Jump to content

Tingretten - arv - ikke omregistrert


Think!

Recommended Posts

Det er viktig at grov og alvorlig kriminalitet etterforskes, oppklares og straffes hardt. En salongrifle er jo dødelig på flere kilometers avstand må vite. 

 

Det groveste i denne saken er vel at journalisten har brukt uttrykket "tenkt til å...". Og hva "til" gjør i denne setningen har jeg overhode ingen formening om, og det må jo minst kvalifisere til en bot på 10.000. Om ikke mer. Yrkesforbud hadde vel vært mer passende. 

 

Vi kan vel egentlig konkludere med at vi må prise oss lykkelig over at vi bor i et land der en slik sak både havner i rettsystemet (der den ikke har noe å gjøre) og i avisene. 

I USA skjer det 42 mord pr dag. En norsk journalists våte drøm. 

 

Regner med at ironien er rimelig selvforklarende. 

Link to comment
Share on other sites

"Arvet våpenet hos sin far," er også en interessant setningsoppbygning. Er det opplyst i dommen hvor mannen befant seg da våpenet ble overlevert, og hvilken betydning det har?

 

Mer til sakens kjerne, så tror jeg vel denne saken har medført mer ressursbruk i etaten enn den domfelte "må bla opp [...] til statskassen" . Med mindre det var ledd i en større jakt på savnede våpen kunne sikkert dette vært løst enklere ved å fylle ut en søknad om erverv, men litt usikker på muligheten for å komme til en rimelig løsning når de først står på døra og stiller et spørsmål der de antagelig vet svaret på forhånd. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...