Jump to content

Våpen om Amsterdam - Schiphol


ruger1022
 Share

Recommended Posts

Er det noen som har fersk erfaring med transfer om Schiphol med våpen ? Vi vurderer KLM om Schiphol på høstens drivjakt i Polen da Poznan er nært reviret.

På KLM sin hjemmeside står det at man må søke tollmyndighetene om lisens for inn/utførsel av våpen, dette skjemaet har jeg ikke enda funnet på det nederladnske tollvesents hjemmeside.  

 

Men så er det unntak for lisens Passasjerer med EU-pass som reiser innenfor EU, og som har et offisielt EU-våpenpass i passformat. Dette EU-våpenpasset må være utstedt i navnet til passasjeren og for det aktuelle skytevåpenet. Vennligst merk: noen EU-land utsteder våpenpass som ikke har EU-referansen. Innehavere av disse passene må ha en lisens.

 

Noen som har erfaring hvordan vi ifra Norge stiller med våre pass og våpenpass?

 

 

 

 

Forbered reisen din

Når du tar med dine (reproduserte) våpen eller ammunisjon, vennligst ha det følgende i tankene:
 • Du må ha alle nødvendige tillatelser med deg.
 • Ammunisjon må kun være tiltenkt skytesport.
 • Skytevåpen må ikke være ladd. Både våpen og patroner må være forsvarlig pakket.
 • Rifler må transporteres separat fra ammunisjonen. Skytevåpen og ammunisjon skal pakkes separat fra andre personlige eiendeler.
 • Bagasje som inneholder ammunisjon kan ikke ha merkelapper med teksten «eksplosiver».
 • Transport av ammunisjon med eksplosive eller antennbare prosjektiler er ikke tillatt.
 • Ved innsjekking av bagasjen din, vil du måtte gi en erklæring på at våpenet ikke er ladd, og at ammunisjonen er pakket separat.

 

Reservasjon, dokumenter og lisenser

For å ta med deg våpnene eller ammunisjonen din på flyvningen, vennligst foreta følgende trinn:

1. Gjør en reservasjon via reisebyrået ditt eller via KLMs kundekontaktsenter.
2. Sørg for at du har disse dokumentene: 3. Søk om en lisens fra de nederlandske tollmyndighetene for reise med våpen eller ammunisjon til, fra eller via Nederland.

 

Søk om en lisens for å reise med våpen

For å få tillatelse til transport av våpen og ammunisjon, må du fylle ut et søknadsskjema for avgangs- og returreisen din, og gi kopier av passet til lisensholderen for våpenet, våpenlisensen og invitasjonen eller tillatelsen fra landet der jakten vil finne sted.

For å laste ned søknadsskjemaet om lisens for transport av våpen, vennligst gå til nettstedet til de nederlandske tollmyndighetene .

De nederlandske tollmyndighetene vil returnere skjemaene sammen med en lisens, og vil informere tollmyndighetene og sikkerhetskontrollen på Schiphol. Denne prosessen kan ta opptil 8 uker.

Under reisen din må du ha de relevante lisensskjemaene med deg. Hvis du ikke har de påkrevde lisensene med deg, kan skytevåpen og ammunisjon bli konfiskert.

 

Unntak: ingen lisens nødvendig

Følgende passasjerer trenger ikke å søke om en lisens fra de nederlandske tollmyndighetene:
 • Jegere som bor i Nederland, når de flyr til eller fra Nederland og har gyldig jaktlisens. Det aktuelle skytevåpenet må være oppgitt på jaktlisensen.
 • Medlemmer av en skyteklubb som bor i Nederland, når de reiser fra eller til Nederland og kun hvis de kan vise en skriftlig invitasjon eller erklæring fra en skyteklubb i destinasjonslandet.
 • Passasjerer med EU-pass som reiser innenfor EU, og som har et offisielt EU-våpenpass i passformat. Dette EU-våpenpasset må være utstedt i navnet til passasjeren og for det aktuelle skytevåpenet. Vennligst merk: noen EU-land utsteder våpenpass som ikke har EU-referansen. Innehavere av disse passene må ha en lisens.
 • Militærpersonal som reiser etter orde fra myndigheter (NATO, FN).

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Trenden ser ut til å være at det skal være så vanskelig og/eller dyrt å reise med våpen i bagasjen at det skal virke avskrekkende. Wizz air har tatt den helt ut og flyr ikke bagasje med våpen. (Finner det egentlig noe merkelig at konsesjonsbestemmelsene tillater å diskriminere en gruppe sportsutøvere på denne måten.)

Edit. Våpenpasset skal etter det jeg forstår følge EU- formatet. Nasjonalt ID kort med rød ledetekst gjelder som reisedokument i EU, men om dette holder i denne sammenheng, ja si det. Dette burde være "mat" for jeger/ skytterorganisasjonene.

Edited by vavlo
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
 • Create New...