Jump to content

R.Saltnes

Members
  • Posts

    33
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by R.Saltnes

  1. Har akkurat fått hodelykten jeg bestillte fra dealextreme.com Har en led lens hodelykt fra før, den lykta jeg fikk idag ser helt identisk ut som den. Ingen forskjell i lys heller. Tror jeg betalte over 500 kroner for led lens lykten når jeg kjøpte den. Lykten fra dealextreme.com ble 119,- kroner inkludert frakt fra Hong Kong.

  2. Brynjar samt en annen kompis av meg får foxterrier i Juli måned. Gleder meg stort til og stifte bekjentskap med de 2 rakkerne, herlig hunderase. Bad news for mink/reve bestanden i distriktet :)

  3. Kan ikke si annet Brynjar enn at vi rundt dere tenker masse på dere :( Shica vil aldri bli glemt, hun har gjort uslettelige inntrykk på oss alle.

  4. Gratulerer så mye Brynjar. Båten ble utrulig tøff :!: Jeg vet du har grublet kraftig mye i denne perioden, og jeg er imponert over resultatet. Nå en filmsnutt (dessverre ikke verdens beste kvalitet)

     

     

  5. Rekker ikke å sjøsette i dag uansett, så det er like greit å gjøre det siste i morgen.

     

    Vil det si at du endelig har bestemt deg for hvilken farge du skal lakkere/bunnsmøre i det?

    :twisted::twisted::mrgreen::wink:

     

     

    Ble det rosa?

  6. Som Jon Inge sier må du først sørge for at det blir skikkelige skader. Hagle er et utmerket verktøy til dette. Deretter er det bare å bruke utallige timer på å reparere, mens dine "venner" ler seg fordervet og bruker de neste ti årene på å gni det inn i såret! :?

     

    Det er ti år siden nå Jon Inge. På tide å glemme det.... :cry:

     

    Skal overhodet IKKE glemmes....gullstory :lol:

  7. I år vil nok vinter`n kreve sin del av stammen. Har vært ganske mye snø her i vinter, til Helgeland og være. Bare noen få dager siden en kompis av meg fant et rådyr som var helt utmattet, bare skinn og bein. Så her i distriktet skal man være forsiktig med å ta ut for mye av stammen.

  8. IMPONERT!!! Var ute å testet en elektronisk predator call idag. Satte meg med utsikt over et større område. Trykte 1 gang på dødshylet til hare. Tok ca 8 sekund så sto der en rev på 30 meters hold med bredsiden til, og tryglet om å bli penetrert av en 50 grains v-max i ca 1120 meter pr.sekund. Fy f.... bare så j.... kult!!!

  9. Hmm... Når passer det best for meg å bli invalidisert tro...? Kanskje i morgen?! Kan jeg ikke ringe deg i nitiden i morgen, så lager vi et stunt? :lol::shock:

     

    Frøkteli artig å sjøt....spesielt når du får hjernerystels av d :?

  10. Nå er det likefør jeg og 3 kompiser reiser på seljakt til Frøya! reiser onsdag 16.04

     

    Det er ingen av oss som har prøvd dette før så er det noen som har noen gode tips vi kan plukke opp før vi drar ? vi skal jakte havert og steinkobbe mulig også ringsel ? men den var vist ikke så vanlig

     

    Feks: Hva av selen er verdt å ta vare på utenom skinn og hode ?

     

    Takker også for tips angående utstyr !

     

    Tips

     

    Behandling av selkjøtt og selskinn

     

    Slik behandler du selkjøtt

    Storfekjøtt med maritim viltsmak er en god beskrivelse av selkjøtt. På grunn av det store blodinnholdet blir det helt mørkt når det kokes eller stekes. For å unngå parasitter er det meget viktig at du gjennomkoker eller gjennomsteker alt selkjøtt. Spis aldri selkjøtt som er rødt eller rosa inni.

    Myten om spekksmak på selkjøtt skyldes feil behandling. Bruker du denne framgangsmåten unngår du det:

    a. Så snart dyret er skutt, blodtappes det og flås. Blodtappingen er meget viktig. Det øker holdbarheten på kjøttet og gjør smaken bedre.

    b. Biffene og fileene skjæres ut.

    c. Avkjøl kjøttet, kjøttet skal ikke skylles. Det ødelegger smaken.

    d. Vær nøye med å skjære vekk enhver antydning til spekk på kjøttet. Selspekk harskner raskt og ødelegger kjøttet. Dette er en møysommelig jobb, men er helt avgjørende for å unngå spekksmak og harskning.

    e. Dersom du ikke disponerer vakumpakkemaskin, kan kjøttet blokkfryses eller glasseres. Hovedsaken er at det ikke kommer luft i kontakt med kjøttet. Selkjøtt tåler ikke lys, luft eller varmegrader, da surner det raskt. Derfor skal selkjøtt ikke modnes, men så snart det er avkjølt pakkes luftett og fryses.

    f. Biffene pakkes single, mens indrefileeten pakkes i par.

    g. Vil du trekke ut blod fra kjøttet og mildne den maritime viltsmaken, kan du legge kjøttet et par døgn i kefir, melk eller eddikkvann.

    h. Kjøttet smaker fortreffelig i gryteretter, som finnbiff og som kjøttkaker. Solbærsirup setter en ekstra spiss på gryteretter med selkjøtt.

     

    SLIK BEHANDLER DU SELSKINN

    Selskinn må behandles helt annerledes enn skinn fra landpattedyr. Altfor ofte blir skinnene gule, surner, lukter stramt og slipper hårene. Følg denne oppskriften, så er sjansene større for et godt resultat.

    a. Flå dyret så snart som mulig. Helst mens det ennå er varmt. La mesteparten av spekket sitte på skinnet.

    b. Spekking Reis en lem eller palle i 45 graders vinkel slik at pallen når deg til brystbenet. Legg skinnet over lemmen slik at det henger stramt nedover lemmen med spekksiden ut. Med en skarp kniv flår du spekket av skinnet. Forsiktig så du ikke skjærer hull i skinnet. Det må ikke være mer enn et par, tre millimeter spekk igjen på skinnet. Vær særlig nøye med kantene. Der har skinnet lett for å surne. Spekking er en ordentlig grisejobb

    c. Legg skinnet flatt på en lem og skjær vekk alle spekklumper på kanten av skinnet. Dette er meget viktig. Områder på skinnet som har spekktykkelse på mer enn to, tre millimeter vil bli ødelagt.

    d. Vasking Vask skinnet grundig tre ganger med sterkt Zalo vaskemiddel og 30º varmt vann. Skyll grundig med 30º varmt og rent vann mellom hver vask.

    e. Salting Salt kjøttsiden på skinnet med rikelige mengder grovt havsalt. Rull det sammen med skinnsiden ut.

    f. Legg skinnet i en bøtte eller butt med så mye saltlake at det dekker skinnet. Butten / bøtta må ha helt helt tett lokk.

    g. Saltlake lager du ved å blande salt og vann. Laken har riktig styrke når en potet flyter i laken

    h. Legg en stein eller noe annet tungt oppå skinnet.

    i. Deler av skinnet som stikker opp av laken vil bli ødelagt..

    j. Pakking og forsendelse Kontroller at lokket er helt tett. Ellers kan det lekke saltlake under forsendelsen. I så fall kan du risikere å få erstatningskrav. Bruk tape og tau til å sikre lokket.

    k. Etter minst en uke i saltlaken sender du butten med skinnene i saltlake til preparant.

     

    Go jakt :)

    • Thanks 1
  11. Har tenkt å kjøpe kombinert kartplotter/ekkolodd. Denne skal stå i en 17 fots åpen båt (2 vindskjermer). Så jeg er rett og slett interressert i tips/erfaringer. Bør være 5" skjerm, tåle en sjøsprøyt, samt ha en form for hurtigkobling. Båten min har flere brukere, ikke alle viser seg og være like kjent i farvannet hos oss. Så for at de skal slippe å kjøpe flere propeller, velger jeg og gjøre dette innkjøp :lol:

     

    Tips mottas med takk :)

×
×
  • Create New...