magnum_mauser Posted February 14, 2021 Share Posted February 14, 2021 Eg hadde spist nøttesmør som barn eit par ganger, som tilbehør til fisk men smakte det ikkje igjen før mange år etterpå, då eg vart inspirert til å lage det og heller litt over eggerøre, sammen med eit par dråper sherryeddik - og der insåg eg at det var ein gedigen tabbe å la noko so fantastisk som nøttesmør gå i gløymeboka. Deretter har eg brukt det som saus på ymse kjøtt og fisk, med stort hell. Eg har brukt det i både kjeks og boller, der det har løfta oppskriftene mange hakk og ikkje minst har det vore på grensa til perverst godt å bruke nøttesmør i staden for klårna smør når eg har laga bearnaise - det blir godt det! Er det andre som er like glad i nøttesmør som meg og kan dele erfaringer der det blir brukt som eit tilbehør eller som ingrediens i ei oppskrift? Ps: Eg synes bearnaise'n min er kjempegod, men eg synes den mangler litt "sting". Eg lager kvitvinsreduksjon av kvitvin, kvitvinseddik, estragoneddik, litt vann, sjalottløk, pepperkorn og lauberblad. Og når sausen er ferdig smaker eg den til med salt, pepper og sitron. Men eg synes alikevell den skulle hatt meir meir syrlig punch og eg føler ikkje at eg kjem dit eg ønsker om eg går berserk med sitronen heller. Eg såg eit tv program om ein kjent biff restaurant som var kjent for sin bèarnaise, og dei laga reduksjonen 6 mnd i forveien og lot den "modne" for å få den perfekte smaken. Kanskje det er noko sånt som må til? Eller er her nokon som har eit godt tips for å løfte nivået på bèarnaise'n? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakoen75 Posted February 14, 2021 Share Posted February 14, 2021 Sjøtunge med nøttesmør. Litt sitron, salt og pepper er knall. Bittelitt Stekt finhakket hvitløk sammen med ristet nøtter strødd utover topper måltidet. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted February 14, 2021 Share Posted February 14, 2021 (edited) Og ha er lokk klart, det kan ta fyr (mens du fomler med telefonen eller noe) Edited February 14, 2021 by Chiefen.v-2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bäke Posted February 14, 2021 Share Posted February 14, 2021 Jeg synes det er lettere å lage nøttesmør med usaltet enn med saltet smør. Min erfaring er at usaltet skummer mindre, og da er det lettere å holde øye med fremgangen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.