Jump to content

villmark

Members
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by villmark

  1. Nå spørs det litt hvordan du har tenkt å bruke hunden på hjorte jakt også.

     

    Vi har 3 stk parsons hjemme og kjennskap til flere som blir brukt på klovvilt med godt resultat. (Hjort-Rådyr)

     

    Dem Parsons jeg har vært med vil halse når dem har synskontakt med dyret, det som er veldig avhening fra hund til hund er hvor lenge dem halser når hunden mister synskontakten og hvor lenge dem vil følge etter dyret.

     

    Våres 3 hundere er litt forskjellige her den ene returnerer ganske kjapt la oss si 5-10 min, den andre kanskje 15-25 min og den siste er borte enda lengre, men det finnes jo ingen regel på dette. Kanskje en annen gang vil dem komme kjappere inn eller være borte lengre. Spørs nok litt på hjorten og rådyret også..

     

    Jeg bruker GPS på hundene når jeg slipper dem i skogen så om dem loser eller ei gjør meg ingen ting, man lærer veldig fort å se på gps hva hundene holder på med. Betyr losen mye for deg så er nok Tyskeren et sikrere valg.

     

    Hvis du vil ha en hund som driver hjorten lenge så ville jeg ikke kjøpt en parson, men hvis du liker korte drev for så å gå videre til neste drev/støkk så kan en parson være en veldig god hund til dette.

     

    Håper dette var til hjelp for deg å velge rase.

     

     

    Eg skal ha den til korte drev slik at vi kan ta jaktområde i fleire drev, så parson er nok de beste valge her då :) takker for eit glimrende svar :)

  2. Skal kjøpe meg ny hund etter Dachsen fikk ryggprolaps i vinter etter mange fine jakt og familie opplevelser :( Skal i hovedsak bruke den til hjortejakt som løs kortdrivende halsende da den er i kontakt med dyr. Må også være familiehund da jeg har 4 barn i hus + en dachs tispe. Vet ikke hva som er best av Parson Russell Terrier eller Tysk jaktterrier... Noen forslag?

     

    Einar

  3. Hadde meg ein uforgløymelig tur på jakt i går ,heilt fantastisk klaff vind og dyr ,men etter å ha lest og sett ka som blir skrevet i emnet 4 hjort på 19 sek så gidd eg ikkje dele min fantastiske tur og bilder med dokke her inne ,då er det ett eller anna som er gjort feil eller som skulle vore gjort annerledes. Denne turen vil eg hugse som min største opplevelse nokon sinne :D ,uten at den skel få riper i lakken av ekspertene her inne som har meir tid foran dataen enn ute på jakt

  4. Eg er enig med deg vilma om at de er langt fra alle som skulle hatt sau ,det kreve enormt med tid om sommaren då dei er på beite ,langt fra alle som har fått med seg de, har mange tilfeller oppgjennom åra på slarveskap og latskap.Men vi må utnytte de beite som er på best mulig måte og slik at ikkje utmarka vår gror igjen der spelar sauen ein viktig rolle.

  5.  

     

    Uff, det var ikke en sånn diskusjon jeg ville ha. Det jeg er ute etter er om vi jegere skal la oss bli utstøtt fra skogen av en yrkesgruppe sånn helt uten videre. Jeg er heller ikke enig med alle her, men svarer ikke slik.

    Beagle kommer med en god del bra her, men lovene kan jo tolkes på fler måter. Var på et lite foredrag med Trine Melheim(hundeadvokaten i NKK) som foreleser. Det var meget innterresant, men det er ikke lett å bli klok på alle lovene og paragrafene som hundeloven har. Det som er helt sikkert at skjer det noe med hunden din som kan kreve noe jus, så er hun den personen man bør ta kontakt med.

     

    De du skriv i ditt forge innlegg er jo galskap,du må forstå at de blir reagert på,kalle oss for late då blir eg forbanna ,eg veit ka jobb de er å drive med sau .Du bør redigere ditt innlegg er mitt råd. Eg er foresten jeger og med to løse hunder

  6. Problemet mitt er at jeg ikke kan slippe hund før 30sept, selv om jeg har eiendom nok i massevis for å gjøre det. Føler at jeg blir utestengt fra min eiendom for å kunne drive med det som er min store lidenskap, nemlig hunder. Syntes det er helt feil at noen få beitebrukere skal stenge jakttreningen av hunder for flere hundre andre. Vi taper også store summer på at vi ikke kan leie ut jakt med hund fra 10sept og noen kompensasjon for dette får vi heller ikke. Selv kan jeg også begynne med sau, men vil ikke drive en geskjeft som ikke går uten å få støtte for det. Hadde jeg hatt feks 200søyer hadde jeg mottat ca 300000,- i støtte, det er helt på trynet. Sauen er ikke noe vi har tradisjon for her jeg bor, men det er den letteste veien å tjene penger hvis man vil jobbe minst mulig. Samtidig skal jeg sette flere hundre jegere på vent fordi jeg ikke gidder å ta inn sauen min til 10sept heller. En annen ting er at sauen og krøttera går ned i vekt hvis man lar de gå for lenge ute, utover mot høsten. Kanskje jeg er naiv som vil være jeger og ikke postkassebonde(støtten kommer dit), men ett sted må grensa gå.

     

    Leif Rakkestad

    Du vilma, ER DU TØRR BAK ØRA :roll: ,driv ikkje med sau du som kan skrive noko slikt .Du er jevlig naiv som kan skrive noko slikt EGOIST de er de du er ,foressten har eg dreve med 175 lammsau i snart 30 år,så viss du VILMA lurer på noko så spør før du drit deg ut på detta vise :twisted:

  7. Skaut denne bukken (forøvrig min første bukk :) ) på kvelden 10. august.

     

    Den har et veldig spesielt gevir med kraftige rosenkranser og kun 2 kraftige horn.

     

    Til dere som har jakta mer rådyrbukk enn meg: Er dette en returbukk eller en med parykkgevir?

     

    Den så forøvrig ut til å ha relativt friske tenner i underkjeven, men ingen tenner i overkjeven.

     

    normal_IMG_1484_-_liten.jpg

     

    Drøvtyggere har ikkje tenner i overkjeve før heilt bak i kjeften 8) ,kun nede framme.Siden denne har fine tenner nede vil eg tru at dette er eit parykkgevir.

  8. Har to langhåradachs som eg vil bygge hundegård til ,er litt i stuss på kva underlag eg skal velge, hadde tenkt på fast underlag ,beleggningsstein,støypt,el imprignert terassebord,el andre forslag.

    Er i stuss på støypt/beleggingsstein om bette kan gje såre poter ?

  9. Eg forstår godt at dette blir gjort ,for de er bare eit fåtall av bønder / jegrere ,lokalsamfunn som blir ramma de er då lett for andre å dømme . Tenk på den eine bonden som mister 52 lam på ein besetning av 150 ikkje rare inntekta å eit makabert syn å leite opp han får nok dekka mesteparten av tapet ,men ingen kan gje han vinnar sauen tilbake eller den følesen å gå å sjå om sauene sine uten at han treng å vera redd for å møte på kadaver,då synes eg de er feigt å sitte å klage tenk om EIN hadde vore oppi de sjøl,ka hadde ein gjort då? (spørsmålet er til ettertanke)

     

     

    Da må de som har dyr passe på de, akkurat som dere gjør med jakt hundene

     

    Ja hadde de vore så enkelt så hadde de nok vore ein heil del meir ULV ja.

  10. Eg forstår godt at dette blir gjort ,for de er bare eit fåtall av bønder / jegrere ,lokalsamfunn som blir ramma de er då lett for andre å dømme . Tenk på den eine bonden som mister 52 lam på ein besetning av 150 ikkje rare inntekta å eit makabert syn å leite opp han får nok dekka mesteparten av tapet ,men ingen kan gje han vinnar sauen tilbake eller den følesen å gå å sjå om sauene sine uten at han treng å vera redd for å møte på kadaver,då synes eg de er feigt å sitte å klage tenk om EIN hadde vore oppi de sjøl,ka hadde ein gjort då? (spørsmålet er til ettertanke)

×
×
  • Create New...