Jump to content

Rustfritt eller ikkje rustfritt, det er spørsmålet...


Recommended Posts

Eg skjønar jo at ein opplagt fordel med å gå for rustfritt løp/kammer er at det ikkje rustar, ikkje like lett iallfall. Ein ulempe er jo at det gjerne kostar nokre fleire lappar. Utover dette, er det vesentlege skilnadar i eigenskapane mellom rustfritt/ikkje rustfritt, som har noko å seie for presisjon, slitasje, potensiell fare for løpssprenging, eller anna?

Link to post
Share on other sites

Pipene er lettere å skade under puss, men tåler flere skudd før de er utslitt. Sies det da. Bare hatt ei rifle som var "rustfri" der ga pipa seg etter ca 2500 skudd. Kaliber .25-06 rem som er litt hard mot piper da skal det sies ;) 

 

Ellers ser det jo pent ut og som du skriver det er litt mer motstandsdyktig mot rust.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Rustfrie våpen er ikke vedlikeholdsfrie, men de er betydelig mer motstandsdyktige mot fukt. Et hvert våpen, rustfritt eller ikke, bør tørkes med en tørr klut over alt der du kommer til etter en jakttur i regnvær. Dra også gjennom løpet. Ellers bør løpet pusses jevnlig for å få bort kruttslam og mantelavleiringer etter skyting, og det er viktig at bevegelige deler smøres/oljes for å opprettholde en sikker funksjon. Det handler også om å ta vare på verdier. 

Edited by Sølvrev
Link to post
Share on other sites

Etter fuktigt ver heng geværet oppforbi ovnen, vedovn alltså.

Det fordrer nesten at en tar den ut av stokken, det igjen fordrer at rifla er bedet og at en drar skruene nøyaktige like langt hver gang.

Dette må selvsagt prøves på forhånd, men rifler som er bedet og ligger skikkelig i stokken pleier sette skudda på samme sted.

Min erfaring iverfall.

Link to post
Share on other sites

Men tar ett forbehold med skikkeligt regnvær, ganske lett og få frittliggende løp viss det er meningen da, men treverket rundt låskassen kan slå seg og skape problem.

Mulig en kan forhindre det med en lakk som hindrer vann og trenge inn, dersom en har lakkert stokk da.

Link to post
Share on other sites

Plaststokk(eventuelt lakkert laminat) og rustfri er stabile våpen i ruskevær. Krever nok vedlikehold men ikke så mye som med blått stål og vanlig trestokk. Med en 308 win blir det ikke feil heller ;)

 

Vet ikke budsjettet ditt, men denne rifla kan du høre om en god pris på, eller en pakke med kikkert, demper og annet du måtte ønske. Da har du også mulighet for lette pipeskift om du ønsker flere kaliber.

 

http://www.aspeliesvapen.com/317035148/product/3068846/rössler-titan-alpha-rustfri-kal-308-win?catid=580391

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...