Jump to content

jaktnerd

Members
  • Posts

    31
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by jaktnerd

  1. 12 timer siden, silent hunter skrev:

    Er dette en ny versjon av takedown rifle? Jeg skjønner hvordan man demontere den, men hvordan setter man den sammen igjen? 

     

    (Beklager, men jeg klarte ikke å la være 😂😂

    Mulig æ lager meg en sammenleggbar rifle. Skrur inn en dørhengsel ved bruddet :-)

    • Haha 1
  2. 16 timer siden, Mas-36 skrev:

    Ai, den var skjip. Håper det holder ut jakta til du får en bedre fiks på det :D 

    Æ får pakke rifla godt inn under frakt til jaktfeltet, så da holder det nok. For noen år siden (20) limte æ kolben til salonggeværet med trelim uten skrue og den henger fortsatt på :-) 

  3. 16 timer siden, boble skrev:

    Han gikk en tur på stien

    Og følte skogens ro

    Så sklei han i ei steinur 

    Og stokken brakk i to 

     

    Fikk du inn én eller to skruer i kryss? Hvis jeg var deg ville jeg også forsøkt å sette på tvinger for å presse limfugen ihop. Ikke farlig om du må ut med låskassen, du må uansett prøveskyte for å være sikker på at ikke kikkerten er gåen. 

    Tenkte på at det kunne nok vært lurt å sette to skruer, men gjorde ikke det. Ble bare en. Siden æ ikke tok vekk låskassen ble æ ikke å bruke limtvinge. Men syns terrassekruen dro godt til da jeg skrudde den inn. Brukte godt med trelim for utendørsbruk. Blir å prøveskyte snarest. Skal på jakt igjen til uka :-)

  4. 16 timer siden, Ola.et skrev:

    Ai... Hvordan skjedde dette? 

    Var til fjells på elgjakt. På hjemturen hadde jeg pakka litt dårlig firehjulingen. Kolben stakk litt utenfor ramma og har nok sneia en bjørk. Da jeg skulle pusse rifla etter et par dager hjemme fikk æ en overraskelse :-) Er nu på leit etter ny kolbe til min Tikka M55

  5. Har lest til øyet ble vått om Røssler Titan nå. Ymse erfaringer ute å går ser jeg.

    Men de må vel ha fått orden på børsene sine nå etterhvert ?

    Rimelige systemrifler er det ihvertfall. Kjekt at de har rustfrie utgaver også.

     

    Fint om dere Røssler eiere på forumet kan komme med deres erfaringer, presisjon etc.

     

    Jeg har en Røssler kal.9.3x62 i luxutgaven. Meget god presisjon og god tilpasning mellom sluttstykket og låskassa.

    Har hatt rifla i 4 år. Etter 2 år ble det av og til klikk uten avfyrt skudd. Dette er nu retta av børsemaker.

    Rifla egner seg til både hundeførere og på post. Elgen som er skutt med rifla falt i skuddet.

  6. Har fått Røssler cal9.3x62 rifla i hus og har skutt opp til storviltprøven med den. Æ fikk bedre samling med Røssleren vs Sako 75 cal6.5x55 på prøven. Så nu er Sako rifla med ståldemper til salgs ...den er kjøpt ny for 3 siden.

  7. Har nu bestilt Røssler Titan Lux 9.3x62 med Sonic45 demper. Løp kuttet til 47cm. Blir nok litt kraftig til rypejakt, men i elgskogen med båndhund vil æ tru den duger. Rifla veier 2.9kg netto med standard lengde (57cm) på løpet.

  8. Jeg jakter fjellrype med min rifle cal.6.5x55 på netto 3.3kg. Med kikkert og demper veier den nesten 4.5kg og det blir i tyngste laget selv for meg :-). Nu er jeg på "jakt" etter ei lett rifle, helst cal.30-06. Noen som har tips om ei lett riflemod. med lett utstyr?

  9. Hei. Har bestilt Oryx 10.1 gram kuler og N15 krutt. Skal lade 6.5x55 elg-patron til min Sako 75 med lyddemper. Noen som tør gi tips om hvilken kruttmengde jeg skal begynne med? Bruker Norma hylser.

    Har bare lada 6,5 gram norma kuler tidligere der 45grain N19 ga 900m/s, i Sakoen.

  10. Medlemmer av NJJF betaler kr 90.- for en jegertrap serie på 25 skudd og duer. Skytebriller er ikke påbudt og trengs ikke på Tromsdalens trapbaner( 2stk). Æ var der i forrige uke. Der er hyggelige vakter som du kan henvende deg til for hjelp og instruksjon :) Dem har også skeetbane der som jeg ikke anbefaler for nybegynnere.

  11. Hva menes med lav låskasse, og har sett en fabrikant skryte av verdens laveste låskasse på hagle. Hvorfor er lav låskasse en fordel på hagla.

×
×
  • Create New...