Gillen Posted November 27, 2020 Share Posted November 27, 2020 Jeg har hatt denne kniven liggende på hylla i mange år, men etter å ha lest en del på Kammeret om div. kniver, så ble jeg litt nysgjerrig på kvaliteten. Mulig den bør taes i bruk ? Stålet er etter all sannsynlighet amerikansk CPM 3V carbonstål - uten at det sier meg så mye.. Noen som har synspunkter her ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skrueråmuttere Posted November 27, 2020 Share Posted November 27, 2020 Master Hunter har blitt laget i flere legeringer opp gjennom årene. Du sier "etter all sannsynlighet" - hva står det på bladet? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M67 Posted November 27, 2020 Share Posted November 27, 2020 2 hours ago, Gillen said: Jeg har hatt denne kniven liggende på hylla i mange år, men etter å ha lest en del på Kammeret om div. kniver, så ble jeg litt nysgjerrig på kvaliteten. Mulig den bør taes i bruk ? Stålet er etter all sannsynlighet amerikansk CPM 3V carbonstål - uten at det sier meg så mye.. Noen som har synspunkter her ? Jeg har en, egentlig en grei kniv, men den holder ikke eggen spesielt bra. Tror det fins (mange) bedre stål. Hva det heter vet jeg ikke. K Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aya Posted November 28, 2020 Share Posted November 28, 2020 Har en som er merket Carbon V. Lett å sette opp, holder eggen bra, synes jeg. Eneste bakdel er at bladet må settes inn med litt matolje ved lagring, skjolder på bladet,blir det uansett. Noen kniveksperter som kjenner til Carbon V, og noen som har et forslag til hvordan jeg blir kvitt skjoldene på bladet,er ikke rust! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gillen Posted November 28, 2020 Author Share Posted November 28, 2020 Samme merking på min kniv, Carbon V - og jeg har også skjolder på bladet. Prøvde å pusse de bort med stålull og olje, men klarte ikke å fjerne alt.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skrueråmuttere Posted November 28, 2020 Share Posted November 28, 2020 Carbon V er ikke 3V. Carbon V var det Cold Steel kalte det ikke-rustfrie stålet de til enhver tid solgte. Vi vet at de brukte 50100 og tror at de brukte 0170-6 og 1095. Alle disse er lavlegerte høykarbonstål. Dette er gode gammeldagse rustende kulelager- og verktøystål, som man vil bli overraskende fornøyd med dersom man er ellers vant til billig rustfritt stål. Bortsett fra at de ruster og patinerer. CPM-3V er derimot et moderne høylegert pulverstål i et litt annet prisleie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gillen Posted November 29, 2020 Author Share Posted November 29, 2020 Ok, takk for tilbakemelding. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Topp Posted July 22, 2023 Share Posted July 22, 2023 Om du har Cold Steel Master Hunter i San Mai VG1 eller CMP3V, så har du en knall god kniv. Personlig liker jeg San Mai VG1 bedre en 3V versjonen, selv om 3V vinner alt av tester når kniven blir «misbrukt». VG1 er lett å få sylskarp og holder seg skarp lenge. Må også gi kniven et stort pluss for knivgrepet, da den ligger godt i hånden og blir ikke glatt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.