Jump to content

Unngå Svindel ved Kjøp av rifle på finn


Hhhh

Recommended Posts

Om han lovlig eier våpen, så har allerede politiet foretatt en viss bakgrunnssjekk av fyren. Har han mange våpen så er han sannsynligvis opptatt av å oppføre seg slik at han beholder dem.

 

Det er utrolig lite svindel med kjøp og salg av våpen mellom våpeneiere... Det er riktignok en tvilsom kar i Bodø som opererer aktivt på finn.no, og så har vi en fotballspiller på vestlandet som har noen personlige problemer - det ryktes fort om man ikke holder sin sti ren.

Ta et videomøte med fyren (Teams, Facetime, Messenger, Skype osv) så får du sett børsa "live" og får gjort deg opp et inntrykk av selgeren.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Har nå både kjøpt og solgt både våpen og mye annet på Finn men aldri opplevd noen som helst form for problemer. Om du er så redd for å bli svindlet er det nok best du handler i en butikk. Ikke helt sikker på regelverket men tror vel du må fortolle ting du kjøper fra Svalbard og betale moms på de.

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Wintel said:

så har vi en fotballspiller på vestlandet som har noen personlige problemer - det ryktes fort om man ikke holder sin sti ren.

 

Ø B-B? Han holder i til i Trøndelag, men har ikke sett noe som indikerer at han har forsøkt å selge fiktive våpen eller våpendeler/tilbehør. 

Link to comment
Share on other sites

Finnes vel ingen skuddsikker løsning. Direkte svindel er vel omtrent ikkeksisterende ved omsetning av skytevåpen. Det som derimot kan forekomme er at varen ikke er riktig i den stand som det forespeiles i annonse. Få god muntlig kommunikasjon med selger og dann deg et inntrykk av vedkommende. Få bekreftet nødvendige opplysninger og viktige momenter skriftlig. Dvs hva som selges, tilstand osv Oppfatningen av hva som er bra, strøkent, feilfritt osv kan være forskjellig, så still detaljerte spørsmål rundt våpenet. Selger bør kunne besvare disse greit, og ikke være unnvikende. Be evt. om ekstra bilder.
Har handla masse på Finn, både våpen, optikk, ammo, komponenter og annet utstyr. Har aldri blitt svindla, men som sagt, noen garanti finnes ikke.

Link to comment
Share on other sites

Kan jo spørre om å få et bilde av leg og våpenkort. Så vet du at rifla er registrert på vedkommende. Kan jo også lage en kontrakt som sier at du kan holde igjen et gitt beløp til handelen er overstått og alt av papirer er ok.

Har aldri kjøpt våpen på finn, så har ingen personlig erfaring. 

Link to comment
Share on other sites

Hvis folk er "redde for" at en selger skal "svindle dem"... hvorfor er det da så om å gjøre å handle med nettopp vedkommende?? 😕   Om man bare er "generelt mistroisk "til alt fjernsalg mellom privatpersoner, vel...-så kan man jo bare sørge for å finne noen å handle med som man kan oppsøke fysisk...

Vet ikke hvilke "mistanker" kjøper har til at selger er "en svindler"... men, om det bare "er en fiks ide" bør man holde seg for god til å "henge ut" vedkommende, sånn bare for sikkerhets skyld...(!)  og om man er "skeptisk til" postoppkrav/ forhåndsbetaling bør man  forøvrig holde seg langt unna alt fjernsalg(og fjernkjøp) da det faktisk er ved bruk av forhåndsbetaling nesten all slik handel foregår. Det er nok av selgere som har vært godtroende nok til å å godta betaling i ettertid av mottak... og kloke av skade ikke gjør slikt igjen...

Link to comment
Share on other sites

Har ikke Finn en betalingsløsning for å sikre en trygg handel ? Eventuelt så kan dere jo inngå en avtale om delbetaling? 

Har selv både kjøpt og solgt våpen med ukjente der vi har brukt post. Har aldri opplevd noe problem med det 

Link to comment
Share on other sites

Nei, Finn la ned denne løsningen for flere år siden.
 

Om det kniper om kan dere vippse meg, og så vippser jeg selgeren når begge parter er enige om at alt er OK.

Blir dere ikke enige beholder jeg pengene - det må jo være et greit forretningskonsept 😛 

  • Like 1
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...