Jump to content

Kjøpe magasin med "stor" patronkapasitet?


Baldur

Recommended Posts

 
Quote

 

§ 7a. Forbud mot våpenmagasin med stor patronkapasitet

Det er forbudt å erverve våpenmagasin til skytevåpen med patronkapasitet på mer enn fem for hagler, 10 for rifler og 20 for pistoler, med mindre unntakene etter andre til femte ledd eller § 106 første ledd kommer til anvendelse.

Politimesteren kan gi personer som oppfyller vilkårene for erverv og innehav av skytevåpen, våpendeler og ammunisjon etter § 16 fjerde ledd, § 21, § 23a eller § 54 tillatelse til å erverve våpenmagasin med patronkapasitet på mer enn fem for hagler 10 for rifler og 20 for pistoler.

Politimesteren kan gi personer, som kan dokumentere ett års aktivt medlemskap i forening tilsluttet godkjent skytterorganisasjon, med godkjent skytterprogram som oppfyller de tekniske krav til deltakelse i internasjonale skytekonkurranser, tillatelse til å erverve våpenmagasin til pistol med patronkapasitet på mer enn 20 patroner.

Politimesteren kan gi personer som kan dokumentere to års aktivt medlemskap i forening tilsluttet godkjent skytterorganisasjon, med godkjent skytterprogram tillatelse til å erverve våpenmagasin til rifle med patronkapasitet på mer enn 10 patroner.

 

 

- Lurte på hvordan denne tilltatelsen ser ut? Hva er det man skal trenge å framlegge for å kunne kjøpe slike magasiner (over 20 for pistol og over 10 for rifle)?

 

- Er det selve magasinet som er regulert, eller kapasiteten? Hva vil det ha å si for å kunne bruke ulike basepads for magasiner (eks, Taran Tac) som gjør magasinkapasiteten på eks, et glock   magasin går fra 17 til 23 dersom man ikke har en tillatelse på større magasiner?

 

Vil det siste punktet i lovendringen tilsi at man har rett til å få tillatelse til å kjøpe standard-kapasitet (10+) AR magasiner så lenge man kan dokumentere 2+ år som aktiv IPSC skytter, selv om man ikke eier en AR rifle?

Link to comment
Share on other sites

@m00se Du må vise fram et våpenkort med påføring om at du har lov til å erverve høykapasitetsmagasiner til det aktuelle våpen. For å få byttet ut ditt eksisterende våpenkort med et slikt, må du søke for hvert enkelt våpen ved å bruke et ordinært søknadsskjema, dokumentere aktivitet, medlemsskap i DSSN og dynamiskklubb, NROF eller "HV-skyteklubben- som jeg ikke husker hva heter" samt så må våpenet ditt være et som lovlig kan brukes innenfor den aktuelle skytegren som krever bruk av høykapasitetsmagasin.       Å få mitt ihus tok 14uker! ...men, så var jeg jo visstnok søker nr 1 i distriktet...😅 

-Om du søker om våpen som du skal bruke høykapasitetsmagasin i, må du i tillegg dokumentere 2års aktivitet for å få riflemagasinløyve og 1års aktivitet for å få innvilga pistolmagasinmagasinløyve.

Edited by rhb
korrektur
Link to comment
Share on other sites

Noen som vet om hva konklusjonen ble for høykapasitetsmagasiner kjøpt før forskriften ble oppdatert?

Det står jo i forskriften "erverve" (skaffe, tilegne, opparbeide; kjøpe).

Om man ervervet disse før forskriften, er de da "lovlige", selv om man ikke har våpenkort hvor det står markert at man kan kjøpe høykapasitetsmagasiner?

 

Edit:
https://www.nrof.no/ny-vapenforskrift-trer-i-kraft-1-oktober-2020/

 

Quote

Personer som innehar høykapasitetsmagasiner før forskriften trer i kraft, kan beholde disse uten politiets tillatelse. 

 

Man kan visst beholde magasinene. Men nytt spørsmål, kan man bruke de? Om man for eksempel har en Mossberg Predator (ervervet til jakt) som tar AR-magasiner, og setter inn et 20-skuddsmagasin og tar med rifla på bana? Eller en Ruger 10/22 med 25-skuddsmagasin?

Edited by 5.6×15mm
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, 5.6×15mm said:

Man kan visst beholde magasinene. Men nytt spørsmål, kan man bruke de? Om man for eksempel har en Mossberg Predator (ervervet til jakt) som tar AR-magasiner, og setter inn et 20-skuddsmagasin og tar med rifla på bana? Eller en Ruger 10/22 med 25-skuddsmagasin?

 

Magasinbegrensingen omfatter vel bare halvauto?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...