Jump to content

Rem 700 sps tactical 308 20


Kolenga

Recommended Posts

Er en haglejeger etter fugl som etter mye reklame og masing fra jaktkamerater har kjøpt en Tikka T3X 308 med tanke på å bli med på litt rådyr og en og annen elgpost i tillegg til div annet. Så gjorde jeg en stor tabbe og det var å bli med på skytebanen en standard lørdag utenom høytrafikktid for å plinke litt. Og så ble det en tur til osv osv😄


Utrolig artig og da kom selvfølgelig lysten etter en dedikert banerifle/hobbyrifle som man ikke trenger å tenke på at skal bæres rundt på jakt og som jeg kan skru og herje med og lære.  Så jeg gjorde som man sikkert ikke skal gjøre og kjøpte en Remington 700 SPS tactical 308 på impuls da den var billig og leser meg opp på hva som er forholdsvis rimelig tilbehør for å få en dugelig og behagelig banerigg. Valget var ikke helt uten mening da dette er en av de mest solgte riflene gjennom tidene som sikkert også kan modifiseres fra månen og tilbake, så jeg slo til på denne som ett utgangspunkt. Men ja kanskje ikke verdens mest gjennomtenkte valg. 
Snakker da 100-400 meter og så får man se etterhvert om interessen tar av. Har i første omgang kjøpt en archangel stokk fra Brownells og tenkte å hive på en picatinny skinne så jeg kan flytte om på optikken fra tikkaen som er en Leupold VX-5 HD 3-15x56. Kjenner jeg meg selv rett blir det nok ny optikk for langhold men vi holder igjen til jeg får gjort meg litt erfaringer og skutt en del og ser at dette er så artig som det så langt er. Optika 6 tråden er allerede lest og det klør i kjøpefingern😁
 

Har primært sett lest på kammeret en god stund og her er det masse kompetanse og bra tråder så jeg tenkte jeg kunne be om litt tips til hva jeg kan/bør gjøre med 700 SPSn. Dette blir ett førsteprosjekt som jeg skal lære av og dermed sikkert kan koste på meg noen feilvalg eller to men hadde vært interessant å høre hva dere hadde gjort med SPSn for å få den så presis som mulig. 
 

Og ja jeg ser at det innlysende hadde vært å kjøpe en 200 str fremfor å putte pengene i SPSn men nå har jeg den som utgangspunkt og så får vi se videre😄 

Tanken er å få den så bra som mulig og at jeg lærer masse på veien. 

 

Tips erfaringer og ideer mottas med takk!


Og om tråden skal flyttes til en annen topic så er det helt ok. 

Link to comment
Share on other sites

Hvis du ikke har montert stokken ville jeg vurdert noe annet enn Archangel stokken, men den fungerer sikkert ok.

 

Avtrekkene er veldig variable, så jeg ville i første omgang sett etter et nytt avtrekk. Og til ren banebørse ville jeg hatt underbeslag for magasiner, her funker det meste, men kanskje prøvå å unngå plast.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archangel er vel First Price og KRG noen som faktisk kan å lage stokker. Bravo er vel billigutgaven deres, men lell da gut. I Libanon (har jeg blitt fortalt) hadde du "fake", som var ei falsk klokke med tvilsomt urverk, også hadde du "fake-fake" som var klokke med påmalte visere. Den Archangel-stokken jeg kjente på virket som om den hørte til i sistnevnte kategori. Men jeg har bare tafset på en, ikke eid eller skutt med, så jeg har ikke sollid erfaring.

Link to comment
Share on other sites

Gode råd og tips her, akkurat derfor jeg laget tråden👍
Kjenner meg igjen fra min andre hobby som er fluestenger og hvor jeg har betydelig mer erfaring og gjerne hjelper nybegynnere med utstyrsvalg etc. 

First price stokk var en god sammenlikning så da kjenner jeg skepsisen kommer med en gang. Skal ta stokken i mot når den kommer i posten og returnere om den er så rælete som beskrevet.

Link to comment
Share on other sites

Ser ut som mye fornuftige tanker. R700 SPS er da ei utmerket rifle. Det som skurrer ER Archangelstokken. Selv de som som har dem pleier å si at det er ren mainnskit, jeg har skutt et par skudd med en Mauser i en, og tafset på et par - og min dom er at alt er bedre. SPS, M67-stokk, den støpte, billige, "Plaster Ultimate Sniper Stock", eller Ultimate Varmint - koster nesten ingenting, og er også langt bedre. De er faktisk helt OK om man er på budsjett. Archangelen anbefaler jeg ikke.

Meg selv, og en SPS, hadde blitt SPSen original, lenge - og så en gang kanskje et ACC chassi, eller en McM Z10 eller A6, eller noe i den duren.

 

K

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

En av de beste stokkene som finnes for meg er M67-stokken, den skyter jeg bra med. Samme med orignale Krag-stokker. Skyter bra med HV-Mauseren, men stokken er laget av en antinazist. Det jeg etterhvert har konkludert med er at jeg vil "C-clampe" framskjeftet, og helst ha rett pistolgrep/ tommelhull til kolben. Men det har tatt tid å komme dit, og alt er et kompromiss. Det er vel derfor Saueren min er en tilstand og ikke en gjenstand.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Promag er søppel uansett hva for produkt. Hadde noen magasiner fra de. Bunn med fjær å alt separerte fra magasinet under lading. Et annet ville bare mate annenhver patron. Jeg ble advart, men hørte ikke etter..

 

Skal du bygge remington så er det jo enormt med bra ettermarked. Krg, bell and carlson, mcmillan,aics,manners,magpul++++

Om du prøver og holde litt budsjett så anbefaler jeg boyds laminate stocks. De får du billig å vil ikke gi kontakt med løpet under skyting som med en org sps synth stokk kan. Er også en ide å kjøpe aics underbeslag i samme slengen.

 

Avtrekk så har du jo triggertech, timian, jewell blant annet. Org avtrekket kan fikses litt på, men så er det ikke mye du skal ut med når brownells har tilbud.

 

Med skjefte å avtrekk oppgradering å et godt sikte så har du banebørse som takler det meste

 

Kule: Nosler rdf 175 grain eller hornady eld match 168 grain har alltid gitt meg gode resultater.

 

Lykke til😊

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Kolenga said:

 

jeg hadde lyst på en lenge til min 308, men de lager ikke for venstrehendte.

hunter skjeftet er ikke friflytende, så her må det beddes. jeg hadde dette på en 10/22 jeg bygget for pressisjon, den gikk som bare faen men med en og annen flyer. men det er litt forskjell på 10/22 å r700 utgaven. ergonomien er nydelig. justeringsmulighetene er også super gode. det skjeftet er egentlig designet for jakt, så optimalt for bane skyting er det kanskje ikke. jeg fant aldri  en artikkel der noen faktisk tester for pressisjon med disse når jeg vurderte den. men regner med det ligger innenfor hva man forventer av standard jaktrifler i dag. type 1moa med en remington.

 

edit: fant artikkel med en faktisk test https://rifleshooter.com/2016/07/review-shooting-with-the-magpul-hunter-700-stock/

Edited by madlychip
fant artikkel
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Om man ikke skal konkurrere, og sloss om de siste poengene - så er ikke Remington sine avtrekk ille. OK, de er ofte ikke fantastiske rett ut av eska, men en som vet hva han gjør kan få de helt OK. Eller man kan kjøpe Triggertech til 3000,- Jeg har forresten et CG Extreme jeg vurderer å selge, men det må justeres det også - alle avtrekk må vel igrunnen det? 

 

Jeg synes mange er alt for opptatt av å bygge rifle fram til super- overoptimal før de kan skyte med den. Mange ligger så 1000 år på 100m banen og tuner ladninger (med et dårlig løp, eller til de sliter ut løpet, og prøver å nå uoppnåelige samlinger) Snakker om langhold, men kan ikke skyte langhold for de har ikke LADNINGEN. 

Vær dømt til å aldri treffe noe på langhold om du holder på sånn - for du lærer ikke vind, og du lærer ikke å skru - og i det hele...  Finner du noen å skyte sammen med, og skyter, så ser du det du trenger, og trenger ikke å lure på om Youtube-videoen har rett. Husk forresten at det ikke alltid er de flinkeste skytterene eller børsemakerene som er flinkest til å lage Youtube-videoer...

 

Det som fungerer best er å ta den rifla man har, og begynn å skyte på det man skal skyte på, er det langhold, så skyt langhold, er det PRS, så skyte PRS, jaktfelt-jaktfelt, osv. Det er uendelig mye mer produktivt å begynne å skyte, enn å gnu på rifler i det uendelige.

 

 

 

K

Link to comment
Share on other sites

Helt med på den, og jeg har tenkt til å følge tipset ditt fra lengre opp og rett og slett skyte masse med den før jeg rører ei skrue👍 
Kjenner meg veldig igjen fra jeg begynte med fluestang, hvor jeg tidlig kjøpte noe rått uten å ane hvordan jeg brukte det. Samtidig som jeg klipte i filler masse liner for jeg trodde jeg skulle nå til andre siden av elva. 
 

Har som beskrevet over lest mye og lenge på kammeret og fulgt en masse tråder, og ja man kan skru seg i hjel før man i det hele tatt klarer å ta ut noe av potensialet i et godt moderne orginalt våpen. 
 

Så gjelder det å ha is i magen da, for jeg må si jeg klør i fingra etter å skru fra hverandre og montere på en masse kult utstyr, nettop bare fordi det er morro å drive med, men da får jeg vel enn så lenge fortsette å skru fra hverandre fiskesnellene mine i stedet😂

 

Mange takk for gode og konstruktive innlegg og tips,  skal oppdatere tråden underveis ettersom jeg får hatt mine timer på banen og gjort noen erfaringer. 

 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Har inntrykk av at mange (de fleste?) som skriver om dette tema her er mest interessert i redskapen/utstyret og egentlig ikke så interessert i å skyte. Det samme inntrykket får jeg når jeg leser på Finn. Det selges en masse avansert utstyr som knapt er brukt. Jeg støtter derfor sterkt @Kolengai at første steg er å lære seg å skyte. Etter ca 20.000 skudd begynner de fleste å få til gode avtrekk. Da er tiden inne for å optimalisere utstyret.

Link to comment
Share on other sites

Viktig å drepe all glede med skyting tidlig der man kan :) 

 

Ikke alle som synes det er verdens mest spennende ting i verden å fyre av små blypotter på en liten blink med luftgevær/luftpistol i et tiår før man kan få audiens hos o den store fiskevestkongen for å få velsignelse til å gå opp til 22lr...

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

23 minutes ago, nhd said:

Etter ca 20.000 skudd begynner de fleste å få til gode avtrekk. Da er tiden inne for å optimalisere utstyret.

Mnja, det var nå voldsomt. Jeg hadde det gøy med skyting, og traff ting lenge før jeg hadde skutt 20 000 skudd. 

 

Jentungen (13) har skutt aktivt i ca 6 år nå. Jeg tipper henne på rundt 12 000 skudd totalt, men våger at hun har tålig kontroll på avtrekk. 

Oppfølging, teori, fokusert trening, den type ting veier mye mer enn opp for mengder av skudd. Men man må skyte litt for å bli god - ikke alle gidder å bli gode, og det må vi respektere.

 

Poenget mitt til trådstarter, lenger opp, er at enten du liker å skyte eller samle rifler, skyt litt, den type skyting du drømmer om - og du vil handle og modifisere mye riktigere, spare omattkjøp og penger, og bli mer fornøyd. Ting du spør om, og lurer på, vil bli selvsagte, og igjen - du vil lære masse, og du vil bli bedre til å skyte. Litt iallefall.

Vil du bli god, så må du høre på @nhd og @bardp...

 

K

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, M67 said:

Jeg hadde det gøy med skyting, og traff ting lenge før jeg hadde skutt 20 000 skudd. 

Noen har litt mer tungt for det vet du :-)  Jeg traff ting jeg også, men automatiseringen av et rolig pressavtrekk på godt siktebilde med etterfølgende etterhold og observasjon av rekylopptak tror jeg tok omtrent såpass mange skudd for meg. Men enig i at konkrete mål for hver trening, 100% fokus på hvert skudd og føring av treningsdagbok er viktigere enn mengden skudd.

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, nhd said:

 

dette med at man blir god å skyte etter 20000 skudd er bare tull.

jeg har ikke telling lengre, men teller vi med alt fra junior skyting i dfs til dynamisk i dag så har jeg sikkert klemt av godt over 50000 skudd å jeg har fortsatt ikke vert over midten på en resultatliste så det så.

Link to comment
Share on other sites

Det må være en tanke bak skytingen @madlychip.

 

Jeg har fulgt et hundretall småskyttere fra null til alle slags resultater, i begge endene av listene, og utenfor. Det er en enten direkte sammenheng med hvor mye de er på innebanen (og generelt, men innebanen er tydelig utslagsgivende), og hvor de er på resultatlistene.

Der får alle en slags oppfølging, og en ser jo også at de som får mest og best oppfølging blir best - de har mer fokus og får større utbytte av skytingen, resultatmessig.

For voksne er ikke denne korrelasjonen like sterk, vi har folk som "aldri" trener, som er veldig gode, og motsatt. Men her ser en jo tydelig, at de som er gode uten å trene - det er de som trente 20 000-vis av skudd som unge - og de som treningen ikke virker på, det er de som ikke skjønner hvordan de skal trene, men bare skyter - og de er faktisk ganske få

 

K

 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, madlychip said:

dette med at man blir god å skyte etter 20000 skudd er bare tull.

jeg har ikke telling lengre, men teller vi med alt fra junior skyting i dfs til dynamisk i dag så har jeg sikkert klemt av godt over 50000 skudd å jeg har fortsatt ikke vert over midten på en resultatliste så det så.

Jeg har ikke sagt at en nødvendigvis blir god til å skyte etter 20.000 skudd. Men etter 20.000 skudd der en for hvert skudd har hatt en klar mening med hva en ville, har en mulighet for å ha fått øvd inn gode avtrekk. Særlig hvis storparten er gjort med finkaliber. Spray and pray gjør en sjelden til en god skytter.

Link to comment
Share on other sites

Merk at mitt forige innlegg var ment som et litt ironisk stikk.

 

Jeg skyter helt ok. Har ikke blitt verken mye bedre eller dårligere med åra. Treffer fortsat i svarte med langkragen. Alfaen med ar. Ølboksen med 10/22.

Godt nok med andre ord.

 

Årsaken til at jeg aldri når opp i konkuranser er at det for meg er mye mere viktig å ha det gøy en å vinne. lover deg at jeg som stiller i t-skjorte med langkrag har det minst like gøy som sauer gutta i lærdrakt. selv om jeg ikke har eksklusivt treff i 10ern 😊

 

Desuten så er det veldi gøy når noen som er høye i hatten med sinsykt mye utstyr havner under meg på lista😂

 • Like 1
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Ta en liten update

Har vel egentlig gått litt i corona fella her og ble veldig fristet til å bestille ny stokk ++ så jeg hadde noe å pusle med når vi satt i corona-isolasjon. Så der røyk dessverre hele «ikke røre en skrue» utsagnet😂

Det positive er at det var gøy og lærerikt å demontere/montere, ikke minst montasjen som var første gang for min del, samt at man fikk kjøpt noen kule nye leketøy i momentnøkkel og andre verktøy. Youtube og forum har vært en god rettleder. 

 

Men noen runder på skytebanen har det blitt da jeg har fått booket plass de gangene det har vært åpent og fått skutt ca 300 skudd med rifla og koser meg👍 
 

Foreløpig har jeg montert på:

-KRG Bravo stokk 

-KRG Bolt knob


Samt at Leupold VX-5 HD 3-15x56 har blitt montert i Leupold Mark 4 ringer på en Mark 4 picatinny skinne. 
I front er det en Atec H2. 
 

Ble litt gambling med stokken i forhold til min hånd men det sitter som ei kule, utrolig godt grep og stabil å holde i.  Prøver å få skutt så mye som mulig fremover og fortsette med 22 lr mengde skyting innimellom så får jeg ta en ny update med bilder av samlinger på SPSn med forskjellige skudd basert på tidligere tråder og tips fra over dammen. 

EFC61317-09C7-4200-A412-CCFD97DECD11.jpeg

Edited by Kolenga
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...