Jump to content

Første salongrifle: CZ 457 + Vortex DIAMONDBACK TACTICAL 4-16X44


RypeBjørn

Recommended Posts

Hei,

 

Tenker å kjøpe min første rifle og har sett meg ut CZ 457 Synth med både 22LR og 17HRM pipe da det virket veldig lett å bytte mellom disse.  Bruksområde vil være skytetrening , duejakt og rypejakt. Tanken er da å bruke 22LR på skytebanen og bruke 17HMR til jakt ( kanskje mest relevant på rype på litt langt hold?).  Bor på Gjøvik så tenkte å kjøpe gjennom Jakt og Friluft, prismessig så virker de fleste å ligge rundt det samme 8000 +/- 500kr.

 

Når det gjelder optikk så har eg sett meg ut Vortex's DIAMONDBACK TACTICAL 4-16X44 hos Jaktfall ( https://jaktfall.no/produkt/optikk/vortex-kikkertsikter/vortex-diamondback-tactical/vortex-diamondback-tactical-4-16x44-ebr-2c-ffp-mrad). Har lyst på åpne tårn og har lest at muligheten for parallakseinnstilling er kjekt å ha.  Etter det eg har lest her inne på kammeret så bør 4-16X44 holde til rypejakt i dagslys?

 

Montasje så tenkte eg Vortex Pro Series 30mm ringer ( https://jaktfall.no/produkt/optikk/ringer-montasjer-og-baser/vortex-optics-mounts/pro-series-1/pro-series-30-mm-rings) og ei picatinnyskinne, enten  (https://www.brownells.no/CZ-457-11MM-HD-PICATINNY-SCOPE-MOUNT-EGW-CZ-457-11mm-1-Piece-Picatinny-Base-0-MOA-Black-Aluminum-Picatinny-Rail-296000764) eller https://www.schouvapen.no/picatinny-rail-for-cz-457-20moa

 

Slik eg har forstått så er det ikkje poeng med ei skinne med 20MOA tilt for hold under 450m? Men siden det ser ut til å være vanskelig å få tak i den med 0MOA tilt, så bør eg kanskje gå for den med 20MOA tilt fra Schou våpen? Einaste aber'et med den er at det ikkje er ei full skinne. Kan det bli kronglete om man i framtida kjøper eit nytt kikkertsikte i framtida som ein da ikkje får montert i optimal posisjon?

 

 Totalt sett, høres dette ut som eit bra oppsett? 

 

 

Edited by RypeBjørn
Link to comment
Share on other sites

Det høres ut som et veldig bra oppsett.

 

Når det gjelder skinne så har enten Alm våpen på Moi eller Interjakt Ålgard inne 0 MOA (full skinne). Jeg husker ikke farten hvilken av disse det var. Ville ringt de og kjøpt en slik i stedet for 20MOA for det har du ingen brukt for.

 

Ellers: gun på!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...