Jump to content
Sign in to follow this  
Eb

Montere kikkert i ringer

Recommended Posts

hei, har nå gått til anskaffe av kikkert for sauern. Har picatinnyskinne med 30mm qrw ringer. Lurer litt på om noen har noen enkle tips til å få montert kikkerten i vater?  og eventuelt avstand mellom øye og kikkert?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Finnes mye om dette om en søker på feks YT, men her kommer noen triks jeg bruker.

Optimal øyeavstand vil være vanskelig å oppnå i alle skytestillinger. Har en hurtigjustering av lengde på stokken vil det være noe enklere. Man kommer nærmest siktet i liggende skytestilling, så om denne skal brukes bør en gå ut fra denne og sørge for å ha tilstrekkelig øyeavstand i denne skyestillinge, så får en evt strekke nakken litt i andre. Start med noe kort avstand og flytt ut til det blir et klart og  skyggeløst bilde i hele siktebildet (både på høyeste og laveste forstørrelse). Man må gjerne prøve seg litt frem, og drive sikteøvelser før en går til endelig montering.

Sett ringene så langt fra hverandre som siktet tillater, når du har riktig øyeavstand, og bruk denne posisjonen hver gang du setter på siktet.

Om du har gammel type QRW, legg fliker av feks printerpapir mellom øvre overfall og sikterøret når du smetter ringen på, for å evt unngå merker på siktet (fjernes etterpå).

Sett bunndel på ringer i valgte spor og skyv disse fremover mot anslag og skru til med hendel.

Gni noe harpiks (finn en klump kvae på nærmeste gran av noe størrelse)  på sikterøret i området der ringene havner.

Bruk gjerne en liten dråpe blå Loctite ell. på skruene til overfallene. Skru disse løselig ned. Sørg for å ha samme glippe på begge sider. Sett våpenet horisontalt i et pussestativ, skrustikke ( med beskyttelse) ell. Legg et rettholt (kan feks være en løs skrutrekkelklinge ell) på tvers over skinna og et tilsvarende på høydejusteringstårnet på siktet. Ta et skritt tilbake, sikt og vri forsiktig på siktet til rettholtene er parallelle med hverandre. Skru til skruene vekselvis til de sitter. Sjekk at det er glippe på begge sider av ringer. Om en trekker til med den korte enden av torxnøkkelen, det en klarer med tommel og pekefinger, skal momentet være rimelig ok.

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 minutter siden, vavlo skrev:

Sett ringene så langt fra hverandre som siktet tillater,

Tja, med picatinny skinne og QRW ringer ville jeg ikke gjort dette, prøv heller å bevare muligheten for å flytte kikkerten noen slot frem/tilbake på skinnen hvis det er mulig å få til med aktuell skinne og kikkert.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Min tilnærming er begrunnet ut fra at størst mulig avstand mellom ringer gir størst stabilitet og sannsynlighet for mindre (ingen) treffpunktsendring ved av/ på montering.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Låner denne tråden litt jeg.

 

Skal montere et kikkertsikte på en Weihrauch HW660M. Ringene jeg har kjøpt inn er fra Sportsmatch, som klemmer direkte på skinna (samme type skinne som Anschutz). Tror dere det her vil være nødvendig med noe form for lapping/sliping av ringene? Og ville dere brukt loctite?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...