ElleVill Posted March 1 Share Posted March 1 Når vi regner sopp, bær og grøntsesongen som over er det heldigvis fortsatt noen delikatesser vi kan finne. Soppjakt er litt som annen jakt. Man ser på trær og biotop. Her på Jæren kan vi finne soppen judasører, (kalt wood ear fungi i innvandrerbutikker). Vi finner den som oftest på gamle svarthylltrær. Den er geleaktig, men har litt tyggemotstand og den tar godt opp smak av hvitløk og chili. Den brukes en del i asiatiske retter, men smaker godt strimlet med løk og litt fløte. Soppen har umamismak, det samme som vi finner i kjøtt. Ellers så er det og tiden for å finne blågrå østerssopp. Det er den vi finner i butikkhyllene som østerssopp. Den har en kjøttaktig konsistens- kan stekes og rives som «pulled» østerssopp. Prøv den med pasta Den vokser på løvtrær og har hvitt sporepulver. 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.