Jump to content

Jakt terreng (Rev)


Olle95

Recommended Posts

Hei, i bygda her jeg bor, har vi et viltlag som legger ut kart over jaktbare områder når det kommer til småvilt. Ser på dette kartet at det dekker noe dyrka mark. Vil det være i orden å sette seg på disse jordflekkene og lokke etter Mikkel? Eller bør jeg oppsøke grunneiere og ha deres tillatelse i tillegg? 

Link to comment
Share on other sites

Det er grunn til å anta at dette viltlaget har hatt kontakt med grunneierne når de utarbeidet kartet, men om det er fritt fram for å jakte rev innenfor de jaktbare områdene er et (helt) annet spørsmål. All jakt krever rettighetshavers (som regel grunneierens) tillatelse, selv om jaktbare områder framgår av et eget kart. Derfor bør du oppsøke, i det minste ta en telefon til, de aktuelle grunneierne og få deres aksept før du starter lokking på Mikkel. Det bør være utgangspunktet for revejakt på innmark så vel som utmark.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Denne jakta organiseres på noen måte, feks ved salg av jaktkort (for bestemte vilttyper) for hele eller deler av området, eller det kan være slik at det er den enkelte grunneier som disponerer aktuell jaktrett på sin egen eiendom. Jaktretten hører til grunneier, i praksis ofte tildelt et grunneierlag å administrere. Grunneierlaget bør ha en representant som kan svare på slike spørsmål.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...