Jump to content

Lokkejakt på rev i oktober


Trønderjakt

Recommended Posts

Jeg har aldri jaktet rev så høyt over havet som det som aktuelt for deg, men kan komme med noen generelle råd for revejakt i 'lavlandet'.

 

Først og fremst, fastslå at det er rev i området. Er det ikke det, kan du lokke deg blå uten å se dyr. 

 

Spor kan være vanskelig å se før snøen kommer, men finner du nye eller gamle hi, skit, etc. kan det være verd å prøve. Ikke minst er lukten av rev et godt tegn som er vanskelig å overse. Er du ute og går etter at solen har gått ned kan du også noen ganger høre rever 'snakke' med hverandre.

 

Finn deg en post i kanten av et åpent område hvor du kan sitte så vinden blåser fra deg og ut i åpent lende. Åkre er best, men myrer og ryddningsfelt fungerer også godt. Husk å følge med til all kanter, selv om reven gjerne ønsker å komme inn mot vinden kan den komme svært nære før den runder deg.

 

Som all lokkejakt er revelokking utpreget godværsjakt. Kalde, klare oppholdsdager er knall, da er revene aktive og lokkelyden bærer langt. Er det mye regn og vind er det bedre å vente til en annen gang.

 

Grålysningen tidlig på morgenen er den ideelle tiden for lokk. Vær gjerne på post i godt tid før det første skytelyset og la 'skogen falle til ro', som man sier. For mer b-orienterte jegere er skumringen et alternativ.

 

I oktober ville jeg lokket med angst/smerte lyder av fugl. Små sett på et par minutter med 5-10 sekunders pause mellom hver lyd. Mindre er mer til å begynne  med, så kan du heller øke på etterhvert hvis reven ikke kommer. Kontaktlyder og angstskrik av rådyr killing fungerer også, særlig på eldre rever.

 

Et siste lite apropos siden du skal jakte så høyt, husk fjellreven er en truet art på fastlands Norge og er derfor totalfredet.

 

Skit jakt!

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...