Jump to content

speking av hjort


Recommended Posts

  • Tm changed the title to speking av hjort
  • 2 months later...
On 9/6/2020 at 8:44 PM, Tm said:

Er det noen som har noen gode råd om speking av hjorte hjerte og lår,

tenkte eg skulle stykke det opp før eg salta låre. 

helst tørrsalting.

Jeg har med hell speket stykker i 6 % saltlake .2-4 døgn 

Eller ett lag med grovsalt i 2 døgn.

Og overlevd flere ganger uten nitritt .

Jeg liker den saltmengden der ,nok til spekesmak.lite for å kunne spise mye .

Hjertet må åpnes mer en 2 deler er min erfaring, di pleier gå i dunken for meg .grunnet alle lommer .

Ellers er mine stykker maks 4-5cm tykke. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...