Jump to content

Skadedyrjakt i Sør Afrika


seawolf

Recommended Posts

Dette får meg til å tenke på disse ulvevennene, som  for øvrig aldri er ute i naturen, som sier "Hvordan kan (norske) sauebønder slippe dyra ut i skogen, flere måneder i strekk uten å gjete dem, bli sinte når en og annen sau blir tatt av rovdyr? Det er bare i Norge sauebønder har konflikt med rovdyr,"

  • Like 3
  • Thanks 4
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, seawolf said:

Andre steder, andre skikker :)

 

Med litt kreativ bruk av Photoshop må det da vel gå an å få lagt inn litt norske fjell på bildet, og så, sånn rent tilfeldig, la bildet tilflyte div. norske organisasjoner, med teksten "41 ulv skutt under sauesankinga i Østerdalen"?

 

Edited by Jegermeistern
  • Like 1
  • Haha 5
Link to comment
Share on other sites

@JegermeisternEn ting er om noen hadde photoshoppet inn Østerdalske fjell og det hadde skapt ramaskrik hos ulveklapperne, men hva tror du myndighetene hadde sagt om bruk av motorisert kjøretøy på jakta og termisk sikte  :)
Uansett, disse gutta jakter meget effektivt og sikkert.
Og det er vel ikke tall på de husdyra som er berget på grunn av innsatsen deres.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Varianten på New Zealand var en mann som kom to netter i måneden med salongrifle liggende på styret på en 125 ccm crossykkel.

Hele natten kjørte han frem og tilbake i åsene bak farmen. Av og til ble det stopp noen sekunder og så hørte vi et lite smell før lyset lette videre etter flere kaninøyne.

Link to comment
Share on other sites

Hvor mange sauer som blir drept av sjakal i SA vites ikke, men det burde ikke være vanskelig å sjekke. Siden noen trekker inn ulv i Norge så kan opplyses at det går 2 mil. (2 000 000) sau og lam på beite i Norge. Ulven sto for 9.7 % av registrerte angrep på sau fra rovdyr i Norge, og det ble utbetalt erstatning for totalt 1409 sau og lam etter tap til ulv i 2020. 

Link to comment
Share on other sites

Det var en Gullsjakal som ble observert/filma i Finnmark. Et individ er også observert i Finland. Skulle ikke forundre meg om det ikke snart dukker opp en eller annen konspirasjonsteori om at sjakalen er smugla inn i Finnmark av disse Miljøverfantastene, forkledd som Bestemor i baksetet på en Tesla 😂

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...