Jump to content

Beste kule for rev (17 hmr)


Recommended Posts

Hei. 

Jeg skjøt på en skada rev i går cirka 70 meter. traff noen centimeter bak bog beine. reven løp 30-40 meter før den kolapset. Ble ikke gjennom skytning. Bruker Remington acutip v boat tail ammo 17 gr. synes at denne ammunisjonen ekspanderer for fort. 

Noen som har noen erfaringer?  

Link to post
Share on other sites

Du skal vel ikke ha gjennomskytning med 17 HMR. Det optimale med V-MAX og tilsvarende i 17 HMR er at de nærmest eksploderer i dyret og leverer all sin energi der. Masse ødeleggelse innvendig, og liten skade på skinnet. Kjenner ikke til din kule, men om den fungerer som en varmintkule til rev så blir det ikke gjennomskytning. Kaliberet er jo ikke verdens kraftigste, så du vil få færre tilfeller av knall og fall enn med kraftigere varmintkalibre som f.eks. 223 eller 243.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

En av fordelene med 17 HMR er jo at det ikke blir gjennomskyting. Så fremst man skal ta vare på skinnet er det jo flott. Reven er jo ett lite mål og treff bak bog med 17HMR har jeg opplevd utras på flere ganger. Større kaliber med god kule så er skuddplassering ikke fullt så viktig, men de grovere er jo ofte litt vanskeligere å skyte presist med, bråker mer, fare for rikosjetter osv osv :-) 

  • Like 2
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...