Jump to content

En luring-kopi-falsk-dekorasjon:


Vaquero

Recommended Posts

En bekjent kjøpte denne pistolen på Finn.no

Prisen var omtrent der en original burde ligge. Nå var det slik at selgeren selv trodde at pistolen var ekte, fra en auksjon. 

Etter et par dager skulle vi gjøre en sjekk og fant ut at denne var en skikkelig luring, pistolen har aldri vært laget for å avfyre en ladning, derfor heller ikke en antikvitet som var kjøpt i god tro. 

Første sjekk var å sjekke tennhullet når perkusjonsnippelen var skrudd av, nippelen så ok ut, men hullet som skulle gå inn til kammeret var tett. Ved å sjekke hullet med en binders fant vi ut at bindersen traff rent metall i en vinkel som ikke kunne treffe kammeret. Det var ganske avslørende, pistolen var forsvarlig laget som en kopi som ikke kunne avfyres. Etter litt søk på nettet fant vi ut at denne pistolen verserte litt rundt om kring som en felle hvor flere har gått på en smell.

 

eks. på flere treff på nettet.

https://www.tapatalk.com/groups/britishmilitariaforums/help-to-identify-this-pistol-seems-to-be-a-tower-1-t19663.html

Det hører med til historien at alt gikk godt, selgeren var ærlig og visste ikke om at dette var en kopi og betalte pengene tilbake. 

Selve slagmekanismen ga et troverdig inntrykk av god lyd og overbevisende spennopptrekk, en følte straks at dette ikke var spiralfjærer. 

 

Pistolen forestiller en britisk E.I.G. P-1858, East India Government, disse ser ut til å ha vært laget så sent som helt frem til første halvdel av 1870-75. 

Som kopi er pistolen annonsert i utlandet som dekorasjon med fungerende mekanisme, ærlig opplyst. Prisen har da vært ca.£199,-

 

EIG-1.JPG

EIG-2.JPG

EIG-3.JPG

EIG-4.JPG

Den første delen av pipen var polert innvendig, deretter var poleringen ikke fullført. Jo lengre inn en kjente etter merket vi grovarbeid. 

 

EIG-5.JPG

EIG-6.JPG

Vanskelig å tyde alle stemplene under løpet, det kan se ut som året 1978 på de siste tallene. Løpet er her tatt ut fra skjefte.

 

EIG-7.JPG

EIG-8.JPG

Når man forsøke å lyse gjennom tennhullet eller løpet var alt helt tett. Også tett når en forsøkte å blåse med munnen gjennom løpet.

 

EIG-9.JPG

En binders avslører at her er det ikke boret opp eller vinklet inn til kammeret.

Edited by Vaquero
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...