Jump to content

Identifisering av gammelt våpen


mmdd

Recommended Posts

Hei

 

Etter nylig dødsfall i familien på samboers side, dukket det opp ett våpen hos avdøde. Jeg har ikke fått sett på våpenet selv og har kun ett bilde. Bildet er ikke akkurat av beste kvalitet, men jeg prøver allikevel for og se om noen har peiling på hvilke våpen dette kan være.

 

Hvordan skal man forholde seg med våpen etter dødsfall? Skal forsøke iløpet av kort tid å få tatt noen flere og bedre bilder av våpenet. 

IMG_20191226_135028.jpg

Link to comment
Share on other sites

Rolling blokk våpen, introdusert i Norge/Sverige i 1867. På militære låskasser er årstall stemplet på låskassen. Sivile versjoner er ofte uten årstall og ble produsert som både rifle og hagle langt ut på 1900 tallet. Er den produsert før 1890 er den registreringsfri.

Link to comment
Share on other sites

Som Per-S sier. Det jeg kan tilføye er at bildet viser et annet baksikte enn det opprinnelige militære siktet. Dette er nok enten et helt sivilt jaktvåpen eller mer sannsynlig en militær rifle som senere er ombygd til jaktbruk. Er løpet riflet eller er det glattboret for bruk som hagle?

 

Nærbilder av låskassen samt all merking på pipe og kasse kan bidra til nærmere identifisering og muligens tidfesting. Også fint om du kan ta noen gode bilder av fremre del av pipa fra begge sider samt oppå bakre del av pipa rundt baksiktet. Dette for å se om der er spor av bajonettfeste og/eller militært baksikte som gjerne ble fjernet ved ombygging til sivilt bruk.

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar til dere som har skrevet. Skal få lagt ut bilder ila helgen. Er det noe verdi i noe som dette eller egner det seg best som veggpynt? Skjønner det er vanskelig og fastslå no når det foreligger så lite info om våpenet. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Det ser ut som en typisk "Garrucha". Brasiliansk, disse var populære i Sør-Amerika fra ca 1930 til 1960 fordi de var billige og små nok til å være praktiske som daglig bevæpning. Det finnes et utall varianter, men alle har samme mekanisme.

 

Google garrucha eller "brazilian double barrel pistol" så finner du mange bilder.

 

Siden denne høyst sannsynlig er produsert i moderne tid er den registreringspliktig, IKKE antikk.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...