Jump to content

Armbrøst: Stiftelse av Norsk armbrøstforening


Recommended Posts

Vi har forsøkt å få kontakt med tidligere initiativtakere til å organisere interessen for armbrøst, men har ikke lykkes med det. Derfor har vi endt opp med å etablere en ny forening, som skal arbeide for å etablere et aktivt og ansvarlig miljø for sportsskyting med armbrøst i Norge. Foreningen ble stiftet så nylig som 1. februar i år, og registreres i Brønnøysund og Frivillighetsregisteret. 

Styret har vedtatt en 10-stegs handlingsplan for videre arbeid, og er allerede i gang med oppfølging av denne. Det er etablert nettsider, søkt medlemskap som nasjonal forening i World Crossbow Shooting Association (WCSA), tatt kontakt med Politidirektoratet, og ikke minst igangsatt arbeid for utarbeidelse av skyteprogram og konkurransereglement. Flere spennende ting som skjer framover, og vi vil gi korte oppdateringer og bruke kammeret.no som diskusjonsforum underveis. Gi oss gjerne tilbakemeldinger og innspill, eller søk om medlemskap (årskontingenten er satt til kr. 300,-). 

Besøk våre nye nettsider her: www.armbrøst.no   /  https://norwegiancrossbow.wordpress.com
 

Depositphotos_13739823_S.jpg

Edited by Norsk armbrøstforening
  • Like 12
Link to comment

Takk for positiv respons, vi håper at det ikke tråkkes på noen tær - men at vi kan bidra til å samle interesse og skape aktivitet. Samtidig ønsker vi jo også å være en interesseorganisasjon som kan bidra til å utvikle rammene for armbrøst, enten det er opp mot politidirektoratet eller miljødirektoratet som du nevner her ovenfor. Hovedsporet vårt nå i første omgang er allikevel sportsskyting. Selv om man ønsker å følge "jaktsporet" er det nok en fordel å få på plass mer organisert sportsskyting som fundament først.

  • Like 1
Link to comment

Interessant, særlig for de av oss som har luftet planer om en annen ny skytterorganisasjon (Palma Match).

 

Men foreløpig liker ikke ild-reven i datamaskina mi dette nettstedet:

 

Sitat

Advarsel: Potensiell sikkerhetsrisiko forut

Firefox oppdaget en potensiell sikkerhetstrussel og fortsatte ikke til www.norwegiancrossbow.wordpress.com. Hvis du besøker dette nettstedet, kan angriperne prøve å stjele informasjon som passord, e-post eller kredittkortdetaljer.

 

  • Like 1
Link to comment

Hei, det var fint du sa fra om at ild-reven var hissig - ser ut som det var en feil i www-videresendinga som nå er rettet og skal være i orden ila. et par timer. Skal kontrollere det, og hvis ikke skal vi få ordnet det på annet vis. Kan ikke hisse opp revene rundt forbi heller, det blir dårlig start ;)

Men tilbake til Palma Match - her har det muligens gått oss noe hus forbi. Hva har vært tankene deres, og er det mulig å forene krefter framover kanskje? Skal søke meg opp på diskusjonstråder og se hva jeg kan finne i mellomtiden. 

Edited by Norsk armbrøstforening
Link to comment

"Palma Match" er bare diskutert i en tråd, der opptil flere av oss syntes det var ille at Norge ikke har deltatt på over 100 år (særlig når Norge gjør det godt i andre internasjonele skytemesterskap). De virkelige "Palma Match"-stevnene arrangeres bare hvert 4. år, neste stevne er om et år, i Sør-Afrika. Om noen av oss klarer å delta, er kanskje tvilsomt. Men et vilkår for det, er at vi først danner et nasjonalt forbund.

 

Den siden av saken er nå regulert i den nye våpenloven (loven, § 28, og forskriften, 8.6), så vilkårene er klare. Hvis man fyller vilkårene, skulle saksbehandlingen gå greit.

 

En fordel for et evt. "Palma Match"-forbund, i forhold til evt. armbrøst-forbund, er at våpnene vil være de samme som til DFS-skyting, eller til NSF 300-m-skyting. Armbrøst vil kanskje vekke våpen-skrekk-følelsene i enkelte kretser. På den andre siden ser "organisert konkurranse-skyting" ut til å være en viss fordel, når det gjelder halvauto rifler.

  • Like 1
Link to comment

Fant ut litt om det, ser spennende ut helt klart. Relevansen i forhold til nasjonalt forbund som vi har startet er absolutt tilstede. Vi ser fram til dialog med POD i så måte. 

Ellers flott at kammeret.no tok forslaget vårt om eget emne for armbrøstskyting på alvor på no time - dermed ble den nye kanalen innviet og vi flytter med til videre info diskusjoner om armbrøstskyting her:

https://www.kammeret.no/forum/175-armbrøstskyting/

Link to comment

Mulig jeg bare er dårlig til å lete, men fant ikke info om styret på hjemmesida. 
Kanskje ikke det folk først og fremst ser etter når de er nysgjerrige på armbrøstskyting, så jeg skjønner prioriteringen, men greit å ha med for å fremstå seriøse.

  • Like 1
Link to comment

Hei, styreleder for Norsk armbrøstforening er kontaktperson og oppgis på kontaktsiden: https://norwegiancrossbow.wordpress.com/kontakt/

Det er også jeg som innehar kontoen til Norsk armbrøstforening her på kammeret.no. 
Ellers har vi delt aktivitet på hjemmesiden, inkludert vedtekter og ting som skjer i styret. Akkurat nå ligger alle dokumenter åpent tilgjengelig, men vi tenker å gjøre en endring slik at det bare er medlemmer som har full tilgang til dokumentarkivet vårt. 
Mulig vi skal opprette en egen organisasjonsside på hjemmesiden vår som samler slik info - men så langt har vi ikke kommet. Tar med innspillet ditt psAico i så måte, takk for tilbakemeldingen! 

Vi må ikke forveksles med Norsk armbrøstforbund som Ster deler lenken til. Vi startet jo med tanken på å gå inn her og bidra først, men har forsøkt å komme i kontakt med styret her både på telefon og e-post over tid, uten å lykkes. Det har endt med at vi valgte å gå videre med å opprette en ny forening. Vår forening ble stiftet så nylig som 1. februar i år, og er fortsatt til registrering i Brønnøysund. 

Vi ønsker på ingen måte å gi uttrykk for at vi er noe mer enn vi er, og vi er helt i oppstartsfasen - men vi har tatt et initiativ og har en plan for hvordan vi kan løfte armbrøstskyting som vi jobber seriøst og målrettet for å nå. Alle må jo begynne et sted :)

Alle tilbakemeldinger, innspill og ikke minst henvendelser fra engasjerte personer som har lyst til å bidra, er veldig kjærkomment! 

Edited by Norsk armbrøstforening
  • Thanks 1
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...