Jump to content

Svenske våpentilstander


Scotchteip

Recommended Posts

Har sett litt på svenske våpenbutikker på nettet for å få inntrykk av hva man kan kjøpe der i forhold til Norge. Blant annet kan man kjøpe

  • MP40, STG44 i 22lr,
  • flere halvauto rifler i 9mm, som Ruger PC Carbine, cz scorpion, AR15-modeller
  • halvauto hagler med boksmagasiner

Kort fortalt er de mer liberale med halvauto-ene enn oss.

Skulle gjerne lært litt mer om svenske "vapenlager". Er det noe på kammeret som vet hva svenske bruker slike våpen til? Det stod på nettbutikken (fk sport) at det kun er for "blinkskyting", tilsvarer det dynamisk i Norge?

Link to comment
Share on other sites

Svenskene har ikke en liste over godkjente halvautoer så de kan i utgangspunktet kjøpe hva de vil.

Det er krav til pipelengde osv, men unntak kan gjøres her også

 

Samtidig er det polisen som på eget forgodtbefinnende bestemmer om de syntes den rifla du søker på er innafor til det du vil ha den til.

Link to comment
Share on other sites

Har forstått det slik at Politiet i Sverige er svært restriktive på å gi lisenser, i tillegg så varer en lisens i kun 5 år. Så man må søke på ny innen fristen går ut, og skal vel også ha svar innen den forrige går ut på dato. Det er i noen distrikter svært vanskelig å få til. Så ikke alt er bedre over grensa. De sliter jo i mye større grad en oss med voldshendelser med ulovlige våpen, mens de fleste tiltakene gjør det vanskeligere for lovlige våpeneiere. 

 

Det er ihvertfall slik jeg oppfatter situasjonen derborte. 

Link to comment
Share on other sites

Tror ikke svenske tilstander i våpenlovgivningen er noe en bør ønske seg på generelt grunnlag. På noen områder fremstår den som noe mer liberal, men på andre mer restriktiv (skal ikke påberope meg å ha inngående kjennskap). Blant annet kan man bli nektet erverv av repeterrifle til jakt pga utseende, og demper er lisensbelagt. Det ser imidlertid ut til at en oppmykning av lovverket er på gang på noen områder, men det presenteres stadig (absurde) forslag til begrensniger på andre, som feks forbud mot unødvendig grove patroner (da noen i forvaltningen har fått for seg at disse er velegnet til å felle vilt på lange hold). Det er en generell utvikling mot restriktive våpenregimer i de fleste vesteuropeiske land, Sverige inklusive. Storbritannia trenger en vel knapt nevne. Fremgangen til de såkalte grønne politiske partiene forsterker denne utviklingen. Spesielt i Tyskland har fremgangen til De Grønne vært med på å skjerpe våpenlovgivningen. Kanskje heller ikke så merkelig om slikt gir noe ekstra næring til reaksjonære krefter i de østeuropeiske landene, der retten til sivilt våpeneierskap tilsynelatende står sterkere i befolkningen.

Link to comment
Share on other sites

For de som ønsker å se på svenske våpentilstander, kan man følge Pia Clerté på Tryneblekka https://www.facebook.com/PiaClerteSportshooter/

Hun skriver ganske mye om det, og har lagt ned mye arbeid i å påvirke politikere i forbindelse med den nye svenske våpenloven, som ble nedstemt i Riksdagen fordi den går svært langt på enkelte områder i forhold til EU's våpendirektiv.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...