Jump to content

Jan Aage

Members
  • Posts

    46
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Jan Aage

  1. I går kveld datt årets 2. bukk for min del. Artig jakt med mye smyging og bruk Buttolo. Bukken blei helt vill når den hørte lyden og raste att og fram over myra. Til slutt turte jeg ikke å smyge nærmere og rigget meg opp sittanes med anlegg på ei svær rotvelte. Da var avstanden til bukken ca. 70 m. Så bare hodet,hals og overdel av skulder/rygg over grasset da den stilte seg opp med breisida til. Derav det hæye treffet. I det skuddet gikk tok bukken ett skritt frem og jeg traff langt bak. Datt som en sekk. Pga treffen langt bak, var jeg sikker på at vomma var punktert. Lukta heldighvis ikke noe av blodet fra utgangshullet og da bukken blei åpnet, viste det seg at alt var helt. Bortsett fra ryggraden da. Den var av, men berga ytter- og indrefiléane.

    Skutt med .22-250 og 55 grains TBBC. Slaktevekt på 18 kg.

     

    12082008065153pmh55v79ydR2.jpg

     

    12082008065153M9YXqQu9826T.jpg

    Har du lengden på disse? :) Grattis :)
  2. Jeg kjøpte meg ett telt på xxl. helsport til kr 999. ser at de annonserer dette enda. Helt greit telt :D

    http://www.xxl.no/shopping/showitem.aspx?id=66104

     

    Jeg vil bare benytte anledningen til å oppfordre folk til å lese i Helsportkatalogen før de handler billige telt på XXL og OBS. De store varehusene får produsert egne økonomimodeller som ikke eksisterer i standardsortimentet til Helsport.

    Det jeg har lagt merke til er mangelen på forsterkninger på utsatte plasser. Selv om en modell forøvrig har samme fasong som en vanlig Helsport-modell er konstruksjonen ofte forenklet.

     

    Det er ikke sikkert at teltene er dårlige, men ver obs på at det er en grunn til at de er billige.

    Se heller evt. etter salg på de modellene som finnes i katalogen til Helsport.

    grunnen til at jeg kjøpte dette teltet er for at det var billig ikke kvalitet :D Må bare være mere nøye med teltplassen så stormen ikke får løftet på teltet :)
  3. Ja, rand må det være! Har 6.5x57R i drillingen, og 9.3x74R i dobbeltrifla. Du, husker jeg leste om en kar som bygget om sin kombi i 6.5x55 til en randpatron. Lurer på om den het 6.5x55R, og var omformet fra 7x57R hyls? Tipper du finner info om det dersom du søker på nettet.

    Lykke til på søndag! Jeg gleder meg så helt vannvittig infernalsk! Og fredag neste uke er jeg på jakt i Lithauen 4 dager etter bukk, villsvin og hjort. Ahhhh, livet er deilig!

    Jeg har die sett og hylser for 6,5 x 65 R RWS liggende og en kompis som undersøker om brotsj i usa :)

    Skitt jakt du også :) Hørtes ikke ille ut med lithauen :)

  4. Var og skjøt prøven i går. Og når jeg ser de to brytevåpnene jeg har med rifleløp ved siden av hverandre (Merkel K96 lux drilling og Chapuis dobbeltrifle) får jeg nesten tårer i øynene. Utrolig vakre våpen! Skulle gjerne hatt en kip også.

    Da anbefaler iallefall jeg hylse med rand :( for jeg har plagdes med utrekkern på kippen. Jeg har ladet opp 10,1 grams lapua mega og moderat ladning :) Håper å kunne få det til å fungere med dette. Trenger jo ikke all denne farten for å ta livet av sekstagger`n på søndag :)

  5. Ååååå, som e stonda!!

     

    Nå går snart turen inn i Grimsdalen for nok en fin høst :D

    Har allerede et par flokker under oppsyn... For interesserte, så går det rein i Sletthø, Stygghø og på Dørålsflye :wink:

    korr e storbukkene? :D
  6. Du får sjekke med importøren. Jeg kan gi deg ett tips, ikke tenk på sabbatti. De klarer IKKE å levere varene iallefall! bestillte meg en kipp i 6,5x65 R for 8-9 mnd siden og den har de sagt var på tur til norge siden i februar.

  7. :D Stemmer at jeg vil gi minst mulig, uten at jeg får dårlig samvittighet ja :D

    Men i går betalte jeg den :wink:

    Satte på en Kahles 3-9 x 42 gjorde jeg også :)

    Og oppskytinga er unnagjort.

    Skal legge ut bilder iløpet av helga, slik at dere får bedømme handelen min :D

  8. Blaser K77 mener jeg kosta ca rundt kr. 25 000,-(std.utgave, uten montasjer) på midten av nittitallet, før K95 tok over. Veldig fint våpen som var klargjort for en type svingmontasje, etter min smak et finere våpen enn dagens K95

     

    Hadde den vært i fin stand ville jeg tippet at den kunne være verdt ca. 10-12 000,-, men du bør trekke fra noe pga dårlig stand og litt uegnet kaliber for brekkvåpen. Rillepatron i dårlig vedlikeholdt våpen ville jeg i hvertfall sjekket utdragerfunksjonen nøye på.

     

    Ok, da begynner vi kanskje å nærme oss en virkelig markedspris? Utdrageren fungerte prikkfritt på de 20 skuddene jeg har skutt med rifla. Stemmer det virkelig at denne kosta så mye?

  9. Har dessverre ingen bilder, men den har en montasje som er "hjemmemekka"! ikke ett vakkert skue akkurat. Snakka med eieren i dag og har etter noen mnders masing fått lov til å kjøpe den. Men vi må finne ut hva jeg skal betale ham. Bilder kommer når den er i hus :)

×
×
  • Create New...