Jump to content

storvilt

Members
  • Posts

    312
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by storvilt

  1. Takker for det :-) Jeg har laget noen fulltanger i Enzo i D2 stål både trapper 95 og badger . Tilbakemeldingene er meget gode . Meget holdbar egg . Et jaktlag brukte den på 4 elger og kunne barbere hår på underarmen etterpå . Men det er klart ....med såpass hardt stål bruker en ikke kniven til å hugge ved . At jegere som har prøvd kniv med D2 stål kommer med bestilling forteller også sitt :smile:

  2. En fulltangekniv men knivblad av Enzo Trapper 95 , D2 stål . Stabilisert masurbjørk i skaft . Frontholk og innlegg av hvaltann . Messingpins . Slire av fullgarvet lær .

    normal_Nr59a.JPG

  3. TTSX er sikkert ei god kule men jeg tror den treng fart for å ekspandere ??? eller hvorfor stapper flere hjemmeladere hylsa overfull av krutt for å oppnå en fart på frem mot 800 ms ??? unormalt for en 9,3x62 . Jeg har brukt mega 285 ggr. med en fart av ca. 700 ms . I år blir det ladet med nosler accubond 250 ggr . prøver med 57 - 58 ggr. 140 krutt . forventer en fart på ca. 710 ms . Jeg har 50 cm løp på 9,3 en . TTSXkulene som ble kjøpt inn for et par år siden vil nok stå parkert i skapet .

  4. Det går veldig bra.....er det noe en må ha tålmodighet med når en lager kniver, er det å pusse :smile: kniven er ikke ferdig pusset eller polert....kommet til bare til 1200 korning . God helg folkens :D

  5. takktakk Haretex :smile: Et bilde tatt fra uheldig vinkel kan gi feil inntrykk derfor valgte jeg å ta bildet rett ovenfra med kniven liggende på mm papir . Rygglinjen kunne nok vært tatt ned en mm ( den er 3mm over bladet) Kanskje tar jeg 1- 1,5 mm....det er ikke for sent :winke1:

  6. Siden det ble en diskusjon angående bildet av forrige kniv velger jeg å legge ut ett nytt bilde , det forandrer ikke kniven men gir kanskje et rettere inntrykk av vinkler og ryggbue .

    normal_nr27b.jpg

  7. takker for det :D ... biten foran mammuttanna er stab. Maple burl (farget sort)...en bite som var til overs fra et annet knivprosjekt . Vurderer å beholde den siste selv....jeg er litt spent på bladet som er i D2 stål og convexslipt. Jeg er enig i at bøffelhorn kan vere en skuffelse å jobbe med , jeg har oppdaget sprekker i flere sylindere jeg har kjøpt og noen er sprø , synd å måtte kassere .

  8. takker for ros :D ...var litt spent på om det ble for lite kontrast mellom treverk og mammutbiten....må korrigere meg litt....det er jeksel . Det er første gangen jeg jobber med mammut og det var ganske hardt å jobbe med , krevde et par nye bånd på sliperen visst ikke var det lett å få varmgang .

  9. Da ble det et par kniver til .

    normal_nr26b.jpg

    Knivblad av J. Nordell , skaft i stabilisert Box elder burl , holker i bøffelhorn , midtstykke av mammuttann og innlegg av messing og vulkanfiber.

     

    normal_nr27a.jpg

     

    Knivblad av Enzo Taiga 115mm D2 stål , convexslipt egg . Skaft i stabilisert Box elder burl , holker i messing , midtstykke av mammuttann .

    Slirer kommer senere :smile:

  10. Takker for tilbakemeldinger :) ja...er av og til en tur i snekkerboden....emner på en ny kniv nå....med mammutjekselbit bak frontholk som er i bøffelhorn (som vanlig) . Skar biten av mammut med skjærfil....boringen gikk bra....men du verden hvor rett du hadde Haretex angående slipingen....tror der går 2-3 bånd :D

    Synd med M . Eklund...får håpe han kommer tilbake til smia .

  11. Takker for det Dagl :smile: Må si jeg studerte mye på hvordan jeg skulle ha midtstykka....vurderte lenge også å ha dei rett ....valgte tilslutt denne løsning . M . Eklund sine knivblad liker jeg også godt , vanskelig å få tak i for tiden , jeg har hørt rykte om at han har skadet en hånd ?? får håpe han kommer tilbake som smed :winke1:

  12. Da ble det en kniv til . Blad av M. Eklund , skaft i stabilisert kastanjeknute , holker i bøffelhorn , midtstykker av hvaltann , innlegg av messing og vulkanfiber . Slire mangler .

     

    normal_nr25a.jpg

  13. Takker for tilbakemeldinger :smile: Du har helt rett Dagl.....litt for rett i ryggen (bildet lyver litt) men når jeg limer blad i skaftet uten å kontrollere med knivmalen i tillegg til å ha et skaftemne som ikke ga rom for store justeringer....måtte det bli et kompromiss . Man lærer av sånt :winke1:

×
×
  • Create New...