EdvardB Posted October 4, 2020 Share Posted October 4, 2020 Hei Når det kommer til mat-aspektet ved jakta, er det vel godt kjennt at råvillt ikke smaker godt (kan skrive under på dette selv), og at disse må stekes tilstrekkelig for ikke å få i seg trinkiner og slikt. Men hvordan er det med rått kjøtt fra planteetende villt? Er det trygt å spise rått kjøtt fra feks. rådyr? Edvard B Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M67 Posted October 4, 2020 Share Posted October 4, 2020 (edited) 24 minutes ago, EdvardB said: Hei Når det kommer til mat-aspektet ved jakta, er det vel godt kjennt at råvillt ikke smaker godt (kan skrive under på dette selv), og at disse må stekes tilstrekkelig for ikke å få i seg trinkiner og slikt. Men hvordan er det med rått kjøtt fra planteetende villt? Er det trygt å spise rått kjøtt fra feks. rådyr? Edvard B Det avhenger vel for en stor del av rensligheten under slakting, oppbevaring, og slike ting. Rå indrefilet smaker iallefall godt, om det er trygt vet jeg ikke, men jeg lever ennå. Det er mulig det som med fallskjermhopping (og mange andre ting) det går fint, helt til det ikke går fint... K Edited October 4, 2020 by M67 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vavlo Posted October 4, 2020 Share Posted October 4, 2020 Svaret er ja, såfremt man har et godt hygiene og kjøleregime, noe som i praksis kan by på utfordringer når man ikke kan avlive og slakte/ skjære ned på et sted med kontrollerte hygieneforhold. Skal man bruke kjøtt til tartar, beef jerky eller liker burgeren medium bør man ha et strengt regime på hele prossessen fra utvomming fram til bruk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sølvrev Posted October 4, 2020 Share Posted October 4, 2020 Jeg spiser en del rått viltkjøtt i form av gravet hjort og rådyr, samt hjemmelaget spekepølse. Dette kjøttet har som regel hatt et opphold i fryseren før videreforedling. Lager også kjøttdeig og steker alltid viltburgeren medium. For øyeblikket henger et velvoksent elghjerte til speking i garasjen. Jeg har aldri opplevd noen problemer, men jeg er nøye på hygienen og hvilke deler av dyret som brukes på denne måten. Tartar er ikke min greie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
znopi Posted October 4, 2020 Share Posted October 4, 2020 2 hours ago, EdvardB said: det vel godt kjennt at råvillt ikke smaker godt (kan skrive under på dette selv), og at disse må stekes tilstrekkelig for ikke å få i seg trinkiner og slikt. Med råvilt mener du da rådyr? I så fall er mitt inntrykk at rådyr smaker fortreffelig. Og plantespisere, som rådyr, får ikke trikiner. Det er åtseletere som kan ha trikiner. Så om slaktehygiene er god, som nevnt av andre i tråden, vil det gå bra. God appetitt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M67 Posted October 4, 2020 Share Posted October 4, 2020 2 minutes ago, znopi said: Med råvilt mener du da rådyr? I så fall er mitt inntrykk at rådyr smaker fortreffelig. Og plantespisere, som rådyr, får ikke trikiner. Det er åtseletere som kan ha trikiner. Så om slaktehygiene er god, som nevnt av andre i tråden, vil det gå bra. God appetitt Jeg tror han mener rovvilt. K Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
znopi Posted October 4, 2020 Share Posted October 4, 2020 1 minute ago, M67 said: tror han mener rovvilt Ja det blir noe annet. så ikke den. Villsvin er jo et dyr som kan spise åtsler, og der bør det testes for trikiner, selv om antall tilfeller er svært lave. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M67 Posted October 4, 2020 Share Posted October 4, 2020 3 minutes ago, znopi said: er bør det testes for trikiner, Der jeg har sett villsvinjakt på nært hold er det automatikk i at det blir sendt trikinprøver av alt som er skutt. Og ikke spiser de det rått heller. K Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ladebenken Posted October 4, 2020 Share Posted October 4, 2020 Like trygt som annet kjøtt, men det er fullt mulig å ødelegge kjøttkvaliteten med dårlig hygiene under slakting og partering. Jeg lager mye spekekjøtt av hjortevilt. Fy f.. jeg har sett mye rart av det som burde være erfarne jegere. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
znopi Posted October 4, 2020 Share Posted October 4, 2020 1 minute ago, M67 said: automatikk i at det blir sendt trikinprøver av alt som er skutt I Sverige? Der jeg har jaktet har dette vært litt forskjellig. Jakt organisert og tilrettelagt for gjestejegere har nok i de fleste tilfeller en slik løsning. Men der en leier terreng for villsvinjakt må en nok ordne det selv. Det har i alle fall vært normalen der jeg har leid terreng. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M67 Posted October 4, 2020 Share Posted October 4, 2020 Deutschland über alles K Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjrckd Posted October 4, 2020 Share Posted October 4, 2020 Spiser rått viltkjøtt hele tiden. Tar alltid et par smakebiter ved slakting og når jeg kverner kjøtt. Smaker alltid til kjøttdeigen når jeg lager burgere og pølser. Samme med «røra» til leverposteien. Biff tartar serveres rett som det er til forrett. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
znopi Posted October 4, 2020 Share Posted October 4, 2020 1 hour ago, M67 said: Deutschland über alles Ordnung muss sein Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.