Jump to content

tikkabysako

Members
  • Posts

    40
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by tikkabysako

  1. Då va eg endeligt ferdige me å lesa igjennom alle 57 sidene det gjekk med 1 vega med masse lesing. men sitte bare igjenn med masse positive tankar om koss flinke dåkk er til å skrive og forklare koss dåkk bruker dei forskjellige fløytene og koss dåkk plasserer dåkk.

     

    Glede meg masse til jaktsesongen begynne igjen får å prøva alle tipså dåkkars :)

     

    Go jobb! :D

  2. i den mappa så eg fant her får eit par år siden var det lydar får absolutt alle dyreslaga som er normale å jakte på i norge. men det eg er på jakt itte er måke, kråke og reva lydar som funkar på desse. :)

  3. Go kvell godt folk :)

    får lenge si fant eg eit dokument her inne der lokkelydar til nærmast alle dyra var i samme mappa men har mista den dataen som dei var lagra på :( så då lure eg på om dåkk veit kor denne linken ligger? har prøvd å søkt å leita men finner ingenting :(

     

    På forhand takk :)

  4. eg trudde det var normalt å gi ekstra god pris visst du kjøper fleire, trur nokon kompisar snakte om dei på xxl stavanger hadde pris reduksjon når du kjøpar masse. men eg veit nå ikkje ennå, skal snart ta meg ein tur :D

  5. det eg hovedsaklig skal jakte på er måke på sjøen å det ser ikkje ut som det er nokon bestemelsar om jakta ikkje begynner på sjøen før 10/9 i rogaland.

     

    Takker for raske svar :D

  6. Dette kommer under "den frie jakta på hav og fjord", starter 10/9 uavhengig av jakttider.

     

    http://www.okokrim.no/aktuelt_arkiv/miljokrim/magasinet/2000-2-3/page7.html

     

    Det første jeg vil nevne er å vise hensyn til andre på sjøen, det er veldig mye mer folk mange steder på sjøen enn andre steder en vanligvis jakter, og en synes og høres veldig mye lenger. JEg har sett mye stygg oppførsel/skyting/kanonbåt-praksis (men oftest med motor, so ER ulovlig) og fått høre enda mer om "galninger" som ligger i et sund og skyter vilt med hagle. Ikke bli en av de.

     

    Det andre er, 2 med skytevåpen i båt er er mange, IMO - hvis en skal skyte fra båten. Skal en sette ut skyttere er det greiere, men begge tilfeller krever enighet om prosedyre og nazi holdning til sikkerhet - tomme våpen ved ilandlemping, all håndtering egentlig (sikker retning er f.eks. ikke lenger nedover...), hvem skyter i hvilken sektor (igjen NAZI!) om han fremste reiser seg og han bakerste bestemmer seg for å skyte framover samtidig... Ille nok med bare sistnevnte - det piper ennå i øra når jeg tenker på det!

    Det beste og eneste sikre er at en bytter på å være "motor" og skytter (ikke skyttere) Er en 3 kan jo to ro, da er en jo rene speedbåten om det er ei god rosjekte, med skytter i baugen da :D

    Fler enn 2 med ladd hagle i en båt synes uansett jeg høres betenkelig ut.

     

    Om du googler litt så ligger det ute endel om dette , mange JFFer har også kurs utpå høsten. Kan være nyttig, og trivelig. Da får en ofte også tips om hvor, det lønner seg å prøve, låne lokkefugler, låne båt osv.

     

    Det er bare å komme seg utpå, det er veldig fint på sjøen.

     

    K

     

    PS. Holmene har 1000 ører og 1000 øyne, jeg ble kontrollert 3 av 4 ganger jeg var ute i fjor. Våpenkort, jegeravgift, hagleammo, bla-bla-bla... Plutselig svinger det opp en liten RIB, og presenterer seg som SNO, sjekk regler og ha ditt på det tørre

     

     

    det du seier øverst er at me ikkje kan jakte på sjøen med båt før 10/9?

×
×
  • Create New...