Jump to content

Våpenforhandler anmeldt i Finnmark - TV2


tor1980

Recommended Posts

Politiet aksjonerte: – Det er ikke gjort et sånt beslag i Norge, som vi kjenner til

Politifolk fra hele distriktet er koblet inn etter at det torsdag kveld ble aksjonert mot en våpenhandel i Øst-Finnmark.

 

Fredag formiddag er det aktivitet både inni og utenfor våpenhandelen i Vadsø. Beslaglagte våpen bringes fra butikken og inn i en konteiner.

 

– Vi ser på dette som en alvorlig sak. Sikkerheten er ikke opprettholdt, sier politibetjent i Finnmark politidistrikt, Torbjørn Holm til iFinnmark. Politidistriktet sendte torsdag kveld ut en pressemelding om at en våpenhandler i Øst-Finnmark var anmeldt for brudd på våpenloven.

– Omfattende beslag

Anmeldelsen kom etter at en kontroll i mai avdekket betydelige feil og mangler når det kom til oppbevaring av våpen og ammunisjon, og en påfølgende kontroll torsdag viste at våpenhandleren ikke hadde fulgt opp i henhold til pålegg om sikring.

 

– Det er ikke gjort et sånt beslag i Norge, som vi kjenner til. Det er ganske omfattende. Vi har beklageligvis ikke fått oversikt over hvor mange våpen det er. I løpet av dagen klarer vi kanskje å danne oss et bilde av antallet, men det dreier seg om flere hundre våpen, sier Holm.

 

Butikken det dreier seg om er Kaliber i Vadsø. Innehaveren er innforstått med at iFinnmark omtaler saken. Politiet har tatt beslag i samtlige våpen i butikken.

 

– Det er klart at dette er en våpenbutikk med en stor varebeholdning. Dette er en av de største våpenbutikkene i Nord-Norge, sier Holm.

I pressemeldingen som gikk ut torsdag sa seksjonssjef for våpenforvaltning i Finnmark politidistrikt, Ellen Mari Lindkvist følgende:

– Med et så stort varesortiment er det spesielt viktig at lokalet er forsvarlig sikret mot innbrudd og tyveri.

 

VAKT: Torbjørn Holm rekker beslaglagte våpen til politimannen som sitter vakt ved containeren.

 

Hvert våpen fotograferesInne i butikken er over ti personer fredag i gang med det møysommelige arbeidet som nå skal gjøres. Politifolk fra hele distriktet jobber sammen for å registrere alle de beslaglagte våpnene. De skal merkes, fotograferes og loggføres. Hvert eneste våpen blir avfotografert med beslagsnummer for å sikre system i beslaget.I tillegg sjekkes hvert våpen mot politiets eget våpenregister for å avgjøre om det er våpen tilhørende privatpersoner som er inne til reparasjon. Dersom folk har våpen inne til reparasjon, vil de få dem tilbake, men Holm advarer mot at det vil ta tid. Noe av det viktigste for politiet er å sikre et godt system i beslaget.

 

– Det sier seg selv at dette skal gjøres riktig. Det skal ikke gå fortere enn at vi har full kontroll, sier politibetjenten på stedet. Arbeidet som ble avsluttet mellom klokken 21 og 22 torsdag kveld, ble startet opp igjen fredag formiddag. Holm sier de trolig blir å holde på gjennom kvelden. Sannsynligvis også utover helga.

 

BESLAGLAGT: Politiet sier det dreier seg om flere hundre våpen. Fortsatt gjenstår mye arbeid før alle er registrert.

 

Forventer full konteiner– Vi fører en nøye registrering. Vi skriver beslagsrapporter og har i tillegg andre lister som skal følges. Dette er også dyre våpen som skal tas ordentlig vare på.

Konteineren på stedet, hvor våpnene bringes, er ennå ikke halvfull. Den er sikret med døgnkontinuerlig vakthold.

 

– Med jobben som skal gjøres, regner jeg med at konteineren kommer til å være full når vi er ferdig, sier Holm.Han vil verken si når eller hvor konteineren skal fraktes ved fullendt jobb – annet enn at det blir til et sikkert område med vakter døgnet rundt.

Holm anslår at mellom 10 og 20 politifolk jobber med registreringen. Politifolk fra store deler av distriktet er berørt.– Vi blir ikke satt ut, selv om dette er et stort oppdrag. Vi opprettholder også normal drift og beredskap, sier Holm, som også berømmer innsatsen og jobben til politifolkene som arbeider med saken.

Edited by Ei tohi varjata
fikset helt håpløs kopiering
Link to comment
Share on other sites

Våpenhandler anmeldt: – Politiet har tatt beslag av alle våpnene i forretningen

 

Politiet har anmeldt en våpenhandler i Øst-Finnmark etter brudd på våpenloven.

– Det er tatt beslag av betydelig mengder våpen, våpendeler og ammunisjon, skriver politiet i en pressemelding torsdag.

Fikk en sjanse

Det var etter en varslet kontroll mai i år hos aktøren, som av politiet ansees å være blant de største forhandlerne i Nord-Norge, at det ble avdekket brudd på lovverket. Kontrollen avdekket betydelige feil og mangler når det gjelder oppbevaring av våpen og ammunisjon, samt sikring av lokalet.

– Med et så stort varesortiment er det spesielt viktig at lokalet er forsvarlig sikret mot innbrudd og tyveri. Under kontrollen ble det gjennomført besiktigelse av hele forretningslokalet og gjennomgang av sikkerhetselementer. Det ble også tatt stikkprøver fra lagerbeholdningen som ble sjekket opp imot innrapporterte våpen, sier Ellen Mari Lindkvist, seksjonssjef for våpenforvaltning i Finnmark politidistrikt.

Fant nye avvik

Forhandleren fikk frist til å utbedre avvikene innen september, men da politiet kom på ny varslet kontroll torsdag, var det fortsatt mangler.

«Kontrollen avdekket fortsatt mangler og flere pålegg var ikke fulgt opp. Det ble derfor besluttet å anmelde forhandleren for å ha brutt våpenloven (1961) § 17 1. ledd siste setning, jf. våpenforskriften (2009) § 42. I forbindelse med anmeldelsen har politiet utført ransakelse og beslag av varebeholdningen», heter det i pressemeldingen.

– Politiet har tatt beslag av alle våpnene i forretningen. Det er snakk om betydelig mengde våpen, våpendeler og ammunisjon, sier politibetjent Torbjørn Holm.

Våpeneiere kan få våpnene tilbake

Nå går politiet gjennom hvert enkelt våpen og kontrollerer disse opp mot våpenregisteret. Noen av våpnene kan ha blitt levert inn til våpenhandleren av private personer. Disse vil i så fall kunne bli utlevert igjen.

– Dersom det viser seg at privatpersoner hadde våpen innlevert hos forhandleren, vil de kunne få disse utlevert etter at registreringen er utført. Dette vil kunne ta noe tid, så vi får komme tilbake til tidspunkt for utlevering når vi har fått mer oversikt over beholdningen, sier Holm.

Og legger til:

– Spørsmål angående innleverte privateide våpen som er tatt i beslag, kan rettes til våpenkontoret i Finnmark.

Edited by Ei tohi varjata
fikset helt håpløs kopiering
  • Like 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Eier av Kaliber i Vadsø bistår politiet med å registrere beslaget. Problemet er i følge han FG godkjente låser, dører og gitter forran vindu. Han har ikke fulgt godt nok med på regelverk vedr sikring av lokale. Ukjent når våpendelen av buttiken kan åpne igjen, han har fortsatt ladeutstyr våpentilbehør mv ( I tillegg selges instrumenter og seneutstyr/tjenester i lokalene).

 

https://www.ifinnmark.no/vapenhandler-arve-52-hjelper-politiet-med-a-fa-oversikt-over-beslaget-jeg-har-nok-ikke-fulgt-helt-med-i-timen-nar-det-gjelder-regelverk/s/5-81-1493896

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Lite nytt i saken utover at det er ca 600 våpen og 700.000 - 1.000.000 skudd. Registrering ikke ferdig, men private som har hatt våpen inne hos forhandler vil få disse når registrering er ferdig. Advokat mener at politiet har aggert unødvendig strengt.

 

Lokalt spøker vi med at nå blir det FINN.no bonanza, politiet har detalfotografert våpnene så det blir lett å legge dem ut på salg.

 

https://www.ifinnmark.no/har-beslaglagt-rundt-600-skytevapen-og-opp-mot-en-million-skudd-vi-har-gjort-en-grundig-opptelling/s/5-81-1498483?fbclid=IwAR0cIGpZXAu0KXxN9F2mKsorDtkIdnZ9S0KWCZeDE4IeJKC0h2AN2kRTrLk

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Beslaglagt må tilbakeleveres. Politiet hadde ikke hjemmel til beslag. Lokalene, alarm mv var sikret i 2021 som da bevilling ble gitt i 2015 for våpensalg. Forhandler gikk til tingretten 1 desember,  Politiet opprettholde beslaget 6 desember, tingretten avsa dom 12 januar og Politiet anker ikke denne.

 

https://www.ifinnmark.no/politiet-gikk-til-storstilt-aksjon-og-tok-beslag-i-600-skytevapen-na-far-arve-alle-tilbake-igjen-har-vart-utsatt-for-en-ulovlig-og-urimelig-aksjon/s/5-81-1527817

  • Like 3
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Den linken din viser til er en artikkel bak betalingsmur, så det er lite vi sørpå får ut av den. Vi må holde oss til din beskrivelse.

 

Men, for de som ikke har oppfattet såpass for lenge siden, er dette en påminnelse om at vi ikke skal godta, helt ukritisk, dramatiske reportasjer om at store politistyrker går til aksjon, med høye kneløft, og fortar spektakulære tiltak, ivrig kolportert av journalister med sparsomme kunnskaper om våpen, jakt eller skyting.

 

https://www.kammeret.no/topic/92450-oslo-skytesenters-skytebaner-stengt-av-myndighetene-grunnet-uheldige-omstendigheter/?do=findComment&comment=1373133

 

Denne saken minner meg litt om en "etterforskning" av en påstått "ulvejakt-mafia", der Økokrim avsatte mange etterforskere på saken, og til slutt aksjonerte med 70 politifolk i buskene i Trysil, og blant annet presterte å kaste en mann på glattcelle, for helt lovlig og reglementert lisensjakt.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Jegermeistern said:

Den linken din viser til er en artikkel bak betalingsmur, så det er lite vi sørpå får ut av den. Vi må holde oss til din beskrivelse.

Google Cache er vår venn. Kanskje ikke lokalavisenes venn:

 

https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:HQomDq235AcJ:https://www.ifinnmark.no/politiet-gikk-til-storstilt-aksjon-og-tok-beslag-i-600-skytevapen-na-far-arve-alle-tilbake-igjen-har-vart-utsatt-for-en-ulovlig-og-urimelig-aksjon/s/5-81-1527817+&cd=1&hl=no&ct=clnk&gl=no

Link to comment
Share on other sites

Tilliten til politiet som system blir for min del bare mindre og mindre, skyting mot bolig henlegges i løpet av noen timer, bil som triller borti butikkvindu gir utrykning med 2 biler-4 konstabler, avhør og etterforskning, flere tilfeller som det tråden omhandler.

 

Måltallstyring og mestere på åremål er fine greier..

 

 

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Jegermeistern said:

Den linken din viser til er en artikkel bak betalingsmur, så det er lite vi sørpå får ut av den. Vi må holde oss til din beskrivelse.

 

 

Akkurat nå kan du tegne gratis abonnement på avisen, det gjelder ut januar og du slipper å oppgi betalingsinfo..

Noe positivt kom det med dataangrepet i juletida. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...