B686SP Posted November 3, 2019 Share Posted November 3, 2019 Hjelp, jeg blir tullet. Temaet er altså sopp og løk som stekes sammen og da får man noe som er kjempesnadder. So far,so good. Denne blandingen har et fancy navn, kan det være fransk? Er det noen som kan hjelpe med hva dette fancy (franske?) navnet er? Mvh frustrert over og ikke hverken huske eller finne ut hva det heter Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeffery Posted November 3, 2019 Share Posted November 3, 2019 (edited) Duxelles? Edited November 3, 2019 by Jeffery Skrivefeil. Fransken min er råtten... 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B686SP Posted November 3, 2019 Author Share Posted November 3, 2019 @Jeffery Det stemmer på en prikk. Du er dagens helt Tusen takk. Mvh Mats 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ei tohi varjata Posted November 3, 2019 Share Posted November 3, 2019 Flytter denne til matprat, siden den faktisk ikke er kun off-topic Ole 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeffery Posted November 3, 2019 Share Posted November 3, 2019 (edited) 2 timer siden, B686SP skrev: ..Tusen takk.. Bare hyggelig Hilsen en som er litt over gjennomsnittet opptatt av mat Edited November 3, 2019 by Jeffery 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B686SP Posted November 4, 2019 Author Share Posted November 4, 2019 @Ei tohi varjata fremdragende. Slo meg ikke å legge den i matprat i det hele tatt @Jeffery Da er vi 2. Mat er utrolig viktig for meg,både ifht smaksløkene og det sosiale rundt en god middag. Det blir liksom ikke like koselig å dele en Grandiosa i godt lag 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jegermeistern Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 Det var jeg som var "angiver", og rapporterte at innlegg som får tennene til å løpe i vann, ikke er "OT", men matprat! Jeg har en "sopp-kokebok" (Wiborg & Wiborg: Sopp på menyen), men fant ikke oppskrift på dette der. I diverse vilt-kokebøker er det oppgitt blanding av løk og kantarell, jeg har kommet fram til følgende: Kantarellen er hakket, og kokt i "Kviteseid-smør", før den er nedfrosset i passe porsjoner (små yoghurt-beger). Jeg bruker dobbelt så mye hakket løk som kantarell, steker løken til den er gyllenbrun, blander i kantarellen, og litt hakket rød paprika, for utseendets skyld. Og så litt fløte (Tines "matfløte", 20 %, er OK, dette er kaloririkt nok allerede!). 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luxus Lungemos Posted December 8, 2019 Share Posted December 8, 2019 Ha på litt sukker på sopp/løk blandingen i en varm panne så du får en karamellisering, og en dæsj nypresset sitronsaft over. Helt magisk. Lært det av en proff viltkokk. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.