fluefiskern Posted October 23, 2019 Share Posted October 23, 2019 Jeg er en tur på besøk på en gård, der har de 8 ender de vil ha avliva, så da blei jeg spurt. Men er ender egentli noe godt ? Åssen gjør man med slakting ? Bare brøstfileene eller ribbing og tømming for innvolder? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AKL Posted October 23, 2019 Share Posted October 23, 2019 Aldri laga and selv,men det er vel ribbing som gjelder for ender.Mye fett og god smak som sitter rett under skinnet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeffery Posted October 23, 2019 Share Posted October 23, 2019 Må, som minimum, ta vare på lårene, i tillegg til brystet. Og ja, and er godt. Skikkelig godt! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boble Posted October 23, 2019 Share Posted October 23, 2019 1 time siden, AKL skrev: rett under skinnet. Ikke bare rett under skinnet. Men for resten kan du trenge en andepresse. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Pressed_duck Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FreeSkier Posted October 23, 2019 Share Posted October 23, 2019 Honningglasert andebryst Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gillen Posted October 24, 2019 Share Posted October 24, 2019 And (eks. stokkand) er snaddermat ! Brystfilet og lår mørnes i 40 døgngrader i kjøleskapet. Har ikke brydd meg med å ribbe endene, blir godt uansett. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ranger#44 Posted October 24, 2019 Share Posted October 24, 2019 Nydelig mat! Jeg ribber brystene og skjærer dem ut. Jeg får heldigvis nok i løpet av en sesong, så tar meg ikke bryet med full utnyttelse av fuglen. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted October 24, 2019 Share Posted October 24, 2019 Tamender, snadder så det holder. Få med alt fett. Feks båter av god potet stekt i andefett Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rausheim Posted October 25, 2019 Share Posted October 25, 2019 Et av de beste måltider jeg har hatt, var hamburger med pommes frites stekt i andefett. Satan å digg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roaas Posted October 26, 2019 Share Posted October 26, 2019 And er helt sinnsykt. Særlig duck av typen crispy er sabla ålriet. Andebryst med potetmos er også helt ålriet. Hadde med glede tatt imot and om jeg var deg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fluefiskern Posted October 29, 2019 Author Share Posted October 29, 2019 Da var det 6 ender mindre der, nå er neste jobb 25 kaniner. Gratis fyll i fryseren er ikke og forakte Tandoori krydra kaninlår, gleder meg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vannebo Posted October 31, 2019 Share Posted October 31, 2019 Har brukt bryst lettstekt, og resten konfitert, men har også confitert hele anda- og det er knallgodt det og. Jeg plukker hele fuglen dersom den er noenlunde fri for hagl. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klabbogbabb Posted November 2, 2019 Share Posted November 2, 2019 Jeg har stort sett hatt jævlig dårlig erfaring med and jeg har fått servert - som oftest tørr og seig. Men når det er godt, er det helt fantastisk. Dessverre ikke helt sikker på hva det er folk gjør galt når det blir skosåle, men det er vel helst bare at den ligger i ovnen for lenge. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gillen Posted November 2, 2019 Share Posted November 2, 2019 Seig - for få døgngrader ? Tørr - for lenge i ovnen, bruk steketermometer ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.