magnum_mauser Posted July 25, 2020 Share Posted July 25, 2020 Er her folk som har erfaring med dette? Eg har tidligare forsøkt med heil entrecôtefilet som eg har pakka inn i osteklede og lagt på rist i kjøleskap i inntil 60 døgn. Ein må då fjerne den ytterste "hinna" då den er svært tørr. Men kjøttet får ein utruleg konsistens, lukt og ikkje minst smak- vell verdt ventetida synes eg. Eg har også forsøkt ein metode som eg leste om på nett, usikker på kva ein kallar dette på norsk, men her framskynda ein prosessen ved å drysse kjøttet inn med salt og lar det derettef ligge på rist i kjøleskap alt frå 1 time til 1 veke - dette gav også gode resultater. Vakumpakker har lenge stått på ønskelista og her får ein poser meint til dry aging, som kunne vore spennande å prøve. Andre som holder på med langtidsmodning av kjøtt? Hvis ein går med planer om dette, vil eg for husfreden sin skyld anbefale å ha eit eiget kjøleskap til nevnte formål - øverstkommanderende i heimen synes ikkje det var kult å ha svær kjøttstykker liggande på rist i kjøleskapet i vekesvis 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted July 25, 2020 Share Posted July 25, 2020 Det med salt er fasinerende. Tørk en god biff med papir, gni den med 1-2 spiseskjeer salt og sett kaldt 12-24 timer. Dryaging står på lista over ting jeg har lyst å teste. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnum_mauser Posted July 25, 2020 Author Share Posted July 25, 2020 Hvis du har gjort dette med eit porsjonsstykke med biff, blir overflata so tørr etter 1 døgn at den må skjerast rein? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted July 25, 2020 Share Posted July 25, 2020 (edited) Nei, skyller av saltet, klappe tørt med papir og i panna med den. Edited July 25, 2020 by Chiefen.v-2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brubakken Posted July 25, 2020 Share Posted July 25, 2020 5 timer siden, Chiefen.v-2 skrev: Det med salt er fasinerende. Tørk en god biff med papir, gni den med 1-2 spiseskjeer salt og sett kaldt 12-24 timer. Bruker du grovt eller fint salt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted July 25, 2020 Share Posted July 25, 2020 Fint salt 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HK416 Posted September 22, 2020 Share Posted September 22, 2020 Eg har prøvd å tørrmodne med særs godt resultat. For å gjere dette på ein trygg måte bør ein bruke enten tørrmodningsskap eller modningsposer. Det billigste og greieste for hobbykokken er modningsposer. Desse posene fungerer som ein membran som slipper ut fuktigheit men holder bakterier og annet uønska ute. Den ytterste, harde hinna på kjøttet må skjærest vekk men kan benyttes for eksempel i burgere for å gi de en smak av tørrmodna kjøtt. Kvern det sammen med burgerene ca 1:4. Posene krever vacumpakker. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dodraugen Posted September 23, 2020 Share Posted September 23, 2020 Har egentlig fått bra resultat med å bare legge biff åpent på rist i kjøleskap. Pleid å snu biffen en gang om dagen. Hvitt mugg kan vaskes bort med eddik, men det har ikke vært nødvendig i mitt tilfelle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fluefiskern Posted December 29, 2020 Share Posted December 29, 2020 (edited) Butteraged skal vist være latterlig godt, legger 1cm med smør rundt hele kjøttstykket og lar det ligge en god stund Edited December 29, 2020 by fluefiskern Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.