Jump to content

Recommended Posts

Overordnet målsetning

Norsk armbrøstforening har som formål å skape et aktivt og ansvarlig miljø for sportsskyting med armbrøst i Norge. For å få til dette arbeider vi målrettet etter en 10-stegs handlingsplan. Et avgjørende steg er godkjenning som skytterorganisasjon, fordi dette vil gi medlemmene våre mulighet til å få dokumentasjon som muliggjør søknad til politiet om erverv av armbrøst. 

 

Krav for godkjenning som skytterorganisasjon

Så langt har vi fått på plass alle formalia omkring organisasjonen, slik at krav om styre, drift, økonomi, registrering, medlemskap, terminliste og tilknytning til internasjonal skytterorganisasjon skal være innfridd. 

Det gjenstår nå ferdigstilling av skytter- og konkurransereglement, som vil beskrive tekniske skyteprogram og krav til armbrøster i ulike disipliner. Arbeidet har kommet langt, og vil kunne ferdigstilles i løpet av kort tid. Les mer om dette her: https://norwegiancrossbow.org/2023/04/17/skytter-og-konkurransereglement/

Arbeidet med  etablering av lokallag går også framover, her jobber vi for øyeblikket konkret for 7, men minstekravet er altså 10 - så her gjenstår det litt innsats. Men det kan også gå raskt, avhengig av om en finner de rette personene som kan ønske å bidra gjennom å etablere et lokallag. Vi har laget en veileder for de som vil gjøre dette på en enkel måte: https://norwegiancrossbow.org/starte-lokallag/

 

Søknad

Vi har vært i dialog med politiet, og har fått det vi opplever som positiv respons på våre planer for å sende søknad om å bli godkjent skytterorganisasjon. Opprinnelig hadde vi en framdriftsplan om å sende slik søknad i 2024, men vi ser nå at det kan være mulig å sende søknaden allerede i 2023. 

Så til alle som kunne ønske seg mulighet for å skyte med armbrøst - bli med helt gratis her: https://club.spond.com/landing/signup/norskarmbrost

  • Like 2
Link to comment
  • 3 weeks later...

Oppdatering 10. mai: 
Vi holder på å avklare formalkrav til lokallagsregistrering. Så snart vi har fått nødvendige avklaringer kommer vi til å justere oss etter disse, og deretter gå målrettet i gang med å støtte etableringen av lokallag. 
Mens vi jobber med dette har vi mangedoblet medlemsmassen, så forhåpentligvis er interessen for armbrøst fortsatt stor her til lands, på tross av trange kår for å drive sportsskyting nå senere år. 

  • Like 5
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...