Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)


Det er på høy tid å planlegge for kommende revejakt sesong! 
 

Hvor mange av dere som jakter rev, jakter også på hjortevilt? 
 

Håper på gode historier og interessante diskusjoner!

Edited by Generaldfeld
Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Du trenger ikke frykte for det. Hvertfall ikke fra denne kanten:D

 

Når det er skrevet, er jeg skuffet over manglende engasjement og bidrag fra andre forumsbrukere. Var mye mer fart, spenning og innlegg før om årene. 

Revejakt tråden for eksempel, gikk jo side opp og side ned, men nå......neeei

Stram dere opp gutter og jenter og bidra aktivt, så blir dette bra.

Om man knerter 1 eller 30 rev i løpet av sesongen spiller ingen verdens rolle. Det er engasjementet som teller.

Hva slags utstyr en bruker på revejakta spiller heller ingen verdens rolle etter min mening. Man må ikke ha overpriset tysk rifle med ditto overpriset optikk for å bidra og felle rev. Reven merker ingen forskjell mht utstyret som brukes.

Bruk det som allerede står i våpenskapet.

 

Så anbefaler jeg noen turer på skytebanen forut for jakta generelt, for å skyte inn og finpusse skyteferdighetene. Blir egentlig ikke bli for mange skytebanebesøk i løpet av året, når jeg tenker meg

om:D

 

Nuvel....nok om det. Er ute stadig vekk, langs snauhogster og langsmed jordekanter, for å observere og titte etter ymse, deriblant rev. Har sett en del rev, så det blir revejakt denne sesongen også. Ingen fare for at reven blir rødlistet med det første, hvertfall ikke her i området.

 

Ble kontaktet av en hyggelig grunneier i går kveld forresten. Han etterlyste revejeger. Han ville at jeg skulle begynne umiddelbart. Måtte veeeeldig forsiktig minne han på at det er jakt tid på rev.

Det skjønte han ingen ting av. Han har sau på beite, med små lam. Reven patruljerte langs inngjeringen og innenfor inngjeringen. En justering av den lokale revebestand var helt nødvendig mente han.

Nå må de inn i fjøset hver kveld, da han er redd for ytterligere tap av lam.

 

Det skal nok ikke gå så veldig mange dagene etter 15.07 før denne gutten er på plass/post der nei:D

 

 

 

Edited by Castor
Edit
 • Like 5
Link to post
Share on other sites
1 time siden, Castor skrev:

Ble kontaktet av en hyggelig grunneier i går kveld forresten. Han etterlyste revejeger. Han ville at jeg skulle begynne umiddelbart. Måtte veeeeldig forsiktig minne han på at det er jakt tid på rev.

Det skjønte han ingen ting av. Han har sau på beite, med små lam. Reven patruljerte langs inngjeringen og innenfor inngjeringen. En justering av den lokale revebestand var helt nødvendig mente han.

Nå må de inn i fjøset hver kveld, da han er redd for ytterligere tap av lam.

Faller ikke dette innunder § 3-3 og § 3-4 ?

https://lovdata.no/dokument/LTI/forskrift/2020-04-01-565

Link to post
Share on other sites

Veldig bra @Castor, godt og se du er inne og bidrar som alltid, hvergang like bra og interessant og lese! Sant som du sier, revejakt trenger ikke å koste veldig mye i form av at man må ha det dyreste utstyret til enhver tid, bruk det man allerede har i våpenskapet! Om man sitter ute i månen på åte, bruker hund, smygjakt, lokkejakt eller posteringsjakt, så er det aller viktigst at man kan treffe og at våpenet er innskutt og i orden. Det er som @castor sier, veldig viktig å gjøre sine forberedelser, på all jakt, også revejakt! Vitalt treffpunkt på en rev er ikke stort, så skytetrening er et must! Jeg bruker mest og sitte ute i måneskinnet på åtejakt, samt at jeg bruker lokk endel, det er svært spennende jakt! 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Hei, Jeg slenger meg gjerne med i tråden @Castor :) 

 

Jeg har et jorde til due/kråkejakt, men er litt sky av meg med tanke på støy (og hareskrik fra lokken) og med hus og bygninger som ligger ganske tett opptil jordet er jeg fremdeles ikke varm nok i trøya til å lokke etter rev i full camo og fyre av magnum’n fra hagla tidlig eller seint:) MEN, jeg er gira på å benytte smårovviltkortet til statsskog på feks Børresen. Er det veldig mye vanskeligere å lokke rev i skauen, har noen evt noen tips? Og skutt rev uten pels å spare på, hvor gjør man av den om man bor i leilighet i byen? I skogen kan den vel bare ligge?:) 
 

takker på forhånd på svar:) 

 

ohh, og ja, vet rifle er å foretrekke, men lommebok tillot kun hagle i første omgang så da skal det meste prøves med den før det blir rifle i fremtiden;) 

Edited by TG
 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Og lokke rev inn på haglehold i skogen er noe av det beste som finnes 👌 vær nøye med valg av post og glem ALDRI vinden. Og sitt for all del helt stille til du har den på skuddhold, en rask bevegelse med hodet kan være nok til att det hele går i vasken. Hva som er en god post kan være så mangt, men etter noen kontakter med rev begynner du nok og forstå litt av det. Det krever litt erfaring. Vær nøye med hvor du dumper skrotten, det gagner ingen at en turgåer kommer over slikt. Skallen blir jo også ett fint trofe😉

 

Det gleder meg alltid og lese om dine bravader @Castor og jeg kommer nok til og dele mine utåver. Skal ut og se om noen hi imorgen kveld om det er noe aktivitet 😉

 • Like 2
Link to post
Share on other sites
På 9.6.2020 den 10.34, Skarvekongen skrev:

Faller ikke dette innunder § 3-3 og § 3-4 ?

https://lovdata.no/dokument/LTI/forskrift/2020-04-01-565

 

For å ta en short cut ang akkurat denne "revehistorien" så har den vært en sving innom fylkeskommunen.

Svaret derfra var at om han kunne dokumentere  at tap av lam utgjorde et betydelig økonomisk tap, så var det kart for uttak.

Det måtte selvfølgelig søkes i forkant av uttaket og søknaden måtte behandles og evt godkjennes. Vet ikke hvor lang tid slikt tar, men det skulle ikke forundre meg om tap av lam var et ikke eksisterende problem, når søknaden var behandlet og beitesesongen for lengst var over.

 

Hva er et betydelig økonomisk tap??

For Røkke Gjelsten og I.....har det sikkert en annen definisjon, enn for en gjennomsnittelig sauebonde, som prøver så godt han kan å ta vare på buskapen sin.

 

Så videre....hva er definisjon av ordet dokumentasjon i denne forbindelse??

Skal man stå å se på at reven tar livet av lam......er det god nok definisjon, eller holder det at man antar at reven har tatt livet av lam. Han fortalte at han har fått tilbake øremerker av lam fra steder der lam og sau umulig kunne ha vært, for eksempel.

 

Han nevnte ord som byråkrati og supperåd ord som passer godt inn i denne "saken"

Han ga selvfølgelig opp hele greia og slik er det as we speak.

 

Et langt liv som jeger blant annet, har lært meg at i akkurat i slike saker alle formaliteter være i orden, dvs en skriftelig godkjenning, hadde vært å foretrekke.

Jeg er aaalt for glad i hobbyen min til å risikere tiltale i aller værste fall, om en eller annen, eller flere, med spesiell omsorg for dyr, skulle finne på å engasjere seg i saken for eksempel.

Nei....alt var bedre før om årene, da hadde man en mer praktisk tilnærming til ting og tang.

Verden er i ferd med å gå fullstendig av hengslene dere.

For å avslutte på en hyggelig måte, så skal det, som allerede nevnt i innlegget mitt litt lengere opp i tråden, ikke gå veldig gå mange timene etter den 15.07 kl 00.00 før man er strategisk plassert i dette området nei.

 

Nok om det og over til dette😀

15 timer siden, 22.Wmr skrev:

Det gleder meg alltid og lese om dine bravader @Castor

Var ute i går kveld for å spane etter ymse, kun med filmkamera, bare så det er skrevet. Var spesielt ute etter rev og (rådyr)bukk. Ingen rev og ingen bukk observert.

Men man fikk derimot  besøk av denne karen, som like godt la seg til for å ta en dubb, 50 meter unna jaktstigen.

Da så det slik ut på skjermen på kameraet.

20200609_215226.jpg.13f882582f016e5f25e12f7191b620f1.jpg

 Jeg kan videre informere om at en elg er rimelig mye større enn rådyr og rev, men det vet dere heeelt sikkert fra før😀

Vi hadde en hyggelig prat vi, før han tuslet videre, for å holde på med sitt.

Artig å spennende var det, mens det sto på.

Ble bra opptak ut av det også. Bra lys til langt på natt nå vet dere-

Kan hende det blir en YT video ut av det også. Hvem vet😀

Jeg kommer tilbake.

 • Like 3
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Tid for kattekrig snart når juli går over midten. Jeg er nok blitt litt masete om katteproblemet på åtet, men skal holde meg i skinnet... tror jeg. Hittil ingen løsning funnet.

Og siste sesong ga null rev, så her er man i bakerste pulje. Men noen må vel være der også for at andre ikke skal miste motet om antall fellinger ikke overstiger 1 stk rev

Link to post
Share on other sites

Da har en demmel fugleskrik-lokk og en Clausen rådyrlokk kommet i posten,  15juli kan ikke komme fort nok. 
 

Noen som vil dele sin prosedyre på lokkejakt etter rev i skogen? Hvor mange minutt per post, camo, vind etc?:) 

Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...

Castor er inne på noe vesentlig, du trenger ikke utstyr til titusener av kroner.  Bruk det våpenet og den kikkerten du har. Ta litt tid i skog og ved jorekanter. Få en avtale med grunneier og kom deg ut. Det å sitte ute i kvelding og grålysning gir spenning uansett om reven kommer eller ikke.  Kommer reven er det spenning så det holder. Jakt på rev er det beste viltstellet du kan utøve. God jakt. 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Melder meg inn i den tråden her.

Har til nå omtrent bare jaktet elg, men den sesongen er jo ikke så lang så har tenkt til å prøve andre former for jakt. Revejakt er noe jeg har veldig lyst til å prøve, men ikke spesielt erfaren på dette.  Har et par fløyter liggende, men lurer på hvordan dere går frem når dere skal skaffe dere terreng å jakte på. Er det via inatur, eller ringer dere bare grunneiere for å høre om muligheter? Er det skog eller helst områder med jorder dere jakter på ? Ser det har blitt mye mindre rådyr her de siste årene, så vil prøve å lokke litt rev her for å se om det er mye av det. 

 

Har et løp i 6.5x55 jeg tekte å bruke. Tenker at 9.3 kan bli voldsomt, selv om den gjør jobben. Noen tips til ammunisjon jeg kan bruke? Ferdig rulla hadde vært lettvint, men lader litt selv også hvis det er større utvalg der. 

 

Blir spennende å prøve. Er ikke lenge til start nå :)

Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
43 minutter siden, Sitka skrev:

Lad med sierra varminter til 6,5x55.

 

Bruker du 85 eller 100 grs? Har du noen ladedata? Har noe n19 krutt liggende 

Edited by Begnadøl
Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

100 gr, er ei vanlig varmintkula. Eg ladar med Vv 150. Norma 19 er vel universalkrutt for 6,5x55 så bør kunne brukas. Eg ville vore litt skeptisk til ladedata frå andre på nett utan og kunne sjekka det opp mot ei ladebok. Dersom du ikkje har ladeboka bør du få tak i den, er litt kjekk og ha. 85 grain er dessverre gått ut av sortimentet til sierra, Noko eg synes er litt synd.

Edited by Sitka
 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Dersom alt faller på plass slik jeg har tenkt, er revejakt en av mulighetene mine. Jakt og fiskekompis med egen åtebu er ikke feil :-D
men jakta har ligget nede her ta skabben har tatt det meste....


Det blir nok en "Man tager vad man haver" jakt for min del. Men kan lade sjøl så det går vel ant å lage seg noe reven detter av i .308 også regner jeg med? 
Har jo lyst på ei.223 rifle også men det er så mye anna som må på plass i skapet først. 

Link to post
Share on other sites
1 time siden, Sitka skrev:

100 gr, er ei vanlig varmintkula. Eg ladar med Vv 150. Norma 19 er vel universalkrutt for 6,5x55 så bør kunne brukas. Eg ville vore litt skeptisk til ladedata frå andre på nett utan og kunne sjekka det opp mot ei ladebok. Dersom du ikkje har ladeboka bør du få tak i den, er litt kjekk og ha. 85 grain er dessverre gått ut av sortimentet til sierra, Noko eg synes er litt synd.

 

Ok, får vel prøve 100 grs da. Har ladeboken og står data for 100 grs rekruttkule bak på n19 boksen, så kan vel bruke den som utgangspunkt. 

Link to post
Share on other sites
2 timer siden, Tjukkas skrev:

Dersom alt faller på plass slik jeg har tenkt, er revejakt en av mulighetene mine. Jakt og fiskekompis med egen åtebu er ikke feil :-D
men jakta har ligget nede her ta skabben har tatt det meste....


Det blir nok en "Man tager vad man haver" jakt for min del. Men kan lade sjøl så det går vel ant å lage seg noe reven detter av i .308 også regner jeg med? 
Har jo lyst på ei.223 rifle også men det er så mye anna som må på plass i skapet først. 

Er varmintkuler til .30 kaliber og, mulig du må lada sjølv da ellers kan du vel bruka vanlig blyspiss og.

Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Sitka said:

Er varmintkuler til .30 kaliber og, mulig du må lada sjølv da ellers kan du vel bruka vanlig blyspiss og.


Det skal nok gå bra. Ladeutstyr kommer i furteboden ettervert. Drev og surret med det før en gang i tiden. :-D
 

 

Link to post
Share on other sites
13 hours ago, Begnadøl said:

Har et løp i 6.5x55 jeg tekte å bruke. Tenker at 9.3 kan bli voldsomt, selv om den gjør jobben. Noen tips til ammunisjon jeg kan bruke? Ferdig rulla hadde vært lettvint, men lader litt selv også hvis det er større utvalg der. 

Vanlig hullspiss fungerer godt - f.eks Norma trainer (Norma Rekrutt). Merk - det er en liten blink.

Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
5 timer siden, knutivars skrev:

Vanlig hullspiss fungerer godt - f.eks Norma trainer (Norma Rekrutt). Merk - det er en liten blink.

 

Type Lapua Scenar også? De flyr ikke bare rett igjennom? 

Edited by Begnadøl
Link to post
Share on other sites

Har nå i alle fall ladet opp en liten bolk til sesongen. Må bare sjekke at de samler greit nok i børsa mi først. Så får man se hvor mye tid man får utover, er hektisk om dagen :-)

104181904_605136530105404_6184245706395441272_n.jpg

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Begnadøl....Er en smule skeptisk til å bruke Lapua Scenar på vilt. Har brukt det på bever og ja beveren måtte gi seg den, men ikke så umiddelbar avgang som ønsket.

Om man dytter opp farta betydelig......opp mot 900 m/s kan det funke, men i normalhastighet for 6,5x55 er hvertfall jeg skeptisk mht bruk av Lapua Scenar HP på vilt, men det er meg.

 

Vux....ser ut som en dødelig combo på rev det der. Både kulevalg og kaliber er gull på revejakt og sikrer umiddelbar avgang, forutsatt rett skuddplassering.

 

Nuvel....var ute en tur i går kveld (nok en gang) for å titte etter ymse. Ymse har dukket opp de, så som Elg og Rådyr, men ikke rev på ei sund, før i går kveld, men da var den plutselig på plass dere, svært så fotogen, som dere ser.

Slik så det ut i søkeren på videokamera. Oppløftende, med tanke på nært forestående 15.07

20200706_220421.jpg.1cb5b46e5b7cb8bb1a80e938f2e72b99.jpg

 

Ikke det aller beste bilde tatt av en frisk og rask rev, men man ser at det er en rev ja.

Tipper det er ei sulten tispe ute på matsøk.

Hundepellets strødd ut strategisk i skogsbilveien, bremset reven såpass at det ble brukbare opptak ut av det.

Merkelig hvordan verdensbildet snudde om til svært så positivt, da denne reven plutselig dukket opp dere.

Dette hadde vært en 100% tjangs om det var rett dato.

Glemt var frykten for Corona, irritasjon mht ulveforvaltnig og forslag til ny våpenlov, da man satt og studerte en lys levende rev i noen minutter.

Edited by Castor
Edit
 • Like 5
Link to post
Share on other sites
On 7/6/2020 at 3:29 PM, Begnadøl said:

 

Type Lapua Scenar også? De flyr ikke bare rett igjennom? 

De flyr jo mye mer gjennom enn en varmint-kule eller vanlig blyspiss, men hullspiss ekspanderer jo de også. Derfor kommentarer min om at det er liten blink - så treff godt. Samme gjelder jo for .17hmr. relativt liten kule, men gjør nok skade når du treffer riktig. Vær godt innskutt og godt trent, så går det godt. Én rev jeg tok med 6.5x55 norma trainer ble omtrent utvommet på stedet, så hullspiss fungerer de og.... 

Jeg har skutt rev med både .17, 6,5x55 (norma trainer) og .223 m/36gr Varmint Grenade (Black hills). Alle gjør jobben om du treffer, men du kjøper deg litt mer marginer ved bruk av kule som ekspanderer godt. På vinteren jaktes det for pels, så kommer nok til å bruke 36-grains Varmint Grenade fra Black hills kommende sesong og samle mer erfaring med den kula. Fristende å bruke .17 mer også, men så var det dette med marginer.... 

Link to post
Share on other sites

Har aldri prøvd hullspiss på jakt og har vel ikke tenkt tanken heller. Det fungerer sikkert bra, men tror jeg bestiller meg noen varmint kuler fra Sierra og prøver dem først. Har bestilt meg tofot også så begynner vel å bli ganske klar for å prøve litt jakt. Kunne kanskje trengte en lokkefløyte eller 2. Noen som har tips til fløyte og erfaring med hva som fungerer av lyder?

Link to post
Share on other sites
 • 3 weeks later...

Fikk endelig surret meg til skytebana for å teste reveammoen. Fornøyd med samlingen jeg fikk og holder fint til revejakten. Har ikke skutt noen stige eller noe, bare valgt noe som skulle gi 1100m/ i GRT verktøyet. 

 

Målte den til 1104m/s, (36.6gr N140, COL 60mm) i 50cm løpet mitt på Kimbern. 

 

Så når været blir bedre nå skal jeg ut å teste litt lokk er planen.

 

 

115736354_607153276847296_6538064913997357_n.jpg

 • Like 2
Link to post
Share on other sites
 • 3 weeks later...

Utsikt fra lokkeposten. Hjemmelaget tripod i forgrunnen.

Lokket med fuglepip fra elektronisk lokk.

Etpar kvelder tidligere kom reven, en fullvoksen men litt sommerbustet,  over myra som skutt ut av en kanon, kastet seg mot høyttaleren der ute, fikk betenkeligheter og styrtet avsted i enda større fart, Jeg satt igjen med 17 hmr'en og angret på at hagla ikke var med. Morsomt læll.

Utsikt fra lokkepost revejakt.jpg

 • Like 5
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...