ifjor satt vi bare på hver vår post i flere timer. Det at en beveger seg mens den andre posterer høres jo ut som en god mulig til å få de i bevegelse hvis de er i område.

  11. Jeg leverte inn våpenet til våpensøilen, og deres børsemaker fikset et justerbart kinnstykke til meg. Det er laget ved å skjære ut et stykke, frese plass til en heis og montere denne. Det er en skrue montert til heisen. Denne åpnes og lukkes lett med en mynt. Rundt kinnstykket har børsemaker påført et "falskt tre materiale" slik at børsa ikke har en ujevn stokk når det justerbare kinnstykket er slått ned.

     

     

    Der hørtes jo veldig ok ut det da. Greit å vite at det er flere muligheter her. Prøvde rifla i forretn. idag igjen. . . :) og jeg bør nok ha justerbart kinnstykke siden kolben er forholdsvis rett.

  12. Haralabb

    Det vites skrivende stund ikke, men jeg har sett litt på det. Og jeg ble litt betenkt over hvor mye som må bort (må sjekke at sporet som må inn, ikke kommer i konflikt med kinnet mitt).

    Jobben gjør jeg selv, med litt tolmodighet og en overfres til grov arbeidet. Vel og merke etter at jeg har sjekket prisen på en ny kolbeforhøyer hos kkc, i tilfelle jeg gjør meg bort. :wink:

     

     

     

    Ja det er klart en kan prøve sjøl hvis en er litt nevenyttig og er stø på labben. Tyristubben gjør visstt dette til en ok pris sånn jeg har skjønt det. Så på nettsiden deres og det jeg så der var meget pent arbeidet.

  13. Er det mulig å se spor på bakken?Horten går ofte i lavt i terrenget følger dalsøkk ,elver, skrenter når den forflytter seg ofte følger den dyretråkk og stier har faste ruter den følger

     

     

     

    Vi så i utgangspunktet ikke noe ferske tråkk sånn rundt i terrenget . Det vi fant var ei badegrop, men det så ut som det var ei god stund siden det hadde vært dyr der. Ellers så fant vi noen tråkk og to groper ute på en liten hogstflate oppe på åsen. Men om de var benyttet nylig var vanskelig å si. Var noen tråkk i gresset der, men ikke tydelige spore. Mer at gresset hadde lagt seg, så vi antok det kunne være hjort. Jeg posterte ved denne plassen både morgen og kveld flere dager, men så ingen dyr.

  14. Sluttstykke problematikken, er vel nokså lik for de fleste stokker som har justerbar kolbeforhøyer.

     

    Selv vurderer jeg å frese ut spor for sluttstykket i min kkc kolbe (sitter på en S&L Victory i 308w). Siden kkc bruker umbrako skruer til å låse heisen.

     

     

    Hei.

     

    Er det å frese ut evt. for sluttstykke noen stor greie og er det noe en børsemaker bør gjøre?

     

     

     

    Haralabb

  15. Jeg har selv den rifla du tenker på, en classic i 308 win, dog uten mulighet for løpsbytte, og jeg må si at jeg er veldig fornøyd med min. Presisjonen kan jeg ikke klage på, den er meget bra, og kvalitetsinntrykket rifla gir er også veldig bra. Tenker da på avtrekket og den silkemyke boltgangen som ikke er nummer 2 bak noen! (etter min mening).

     

    Hei.

     

    Takk for info. Ja min opplevelse når jeg var å kikket på riflen, var at boltgangen var veldig myk og tight.

    Var det stor kostnad å evt. ettermontere justerbart kinnstykke ?

     

     

    Haralabb

  16. Bruk tid utover i august, gjerne på samme tid på døgnet som du jakter (fra det er lyst til det blir mørkt :wink: ), og vær i terrenget. Bruk tiden midt på dagen når hjorten ligger til å ta deg opp i terrenget. Sannsynligvis har den liggeplasser relativt høyt i terrenget ditt, hjorten legger seg oftest slik at den føler kontroll.

     

    Når dyrene øker aktiviteten ut over ettermiddagen har du god oversikt nedover, og kan bevege deg rolig i de høyere delene i terrenget.

     

    Hei

     

     

    Skal evt. prøve å ligge litt i høyden og speide noen dager til sommeren. Kan myrer og litt eldre hogstflater være steder å observere ?

  17. Jakter også i telemark.

     

    Har terreng som strekker seg fra 600-1300 moh. Hjorten finnes i de nedre deler av terrenget. Et terreng i nærheten ligger på rundt 400 moh. der skytes det enormt med hjort.

     

     

    Hei.

     

    Ja det kan være at vi burde prøve ned i de bratte liene ned mot bygda. Var visst der Elglaget forrige året skjøt en hjort.

×
×
  • Create New...