Jump to content

Mauser M18 - Første inntrykk etter kjøp


Recommended Posts

Da har jeg blitt eier av en ny Mauser M18 i kaliber 6,5x55. Den er utstyrt med et kikkert sikte av typen Vector Optics Continental 2-12X50 og lyddemper av typen Hausken JD. I dag var dagen for litt innskyting og test. Fant frem litt ferdigladet ammunisjon som er klargjort til banesaueren (og det kammret veldig bra). Og jeg må bare si at jeg så langt er veldig godt fornøyd med denne "pakken" som jeg kjøpte hos Jaktdepotet i Drammen. Savnet "trykkpunkt"avtrekket fra banesaueren, men det er vel bare litt trening som skal til. 

 

Gleder meg til neste anledning.

M18 test.JPG

Edited by PaalGisle
  • Like 8
Link to post
Share on other sites

Takk for innlegg! Dette er en av riflene jeg vurderer nå.

 

Hva slags avstand var dette? Ser veldig presist ut.

 

Hvordan liker du sluttstykket? Jeg tafset litt på en, og opplevde at hele ladegrepet var veldig "chunky" i forhold til f.eks. T3x og x-bolt.

Link to post
Share on other sites

Nå har jeg ikke annen erfaring med M18, enn at jeg har tafset på et par- tre i butikken, samt andrehånds (eller blir det førstehånds kanskje, nå ble jeg usikker) omtale fra en i jaktlaget. Sammenlignet med T3 og X- bolt fremstår M18 som temmelig rå, mhp både synlig finish og betjening. Det rasper og skraper og jeg har observert at mange klager på at det må brukes unødig kraft ved kamring. Presisjons og funksjonsmessig ellers synes den å være på høyde.

Med tanke på at ei jaktrifle som blir tatt vare på, har ei levetid som kan måles i generasjoner, framstår bruken av noen få tusenlapper ekstra, på en av overnevnte, som en lav pris å betale for økt eierglede i årene som kommer.

Edited by vavlo
  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Dette ble skutt på 100m.

 

Med bakgrunn i det lille jeg har fått skutt så langt, så har ikke jeg reagert hverken på "skaping" mht. sluttstykket eller at det må brukes krefter på "kamring" av ammunisjon. Det kan nok oppfattes som litt "rått" utseende messig. Men så langt har det fungert veldig bra i mitt gevær i allefall.

 

Link to post
Share on other sites

Har hatt m18 nå i 4 år. Kjøpte ny hos jaktdepotet. 6,5x55 med stålbase, warne qd ringer toppet med Zeiss v4 og svemko Hunter til demper. Har vært veldig fornøyd så langt. Går tett og fint med det meste av ammo. (20mm samling på 100m 5 skudd med rano 9,3g 740m/s). Ladegrepet kan oppleves litt billig og tar jeg børsa ut og inn av stokken får jeg treffpunktforandring, ellers ingen ting å sette fingeren på for min del. IMG_20210224_193353.jpg.0e75dd5951b81ba3ad7cfa98ddd3e656.jpg

  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...