Jump to content

Sportskytter

Members
  • Posts

    1,284
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Sportskytter

  1. Problemet med å skyte med briller er jo at brillene ikke er høye nok, øya kommer over brilleglassa når man sikter. Tar man f.eks å snur brillene opp ned så blir de høye nok, funker med vanlige en styrke glass men blir jo værre med progresive briller. Noen burde lage slike brille innfatninger som det faktisk er mulig å skyte med.

  2. Det enkleste er ofte det beste ;-) Sett en tegnestift eller lignende på veggen og øv på og Løft/montere haglen raskt rett i den i fra flere vinkler, dette gjorde jeg hver dag når jeg begynte, hagla sto fremme hele tiden klar til å trene med. Korte økter med full fokus er det beste.

  3. 15 hours ago, Mazeking said:

    Har egentlig ikke reflektert over det, men er det samme størrelse hagl på alt av lerdue ammunisjon, eller kan det være forskjellig haglstørrelse mellom forskjellige patronfabrikat?

    Gjerne strl. 7,5 Trapp sporting og lignende, Strl.9 til Skeet 

  4. 16 minutes ago, Kvernhuselva said:

    Det er der alle spørsmålsteikna kjem inn i bildet.

    Har du noko å lære vekk?🙂

     

    Men dersom vi fokuserer på leirdueammo med svakere ladning vil det vell gå opp i opp?

    Det kreves høyere landing/mere trykk for å få lettere haggel som stål opp i tilsvarende hastighet/anslagsenergi tilnærmet bly.

  5. 1 hour ago, Kvernhuselva said:

    Eg lurer på om denne frykta for og skyte stål i gamle hagler faktisk har rot i virkeligheta? Hagla ligger jo i en plastkopp og trykket bak blir vell det same som ei blyladning med same vekt? 

    I dei tilfeller det for min del blir brukt stålhagl er ved leirdueskytning og bruk av treningsammo som er svakt ladd og gjerne i ein IZH-54 som eg har lånt masse.

    Da må du nok lære deg litt om lading av haglepatroner ;-) 

    • Like 2
  6. Krever litt erfaring å håndtere slike våpen på banen uten at det flyr ut ekstra duer, pass på og lukk hagla akkurat når sidemannen har skutt, og åpne våpenet med en gang ditt skudd har gått av eller så vil akustikkanlegget kaste ut en ekstra due hver gang du pumper :-)

     

    Jeg personlig skyter helst ikke sammen med de som kommer med pumper og halvautoer på banen, blir som regel for mye forrstyrelser.

    • Like 2
  7. Lettere og kortere våpen blir selvfølgelig mye mere "vinglete" å skyte med, så her må du selv velge ut i fra din egen erfaring hva som er det viktigste for deg ;-) 

    Enkelte skyttere bruker sitt tunge lange konkuransevåpen både på banen og på fjellet da vi syns det er mye bedre å skyte med.

×
×
  • Create New...