Jump to content

Erfaring med Basset Hound på jakt?


RKR
 Share

Recommended Posts

Hei har 2 stk basset hounds, brian på 6år og bosse på 2år.

 

Brian er en ukurelig soffahund men bosse har jeg litt håp får men finne veldig lite info va disse hundene egentlig brukes til, har hørt hare, hjort, ettersøk ++

 

Bosse har vært med på storfugeljakt, men vet ikke om han helt skjønner hva vi er på jakt etter, sikkert for at eiern skyter som en kløne å :lol: men viser stor interesse for felt fugel.

 

blodspor har han også prøvd bittelitt det gikk som hand i hanske.

 

setter pris på info vis noen har.

 

mvh

 

ron, trondheim

 

skulle lagt ut bilde men hvordan gjør man det?

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 131
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hei, jeg er ikke akkurat en hundeier-jeger med meste erfaring her på forumet med eier selv en Basset Artesien Normand og de to er nokså like. Disse kan brukes til ettersøk, harejakt, rådyrjakt, hjortjakt, rev og villsvin mens fuglejakt med basseten kan du bare glemme. Jeg tror de er best egnet til rådyr og hare jakt og ikke minst ettersøk.

Link to comment
Share on other sites

har veldig lyst å prøve BO på rådyr, har god kontroll på han men er det bare å slippe han i et område med rådyr å se hva som skjer?

 

basseten er jo litt klomsete men vil han skjønne å passe seg vis han går på elg?

 

bo gikk opp tiur i høst, lot han gå som han ville vidre,han tittet litt i treene å været masse å ble veldig ivrig etter 200m å plutselig var tiuren der igjen, da gikk jeg bare etter han.. men etter jeg løsna skudd(bom) gikk han bare å titta på meg så fikk han ikke til å "søke" igjen. sikkert bare tilfeldigheter, den tiurn satt på bakken første gangen han gikk den opp så sikkert derfor han viste interesse.

Link to comment
Share on other sites

Sammenlikningen med BAN er nok å ta i endel. BAN er en mye lettere hund av kropp om en ser dem to som sammenlikning. I tillegg er BAN avlet for å drive jakt med. Ikke er de beslektet voldsomt heller. BH er jo lenge vært en showdog, og en morsom hund både av utseende og væremåte. Jeg har vel selv undret på om dette kunne være noe av interesse, ikke til jakt, men til morsomhundåha-kategorien. Og ikke minst til spor. Akkurat på dette feltet tror jeg faktisk en BH kan være meget interessant om man trener den godt. Vil anta at tempo vil være meget komfortabelt. Hvordan de tar seg fram over kvist og kvast på flatehogster og i skog vil vel kanskje være et annet spørsmål.

Vel, jeg har hørt om flere BH som har blitt brukt på eksempelvis rådyrjakt. Dette er kun historier jeg har hørt, og jeg kan ikke si at jeg har veldig god kunnskap om hvordan denne opplevelsen vil være. Jage kan de sikkert. Men om det bor gode egenskaper genetisk i BH tviler jeg på. Vil anta at en må jobbe litt med brorparten av dem for å vekke noen instinkter. Mye av dette er personlig synsing fra meg altså. Jeg er ingen ekspert.

 

Men, å få den til å bli en fuglehund jeg skulle ha hatt med meg på jakt... Det er jeg helt sikker på at ikke hadde vært noe for meg. I den grad det bor gode jaktinstinkter i rasen, så er det i allefall ikke ment til fuglejakt. Men dog, kan man gjøre den int nok i fugl til at den på et eller annet vis går an å lese på at det er fugl i nærheten kan vel være mulig.

Vet om man går inn på andre forumer som er mer direkte knyttet mot hund, så er disse spørsmålene om å gjøre både fisk å fugl til jakthunder ofte stilt. De aller fleste får vel til svar at det er greit å anskaffe seg en hund som gjennom flere(hundre) år er avlet frem for de forskjellige jaktformer og vilt.

I mine øyne er nok den typen jakt jeg ville prøvd meg på med en BH, en eller annen form for jakt etter vilt som "løs på drevet halsende hunder" jager. For det er vel innunder den kategorien de vil havne!

 

Vet ikke om jeg har svart voldsomt mye på spørsmålene dine, men jeg har da i allefall skrevet litt av mine synsinger og tanker, og hva jeg tror. Forhåpentligvis uten å starte større diskusjoner.

 

Finn rådyr, spor med hunden eller prøv å slipp. Loser den og jager så har du vel kommet i mål. Lykke til :)

Link to comment
Share on other sites

Her er et koppel med basset hound som var med i coupe de france

Dette på hare (hvis noen kan fransk ,er det bare å oversette jeg melder pass)

 

 

Lot n° 5 : Quatre « Basset Hound » d’un bon modèle en état de chasse, à M. Richard DROUIN.

 

 

 

Temps couvert, avec fortes rafales de vent.

 

Découpler à 15 h.10 à Justice d’en Haut.

 

Découplé dans un épais roncier, ce lot bien broussailleur fait preuve d’entreprise. Dans la deuxième partie du temps, POGS se récrie et lance un lapin qui sera mené difficilement par l’ensemble jusqu’au terrier.

 

Le dimanche matin, plusieurs lapins seront correctement chassés par ce lot, dominé par ORYX et POGS. Lot bien conduit.

 

Ont concouru : ORYX du Rallye de l’Allagnon

 

POGS des Ombrières d’Asques

 

UP AND GO du Rallye de Séquigny

 

UMSHAIA du Rallye de Séquigny

Link to comment
Share on other sites

Basset hound er nærmere beslektet med basset artesien normand (BAN) enn bullstaff over her mener, da basset hound er en krysning av BAN og blodhund. Hound er forøvrig den eneste bassetvarianten som regnes som britisk.

 

"En kortbeint, velbalansert hund hvor det er lagt stor vekt på jevne og ledige bevegelser. Mankehøyde 33-38 cm. Få basset hounds brukes til praktisk jakt, og rasen deltar sjelden på jaktprøver. Det er imidlertid visse linjer med gode jaktegenskaper. Mange hevder den er godt egnet til rådyrjakt. En hound er spornøye, har lav drevfart og et tett og svært kraftfullt losmål. Den er tung, men sterk. En hound tar seg sakte, men sikkert fram i snø og kupert terreng"

Sitat: Boka "Jakt med kortbeinte hunder".

 

Så, er du riktig heldig så har du en hund som kan jage eksempelvis rådyr og hare mm, som de andre bassetrasene. I og med at den har blodhund i seg så vil den nok kunne bli en ekstra god ettersøkshund også.

 

Fugl? Glem det, det er en fornærmelse å bruke basseter på fjærkre! :wink:

Prøv den i rådyrskogen!

 

hoved2.jpg

Tok meg den frihet å rappe bilder fra norsk bassetklubb, alt for den gode sak!

 

db_hound1.jpg

På dette siste bildet viser fargetegningene tydelig slektskapet med basset artesien normand.

Link to comment
Share on other sites

BH är en utmärkt jakthund i grunden. Men tyvärr har utställningskärringarna här hemma sett till att den här rasen är i det närmaste död som drivande jakthund. :evil: Men i Frankrike däremot, är BH en hund som gör resultat på jaktprov som kan jämföras med vilken annan drivande ras som helst. Självklart ska du prova din BH på rådjursjakt!!!!

Link to comment
Share on other sites

BH är en utmärkt jakthund i grunden. Men tyvärr har utställningskärringarna här hemma sett till att den här rasen är i det närmaste död som drivande jakthund. :evil: Men i Frankrike däremot, är BH en hund som gör resultat på jaktprov som kan jämföras med vilken annan drivande ras som helst. Självklart ska du prova din BH på rådjursjakt!!!!

 

For jakthundraser som opprinnelig ble/blir brukt til jakt, burde det være et krav om 2 prøve eller bedre for å kunne få utstillings chamionat.

Synes det er trist at utstilling og kosehund folket skal få ødelegge rasene.

Det er så alt for mange eksempler på dette.

 

 

har veldig lyst å prøve BO på rådyr, har god kontroll på han men er det bare å slippe han i et område med rådyr å se hva som skjer?

 

Jeg ville kjøpt meg langline og brukt sporsnøen aktivt. Finne ferske rådyrspor og begynne og spore med bikja i line til du skjønner at dere nærmere dere. Da eventuelt slippe bikja.

Jo mere du sporer, jo mere preger du bikja på riktig vilt. P.g.a bikjas anatomi ville jeg prøvd og holdt meg i relativt lett fremkommelig terreng.

 

Hvis du skal bruke bikja til jakt på det den er tiltenkt hare, rådyr, hjort og rev. Burde du ikke gå med bikja løs i skogen. Da ødelegger du søket. Når du slipper bikja burde du sitte/stå stille sånn at bikja lærer seg og slå ut.

 

 

 

basseten er jo litt klomsete men vil han skjønne å passe seg vis han går på elg?

 

Skulle overaske meg om den hadde noe inntresse for elg.

 

 

 

Lykke til.

Link to comment
Share on other sites

tusen takk for fine svar!

 

har ingen planer om å få bosse til å bli fugelhund, han har bare vært med på et par storfugeljakt turer i line da det er litt tussig å gå alene i bjørneskogen :lol:

 

nei rådyr må jeg teste han på vet om noen som jakter det i jämtland nær hytta vår så de skal kontaktes neste helg så kansje jeg får prøvd han med line i sporsnø, som nevnt tidligere her. da går man med line til man merker at hunden blir ivirg så slipper man på sikkre spor?

 

basseten er utholden sterk og sta, har ingen større problemer md værken skog, fjell eller vidder. seffølgelig har den begrensniger når det kommer til sne, steinurer etc pga korte føtter men skjelden mine har gitt opp vis det blir vanskelig og tungt. syns det er utrolig greie hunder, er med på alt sykkelturer, båtruere,bilturer, skiturer på altslags føre, lange skogs/fjell/viddeture, jakt ja tilogmed grottevandringer uten problem.

et par av de jeg har hadd har tilogmed svømt på komando.

 

når det gjelder sporing har jeg lite erfaring, men opplever at man nesten må springe etter hunden for å stoppe dem når de finner noe riktig intresant, de kobler helt ut å drar avgårde i lett joggetempo men iogmed at de er så lave er de ikke bare bare å holde følge med i tett skog.

har tenkt å prøve mer på blodspor får kansje å teste en sporprøve vis man føler at det er vits.

 

bosse er typisk jakt basset, litt lengre føtter stor kraftig nesten 35kg mens brian er utstillings hund (champion) veier 26kg å en typisk bilde hund. begge er omplaseringhunder så har jo litt sære personligheter men det lærer man seg fort alt følger med når man har hatt 4 omplasserings hunder.

 

takk for svar, skal legge inn post når jeg har fått prøvd bosse på rådyr/hare.

Link to comment
Share on other sites

Märkligt att ingen uppfödare eller privatperson försöker blåsa liv i rasens jaktliga egenskaper igen? "Matrialet" finns ju att importera, och att det finns en efterfrågan på BH som jagar, det betvivlar jag inte för en sekund. Jag har själv jagat med en rätt skaplig BH på 90-talet här i Sverige, och det var nog bland det häftigaste jag varit med om :P

Link to comment
Share on other sites

Er kraftig BH, rundt 25kg er vel normalt for hanner.

 

kansje fordi BH er såpass skjeldne at de ikke er tatt mer i bruk på jakt? folk har for lite kunnskap om hunde typen.

opplever jo hele tiden at folk aldri har sett slike hunder, å at de kan brukes på jakt er det få som tror.

Link to comment
Share on other sites

Amerikanerne hevder at de har klart å bevare jaktegenskapene i mange linjer, leste jeg på ei nettside. Interessant og artig rase, og antar at de har såpass lav drevfart at rådyra turer på størrelse med ei middels rundkjøring! :wink:

 

Men jeg skjønner ikke at oppdrettere i sin tid så skjønnheten i alle løse hudfolder, det er hverken praktisk eller særlig pent spør du meg...

Link to comment
Share on other sites

Amerikanerne hevder at de har klart å bevare jaktegenskapene i mange linjer, leste jeg på ei nettside.

 

Jag är helt övertygad om att det bara är i Frankrike du finner linjer hos BH som är inriktade på drevjakt på hare, kanin och rådjur i någon större omfattning? Det är också där du finner drevprovsmeriterade BH som håller klass nog för att utveckla rasens jaktliga egenskaper vidare!

 

Jag har sett film klipp på nätet från USA, där uppfödare pratar på att deras hundar har Basset Hounden's jaktegenskaper inntakta. Men när man ser att dom bara driver några få minuter på kanin (Med väldigt glest skall) innan dom kommer tillbaka till ägaren, så för står man snart att dom hundarna är långt ifrån det som en fransman eller nordbo skulle klassa som en drivande jakthund. Nä, jaktliga linjer finner man bara där det finns fungerande drevprov och uppfödare som verkligen jagar och tänker jakt i sitt avelsarbete!!!

Link to comment
Share on other sites

Du har sikkert rett, har av naturlige årsaker ikke hatt anledning til å se en BH i aksjon, langt mindre en amerikansk en.

 

Nej, det är nog inte så många som gjort det i Sverige heller? Även om vi faktiskt hade en del BH som startade på jaktprov i slutet av 90-talet och början av 2000-talet. Någon blev också SJCH under den tiden :D Men nu tror jag inte att det finns någon uppfödare kvar här som inriktar sig på jakt-avel längre??? (Tyvärr :( )

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Innleggets emne: Re: erfaring med basset hound på jakt

 

Jeg har brukt BH på rådyrjakt med stort hell de er meget spornøye og det går sakte hvis ikke rådyra har blitt jaget av de raskeste rådyrhundene feks beagle.

Det er nok ikke mange BH som passer for jakt i dag, da de fleste kun avler for utstilling. De er veidig korte i beina, tunge og som regel veldig hjulbeinte.

Skal du se etter ny BH til jakt se etter de som er lettest i kroppen og med minst "løst skinn" rettest mulig i beina.

Da blir det nok ikke noen utstillingpremier men skal vi få tilbake jaktegenskapene hos BH tror jeg at det er mest riktig.

Dette er mine egne erfaringer og meninger jeg har ikke noe erfaring med avl men nå skal jeg ha meg en Fauve så da får vi se hvordan den er..........

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Lå med innfluensa på soffan imorrest, da jeg så 2 elger ca 400m fra stuevinduet. Tenkte på å dra ut med bosse å se om han sporet i line, men febern sa nei. Tenkte ikke noen mer over dette før utpå ettermiddagen når bosse masa forferdelig om tur, sa da på fleip til Samboern (Tove) som akurat var kommet fra bytur, gå å se va bosse gjør i elgsporene her nede.

Tove i "byklærne" tok med seg bosse i line og brian løs i å gikk ned der elgene ble sett for ca 8timer siden å etter et par minutter ser jeg Tove med bosse på strak line små springe i retningen elgene forsvant, "hehe håper nå ikke de møter elgene, tove har jo knapt sett elg før" tenkte jeg jeg fra soffa kroken.

 

det gikk vel ca 6min før jeg hadde en anpusten samboer full av sne på trappa som som syns jeg GODT kunne informert om at elgen er et stor og skummelt dyr og møte i skogen :lol:

 

De hadde funnet begge elgene 800m fra huset en lå og den andre sto å spiste å strirra inntenst ifølge samboern :wink:

 

dro ned rett etterpå og bosse tok opp sporet men jeg hadde ikke sjangs å holde følge med Bosse ned dalen, prøvde et stykke med febern slo mæ ut å æ måtte snu, men hunden fulgt sporene nøye så dette kan bli morsomt og utforske vidre.

 

blir xtra kos og godis på Bosse og smaboer idag. :lol:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jeg har to BH tisper (1 1/2 og fire år) som jeg bruker på jakt nesten hver eneste helg. Jeg har ikke fått dem til å lose ennå, men som støtende hunder er de utmerket. Fikk skutt et rådyr og to hjort for dem høsten 08. De tar seg overraskende godt fram i ulendt og bratt terreng (hjortelier her på vestlandet), men så er de ganske lette og fine i kroppen i motsetning til de hvalrossene som vinner på utstilling. Heldigvis virker det som om en del utstillingsdommere har fått øynene opp for den lettere varianten (begge tispene mine har vunnet best i motsatt kjønn på utstilling). Dette gjelder særlig norske og svenske dommere.

 

Du nevner fuglejakt, og mine tisper har flere ganger spora opp og støkka rugde når vi har vært på jakt (har lest et sted at rasen brukes en del til fasanjakt i USA).

 

Blodspor går som en drøm, og planen er å få begge godkjent som ettersøkshunder i løpet av de nærmeste årene.

Link to comment
Share on other sites

Linjene er i hovedsak utstilling, men noe jaktblod er det i dem. De har hatt los på en hest en gang, men da hadde jeg ikke med børsa :lol:

 

Et vennepar av meg har en BH hann av rene utstillingslinjer, men han loser som bare juling og mora hans er svensk viltsporchampion, så dette skillet mellom jaktlinjer og utstillingslinjer er muligens litt flytende. Alle BH som er grunnlaget for dagens hunder var jo strengt tatt jakthunder

Link to comment
Share on other sites

Basset Hound er en fremragende rådyr hund. Vi kjøpte vår første BH fra kennel huntman's i sverige i 85. Ecco hadde mange meritter som jakt hund. Da både hare og rådyr. Vår stamtispe, Sæterbassens Aurora (Doris), var også en dugelig jakt hund med fine premieringer på jaktprøver. Mangt et rådyr falt for henne. Det er fortsatt mange basset hounds som har jakt i seg, men eierene tenker ikke på at dette faktisk er en jakthund. Ikke en show hund. Det er synd at ikke fler optimaliserer mulighetene de har i en hound, det er tross alt jakt den er skapt for. Det sto en 5 siders repotasje om våre basset hounds og min far i jakt og fiske i 1995 eller 96. Skal se om jeg kan finne de igjen å legge ut en link. I sverige er man mye flinkere til å bruke hundene på spor enn her. En basset kan, selv om den har passe mengde skinn for rasen, være en dugelig jakt hund. Det går ikke på utseende. Det viktigste er at den har en kropp som er sterk og at den beveger seg med letthet i skogen. Her nytter det ikke med dårlige hofter of soffakondis. Tispa jeg har nå skal i hargård neste uke, da får vi se hvordan det går. Hun har allerede hatt en liten rådyr los, så vi håper å kunne utvikle dette i en posetiv retning. For ordens skyld heter hun NUCH NV-08 Rosso Bianco's Gossip, er HD fri og en flott representant for rasen. Får vi henne til som jakthund i tillegg er jeg meget, meget fornøyd!! Kjempe flott at dette temaet er tilbake på banen og at folk viser interesse for hounden som jakt hund! Her kommer jeg til å fortsette å skrive litt;) Håper dere andre gjør det samme!

Link to comment
Share on other sites

Det var hyggelig med en ny bruker, og med kunnskaper om denne rasen, da er bassetringen nesten komplett her inne! Velkommen! :D

 

Hører og ser veldig gjerne erfaringer, artikler og bilder fra deg om Hound ja, så kjør på!

 

EDIT:

Enig i at det er veldig synd at folk bruker de som sofahunder, det hadde vært mye artigere å oppleve de i skogen!

Link to comment
Share on other sites

ser at svenske kennelklubben har satt opp basset hound som en av rasene som trenger "urgent attention" i dommerhåndboka si:

 

Basset Hound

Exaggerations of this breed’s chondrodystrophic conformation and substance can

lead to serious health problems.

Existing faults in this breed are:

• skin folds and inflammation of the eyes caused by excessive skin and loose eye

rims.

• frequently recurrent inflammation of the ears which can be linked to overly

heavy/long ear leathers.

• incorrect movement caused by inadequate ground clearance as a result of excessive

shortness of legs.

Particular attention must therefore be paid to eyes, ears, skin and movement. Sound

eyes, ears and skin as well as free movement are very important.

 

hvis bassetfolket får inn krav til jaktpremiering så er det kanskje håp også?

litt overraska over at basset artesien normand dukker opp på samme lista: breed spesific instructions

Link to comment
Share on other sites

For petiten er det iallfall krav om jaktprøvepremiering for å få utstillingschampionat, er ikke det samme tilfellet for de andre bassetrasene? Det burde være en selvfølge for alle "utstillingsraser" som egentlig er jakthundraser....

 

Leit at man i dette tilfellet er i ferd med å avle basset hound syke!

Link to comment
Share on other sites

Heldigvis blir dette nå tatt hensyn til av både oppdrettere og dommere. Eller rettere sagt, det skal i allefall fungere slik! Det er nå lagt ut en "ny" standard på basset rasene på det svenske basset hound selskapets sider: www.sbhs.se dette er fornuftige forandringer. Man ønsker ikke lenger en veldig lav skinnhaug som ikke beveger seg fritt og ledig. Det skal legges fokus på god markhøyde og effektive bevegelser. Det er opp til autoriserte dommere å følge opp dette i utstillingsringen. Selv om rasen har tatt en sving mot det mer ekstreme, har de fleste oppdrettere et mål om at rasen skal være sunn og funksjonell. Får håpe flest mulig følger opp dette og hjelper rasen i riktig retning. Den skal fortsatt se ut som en hound, men det er så mange små enkle grep man som oppdretter kan gjøre for at den skal få det bedre. Holde fokus på de viktige tingene som gjelder alle raser. Sunnhet og helse. Men alikevel bevare hounden utseende mest mulig uten at den er usunn. Det burde absolutt være krav til denne rasen også, i det minste krav om spor premie....

Link to comment
Share on other sites

Vår stamtispe, Sæterbassens Aurora (Doris), var også en dugelig jakt hund med fine premieringer på jaktprøver. Mangt et rådyr falt for henne.

 

Hei Elisabeth :D

Etter å ha sjekka utvidet stamtavle på BH tispene mine så ser jeg at Sæterbassens Aurora er tipp tipp oldemor til den eldste tispa mi (Wiig's Magiske Ida) og dermed tipp tipp tipp oldemor til den yngste tispa mi (Wiigs Ophelia (Embla)). Det ante meg at det var jaktblod i dem, men det er utrolig gøy å få det bekrefta :D

Link to comment
Share on other sites

For petiten er det iallfall krav om jaktprøvepremiering for å få utstillingschampionat, er ikke det samme tilfellet for de andre bassetrasene? Det burde være en selvfølge for alle "utstillingsraser" som egentlig er jakthundraser....

 

Leit at man i dette tilfellet er i ferd med å avle basset hound syke!

 

 

Hounden er unntaket blandt bassetrasene i Norge. Her kreves det bare tre cert for norsk utstillingschampionat. For å oppnå tittelen internasjonal champion kreves det derimot at basset hounden har minst en 2. premie på blodsporprøve. Det er min bestemte mening at et slikt krav til å bli norsk utstillingschampion vil være til det beste for rasen.

Link to comment
Share on other sites

....Det er nå lagt ut en "ny" standard på basset rasene på det svenske basset hound selskapets sider: www.sbhs.se dette er fornuftige forandringer.....

 

Ny standard?? Den er det vel rasens opprinnelsesland som bestemmer. Om det er RAS du sikter til, så er det bare en intern rasespesifikk avlsstrategi for SBHS og ingen standard.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

her var det skjedd endel :D

 

de hunden vi har hatt i familien 6stk, er det kunn en som har losa hittil, han losa tilgjelde ALT fjernstyrte biler,sauer, andre hunder, etc. Texas het han nesten helt svart liten og lett med fransk blodlinje. fikk aldri prøvd han på jakt da jeg først bynte å jakt etter han ble borte, men vi er akitve friluftmenesker å hundene har vært med overalt, på sjøen, fjellet, vidda og skogen vinter som sommer og ingen av våre hunder har hadd problemer med annet terreng enn dyp lett sne. et par av våre hunder blandt annet mitt nåværende jakthåp bosse svømmer å på komando :D bosse er i vinter prøvd som trekkhund på pulk til vår 9mnd gamle sønn, det går ikke fort men han trekker som en helt, fått mange rare blikk fra folk som suser forbi med normale trekkhunder :lol: så basseten kan brukse til det meste så lenge du tar deg litt bedre tid når du sykler tur :wink:

 

morsomt å lese andres erfaringer med hunderasen, er enig i at det fokuseres for lite om houndens jaktegenskaper, synd om hunderasen skulle miste all jaktinteresse. for jeg tror at disse kan brukes til mange jaktformer bare de kommer i rett hender. men når man ser en slik en med masse hud, lange ører, triste øyne og korte føtter er det jo ikke jakt som dukker først opp i hode :mrgreen:

 

jeg er jo helt fersk innen jakt, så blir mye prøving og feiling da jeg ofte blir like ivir som hunden :lol: men opplever at bosse et par ganger støkker orre/tiur og er intresert i ALLE spor på bakken å hadde han fått lov hadde han dratt avgårde i en sabla fart.

 

er litt redd for å slippe han, har som sakt ingen erfaring med dette å er redd får å miste han. så har bare blitt litt line føring med han, men det er vanskelig å holde følge med en lav hund i skogen.

 

håper det kommer fler poster med intresant lesing her :D

Link to comment
Share on other sites

Da har jeg begynt på organisert blodsportrening med Ida i regi av Rogaland Dachshundklubb. Har svært lite erfaring med bldspor selv foreløpig, men de som har greie på det sier hun virker svært lovende :D Hun finner skanken hver gang, log har ennå ikke hatt nevneverdige tap. Satser på at hun er godkjent ettersøkshund innen et år :D

Link to comment
Share on other sites

noen som vet om det skal igang blodsportrening her i trondheimsområdet i vår?

 

 

Prøv å kontakte Trøndelag Dachshundklubb:

Kontaktpers. v / Krogstad, Irene

 

Epost trondelag.dachshund@klubb.nkk.no

Web http://www.trondelag-dachshundklubb.no

 

 

Har også sett at Trondheim og omegn retriverklubb pleier å arrangere blodsporkurs

Gå til www.retriverklubben.no , velg "Avdelingene" i menyen til venstre og velg linken til Trondheim og omegn

 

Lykke til med sporinga :D

 

Eldstetispa mi Ida er vanligvis veldig rolig og avbalansert, men når jeg setter henne på blodspor så begynner hele hunden å dirre og halen går som en propell :lol:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
....Det er nå lagt ut en "ny" standard på basset rasene på det svenske basset hound selskapets sider: www.sbhs.se dette er fornuftige forandringer.....

 

Ny standard?? Den er det vel rasens opprinnelsesland som bestemmer. Om det er RAS du sikter til, så er det bare en intern rasespesifikk avlsstrategi for SBHS og ingen standard.

 

jeg får virkelig beklage..... at det går an å ordlegge seg så dumt.... var virkelig ikke meningen å tråkke på dine tær... det er lagt ut rase spesifike forandringer på sbhs, nye retnngslinjer om hva som bør tas hensyn til og legges vekt på innenfor standarden. Ble det bedre tro???????????

Link to comment
Share on other sites

Da har jeg endelig fått lagt og gått et fullt konkurransespor med Ida. Venta 14 timer før vi gikk sporet. Det hadde kryssa en hjort i løpet av natta, men det var tydelig å se på hunden at det var vilt og ikke blod den hadde i nesa det korte stykket hun gikk etter før hun la av og kom inn på blodsporet igjen (Hun snuste mer på einerbuskene og lyngen hjorten hadde sopt borti enn på bakken). Nå gjenstår det bare for hund og ikke minst fører å lære seg å følge spor som andre har lagt ut, så er hun klar for prøve :D

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Rett før båndtvangen trådte i kraft fikk jeg sluppet Embla på helt ferske rådyrspor. Hele hunden dirra og nesa var klistra i bakken. Hun løp til skogs etter sporet og var borte en halv time, da kom hun tilbake nøyaktig samme vei som hun forsvant. Ble ikke los denne gangen, men jeg gleder meg som en unge til september :D Kanskje blir det houndlos i de dype skoger i Ryfylke :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...