Jump to content

Asymmetrisk knivskaft


Epp

Recommended Posts

Har sett fleire eksempler på asymetriske handtak på kniv. Kan ikkje heilt hugse kvar, men kanskje Knut Voldbakken hadde nokre slike?

 

Har så vidt pønske litt på det sjølv, men lagt det vekk. Hånda er jo eit fantastisk redskap som kan tilpasse seg mykje. Og dersom du lagar eit asymetrisk handtak vil det etter mi meining gjere kniven verre å bruke i alle andre grep en det grepet du har forma det asymtriske handtaket til å passe. Om du tildømes skal spikke mot deg sjølv (fy, fy.. :-)) så vil jo eit asymetrisk skaft ikkje passe. 

 

Men det er jo berre å prøve :-)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Olesøn changed the title to Asymmetrisk knivskaft

Har også sett flere eksempler på asymmetriske knivskaft rundt om på forskjellige knivtreff. Aasmund Voldbakken laget flere slike skaft frem til han døde i 1990. Har sett andre lage slike skaft siden da også, men kan ikke nevne noen navn ? 
Har selv bare laget et slikt skaft, og det blir bare med det ene. Som @stigamundsen skriver, så passer det svært dårlig i alle andre grep enn akkurat det ene. Skal kniven brukes seriøst til allsidig arbeid, uansett hva dette er, så bør skaftet være symmetrisk for å kunne bruke et bredt spekter av grep mens man jobber med kniven.

Eksempel på asymmetrisk knivskaft laget av Aasmund Voldbakken:
AAV-02e.jpg (image) (blogger.com)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

Jeg laget faktisk et asymmetrisk ergonomisk knivskaft i går. Det går ikke å se på bildet, men oppsiden/utsiden av håndtaket er flatt, mens det på innsiden har groper til fingrene. Jeg har også tatt av litt ekstra nede på utsiden med tanke på håndens form. (Litt vanskelig å forklare). Kan ta flere bilder senere ettersom arbeidet skrider frem.

IMG_20220519_205858.jpg

Edited by Fimbulvinter
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...