EdvardB Posted September 29, 2020 Share Posted September 29, 2020 Hei Jeg skøyt en fin liten kortnebbgås her forleden dag, og gledet meg til en god middag.. men så! Jeg hadde hengt fuglen til mørning i en villtpose; men jeg hadde hørt rykter om at jeg kom til å få bedre kvalitet på kjøttet om kjøttet hang til mørning helt fritt. Etter én dag (vel å merke en varm dag, ca. 20°) så skulle jeg ta inn kjøttet, og finskjære det. Da jeg kom til villtposen der stykkene hang, såg jeg en liten skokk fluer som satt å koste seg, så jeg vifta de vekk og tok med kjøttet inn. Da jeg åpna posen og så nedi, så jeg det jeg absolutt ikke ville se, en stor flekk med masse hvite små flue-egg. Da begynner feilsøkinga: Er det for stor netting i posen? (Kjøpt på en jakt-butikk) Er det fordi kjøttet hang løst nedi posen? (Burde jeg hatt litt papir rundt eller noe?) Eller kan det være noe annet? EB Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asterix Posted September 29, 2020 Share Posted September 29, 2020 (edited) Viltposen henger du luftig rundt kjøttet, ligger kjøttet i bunn av posen eller i kontakt med posen- legger fluene eggene tvers gjennom posen- uansett kvalitet på posen. Gås kan/bør en mørne med fjæra på hengende etter hode med en viltpose i rundt. Har du flådd fuglen, skjær ut bryststykkene og lår, og la det deretter mørne i kjøleskapet. Fluefritt og full kontroll på det meste. Edited September 29, 2020 by asterix 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.