Jump to content

prohunter15

Members
  • Posts

    96
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by prohunter15

  1. Hei! Tenkte dette var en fin plass å lufte dette...

     

    Hvert år bruker faren min å arrangere en såkalt "gevirbedømningskveld" med Sven Stenbrenden, hvor folk som har gevirer dem gjerne skulle bedømt tar turen for å få gjort dette :) Det er i privat regi, og det går i kaffe, kaker og sosial prat :) Stedet for bedømningen er i Aurskog-Høland kommune i Akershus og hvert år har det stilt opp mange fra lokalsamfunnet med flotte gevirer helt i gullmedaljeklassen. Så i år tenkte vi derfor å utvide spekteret og høre om det er noen interesse for folk fra andre steder å ta turen innom :)

     

    Hvis det høres interessant ut, er det bare å kontakte her inne, eller evnt. på e-post; henrik_lundberg93@hotmail.com :)

  2. Etter tre dager uten å se snurten av bukk, løsnet det endelig idag :) Fikk kl 0610 idag tidlig en fin sekstagger. Avstanden var 118 meter, og den datt som en sekk. Gikk på ett annet terreng ikveld. Var ikke på post før tjue over ni. Lokket noen kontaktlyder med Klaus Demmel fløyta, og etter fem sekunder kom bukken som en rakett ut av skogen. En liten sekstagger datt på 35 meter. Ble nesten for enkelt idag etter tre dager med timesvis på post....

    Er det forresten noen som vet om det lønner seg å beholde overkjeven på geviret når det leveres til bedømming? Gratulere til alle som har fått bukk:D , og til dere som ikke har fått enda, plutselig står den der med breisia til :D

     

    Lønner seg alltid å ha på underkjeven i første omgang :smile: Dersom du skulle komme akuratt under medaljekravet, kan du heller kappe og prøve igjen senere :smile:

  3. Har vært ute å kjørt noen kvelder, og har sett veldig bra med både elg og rådyr. Fikk filmet denne flotte bukken, og vi har også sett flere flotte bukker. Kan virke som rådyrstammen har tatt seg veldig opp :)

     

    1240562.jpeg

     

    1240564.jpeg

  4. Helt absurd å utsette jakta fremfor å fremskynne den. Enig i det du sier at det vil bli skutt mer geiter og færre bukker. brunsten begynner tidligere og tidligere for hvert år, og i de tilfellene hvor bukkene ikke har gjort seg ferdig, får jegerne la være å skyte :) Mindre etiske enn det, er vi ikke ;) Men klarer heller ikke å se hvordan de skal få gjennomslag med et slikt forslag.

  5. Kan jo høres veldig riktig ut med løshund fremfor bandhund :) Men hva skjer dersom det er mer en 1 elg i følge når man skyter? Har opplevd mange ganger at vi har sliti med at hunden ikke klarer å skille ut elgene, åsså blir det bare til at man går i mange forskjellige spor. Mange av hundene som vi har henger også veldig på når de er etter elg, og da vil man jo miste sporingshunden dersom den følger feil elg :)

  6. Til alle dere som har tenkt til å begynne med vinterfôring, så er det veldig viktig at når dere først har begynt å fôre, må dere fortsette til det er annen mat tilgjengelig (når snøen blir borte). Hvis dyrene venner seg til at det er mye mat på et område hvor det ellers er dårlig med mat, kan de sulte ihjel da de ikke finner noe nytt område med mat før det er forseint :)

     

    Lykke til alle sammen :) Vinterfôring er utrolig morsomt og givende :)

  7. Hvis det dere sier her er tilfelle, så har dere nok ikke kappa skallen slik man skal :) Vil nødig kverrulere, for skallestørrelsen varrierer voldsomt. Men jeg har snart kokt hundre rådyrskaller, og kapper man fra ørehulen og gjennom tårekanalen, er min erfaring at man skjærer bort mer enn 90 gram :) men dette er selvfølgelig bare mine erfaringer da :P

  8. Noen spente jegere der ute? :) Ikke mange dagene igjen nå :)

     

    Selv i alt det tragiske som har rammet Norge de siste dagene, håper jeg folk fortsatt ser frem til en flott tid med jakt :)

×
×
  • Create New...