Jump to content

Stående fuglehund og bo i byen?


Recommended Posts

God kveld! 

Spørsmålet er kort og greit; kan det fungere å bo i byen, i leilighet, og ha en stående fuglehund?

 

Jeg spør fordi jeg har en drøm om å på et tidspunkt få meg en stående fuglehund. Men så har det seg slik at jeg og familien bor i Oslo sentrum, i leilighet (100kvm), og jeg er veldig usikker på hvorvidt en stående fuglehund (eller hvilken som helst annen hund) vil trives med å bo slik. Uavhengig av hvor en bor, er det klart at en jakthund ha sin del mosjon, trening, stimuli og bruk (på jakt). Den biten må alle gi hunden sin uavhengig av hvor en bor, men spørsmålet er altså om de fysiske forholdene i en relativt liten bolig med to voksne og tre barn er gunstig for en aktiv hund med de behovene jeg beskrev over. Noen hundefolk der ute som vil dele noen tanker om temaet? 
 

Link to comment
Share on other sites

Jeg tenker dette er uproblematisk. Stående fuglehunder trenger like mye annen stimuli som de trenger naturstimuli. Min setter er vel så sliten etter en tur i byen som etter timesvis til skogs. Det viktigste er at hunden blir en del av hverdager og får sitt. 

Link to comment
Share on other sites

Så den største utfordringen vil kanskje bli å overtale daglig leder (kona, ikke borettslaget) om at fuglehund er tingen.
 

Nå går jeg kanskje litt utenfor temaet jeg la opp til i overskriften, men hva med første tiden med valp i byen? Andre utfordringer knyttet til dette, eventuelt faktorer som kan gjøre det enklere for meg som (kanskje) førstegangs hundeeier? (tenker på tetthet av kurs, klubber etc) 

 

I bunn og grunn leter jeg vel etter argumenter som taler for å ha jakthund (som skal jaktes med, føler det må understrekes) når man bor i byen, samtidig som jeg prøver å gjøre meg kjent med utfordringene som kan finnes. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...