Jump to content

Hand

Members
  • Posts

    339
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Hand

  1. Låseblokkens "skuldre" er avrundet, tidligere enn ca. 96 400 var de ikke avrundet, men "kantete". Siden disse Springfieldene ikke har numererte deler, så kan man se om de er "korrekte" ut fra hvilke deler de er sammensatt av. Sluttstykket er "low arch" som er en indikasjon på produksjon etter ca 81 000. Om De har anledning til å legge ut bilder av flere detaljer, er det mulig å se om den er "i henhold" eller om det er foretatt endringer. De ble også overhalt hos Springfield om de var slitte/skadet, og ble oppgraderte underveis. Trapdoor er interessant!

  2. Syns det er rart at utlandet i det hele tatt gidder å sende noe som helst hit til oss når man ser gnålet om staus på bestillinger og purringer i øst og vest.

     

    De siste 5-10 bestillingene jeg har gjort fra diverse, amerikanske forhandlere på ebay har tatt rundt en uke til ti dager fra bestilling, til pakken er i hus. Jeg gnåler ikke i øst og vest og pakkene kommer kjapt. Hvorfor kan en ikke forvente tilsvarende av ikke-ebay-forhandlere? Må også nevne at de jeg handler fra er alt fra privatpersoner til store sportsvarehus med storefront.

  3. jeg var i kontakt med brownells tidligere i dag anngående en feil på nettsiden dems.

    når jeg brukte internett Explorer så var det mange produkter som det sto att dette produktet ikke kunne bestilles.

    brukte jeg crome så var det mulig å bestille noen flere men ikke alle.

    dem skulle se på dette med en gang og ser dem driver å jobber med nettsiden nå, så får håpe dem får orden på det så det går ann å bestille.

     

    Ser nå at handlekurven kommer frem i Google Crome men ikke Explorer og Firefox.

  4. 375 Winchester kan ikke brukes til å forme hylser til 356 Winchester. Basediameter for 375Win. er .415", for 356 Win. er basediameter .470". Blir veldig mye "slark".

     

    Hand

  5. Ser at munningshetta har en "B", da er det vel snakk om "Bayerische" et eller annet. Stokken har fått tilført nettskjæring, har ikke sett det før på originale 71/84. Har selv en slik gammel i mye dårligere stand en din, en som måtte innom sløydsalen for å bli ok. Det er også noen i bedre stand i skapet. At munningshetta fulgte med er jo rene bonusen. Er ikke så ofte man ser disse på plass. Da er det bare å olje inn den gamle krigeren, og henge den til pynt! Forresten: Flott med bilder! Kan vanskelig bli for mye bilder av slike klenodier.

  6. Husqvarna sin Mod. 33 Fågelstudsare kom i 8X57R/360, Disse patronene har annen hylse enn de tyske patronene som kom med I.G 88 (8X57I osv.). Mener Svein Solli skrev noe om 9,3X57 i Våpenjournalen. Disse "/360" begynte å dukke opp på 1870-80 tallet. Må kunne være brukelig til rådyrjakt. Var i utgangspunktet svartkruttpatroner.

     

    Hand

  7. Stakkars låseblikk! Skulle jeg tippe, ser det ut som en 1878 lås noen har rensket opp og gått deretter amokk med sølv-lodd for å få hanen til å sitte. Ser ikke ut som en typisk svensk lås etter 1800. De har etter husken mer flate låseblikk (1815). Låsen har i hvert fall hatt "dog lock" før den ble perkusjonert. Fikk selv en 1700-talls "dings" inn døra for et par uker siden. Kan se ut som noe Dansk/Norsk 1774 eller noe slikt. Der var heldigvis flintlåsen i behold. Skal lime stokken tilbake til ett stykke. Stokken er noe som er spikket en mørk kveld, med bind for øynene. Den er nok nyere enn låsen. Gamle greier kan være moro, selv om de er slitne!

     

    Hand

  8. Når jeg tenker meg om så har jeg jobbet som operatør noen månader i året på et jævlig varmt sted tidlig på 2000 tallet.

     

    Samme her. Sommrene ble brukt til støping av alu-logs i deep cast'en på Hydro Karmøy. Da var man operatør.

  9. Vargen: Det er forfriskende at noen går litt ut fra stien, når det er snakk om kaliber! .32 Win. SL er ikke dumt i det hele tatt. Kunne tenke meg noe slikt selv. Et kortholdskaliber til "ruslejakt" på småvilt og mindre ting som måtte dukke opp høres fristende ut. Sikkert mulig å støpe kuler selv og få det enda morsommere. Ikke er kruttforbruket stort heller, nok en fordel.

    Bare det å gå på skytebanen og smelle med ting G-sport gutta aldri har hørt om er heller ikke feil. Jeg må bare si at jeg håper det er .32 det er snakk om, men uansett skriv og fortell om det blir noe av.

     

    Hand

  10. Har også gravd meg gjennom to stykk Gahendra. Min erfaring er at Gahendraen er bedre laget enn Francotten. Bedre tilpasninger, bedre finish. Francotten bærer mer preg av håndarbeid, og delene, spesielt innvendig var ikke "pene" . Gahendraen er heller ikke et sveitsisk urverk, men det virker som "kvalitetskontrollen" var bedre.

    Kan også nevnes at disse nepalesiske børsene har "trangere" løp en sine britiske motstykker. Nep. har ned mot .458, og kanskje under det også. Bare slugging vil kunne avgjøre dette. Særlig Gahendraene skal være trange i løpet. Det er visstnok en av grunnene til at de gikk ut av bruk: Piper som måtte gi tapt for britisk ammunisjon.

    Ved bestilling var det bare å knotte inn egen postadresse, så ordnet fraktselskapet resten. Da jeg fikk mine, kom en av postens røde biler, mann steg ut og avleverte pakken på trappen.

    Lurer på om det er mulig å velge "US Postal" som transportør. Tipper det faller noe rimeligere, men da blir sikkert sendingen tollbehandlet av Posten når den ankommer "furet værbitt". Da kan det ta noe lengre tid.(Bare min erfaring

     

    Hand

×
×
  • Create New...